Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2605 reseptiä.
Linkitetty 207 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Ruokajuhla syntyy näinkin: nosta pöytään kattilallinen kukkakaalikeittoa ja ihanat höysteet, joista jokainen saa valita suosikkinsa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kukkakaalikeitto

Ainekset

1
(900 g)
iso kukkakaali
2
salottisipulia
3
rkl
rypsiöljyä
1
tl
juustokuminaa
1
tl
jauhettua korianteria
½
tl
suolaa
3
valkosipulinkynttä
1
peruna (jauhoinen lajike)
1
rkl
rypsiöljyä
9
dl
vettä
2
kasvisliemikuutiota
½–1
tl
sriracha-chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Kuori ja lohko sipulit. Laita kukkakaalit ja sipulit leivinpaperille uunipellille. Mausta öljy juustokuminalla, korianterilla ja suolalla ja sekoita kasviksiin. Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia, kunnes kukkakaali saa väriä ja pehmenee.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja kuutioi peruna. Kuullota valkosipulia kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää peruna ja jatka kuullottamista muutama minuutti. Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot, peitä kattila kannella ja anna kiehua 15 minuuttia tai kunnes peruna on kypsää.

  3. Ota osa kukkakaalista erikseen keiton koristelua varten. Laita loput kukkakaalit ja sipulit kattilaan perunoiden joukkoon. Lisää sriracha. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella sileäksi. Kuumenna ja tarjoa.

Vinkki Voit korvata osan kasvisliemestä kaurakermalla tai kookosmaidolla.

Minttu-pistaasipesto

Ainekset

2
dl
mintunlehtiä
1
ps (50 g)
suolattomia pistaasipähkinöitä
1
valkosipulinkynsi
¾
dl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Mittaa mintunlehdet ja pähkinät teho- tai sauvasekoittimen kulhoon.

  2. Kuori valkosipuli. Lisää se ja loput aineet kulhoon ja soseuta seos karkeaksi pestoksi. Jos haluat pestosta notkeampaa, lisää lopuksi öljyä.

Pikkelöity avokado

Ainekset

2
avokadoa
1
valkosipulinkynsi
4
korianterinoksaa
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
LIEMI
dl
vettä
½
dl
valkoviinietikkaa
½
dl
sokeria
2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kiehauta liemen aineet kattilassa koko ajan sekoitellen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi, noin puoli tuntia.

  2. Kuori valkosipuli ja viipaloi se ohuenohueksi. Laita valkosipuli, korianteri ja chili purkkiin.

  3. Kuori ja viipaloi avokadot. Lisää ne purkkiin. Kaada liemi avokadojen päälle, tarkista että ne peittyvät ja anna maustua viileässä vähintään 3 tuntia.

Ras el hanout -vegepullat

Ainekset

1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
rypsiöljyä
1
prk (380 g)
kypsiä kikherneitä
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
kananmuna
1
dl
pankojauhoa (esim. Yutaka)
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
ras el hanout -mausteseosta
1
tl
suolaa
n. 2
dl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne öljyssä pannussa pehmeiksi, noin 5 minuuttia.

  2. Valuta kikherneet ja hienonna persilja. Yhdistä ne sipuleiden, kananmunan ja pankojauhojen kanssa tehosekoittimessa. Mausta sitruunamehulla, ras el hanoutilla ja suolalla. Soseuta tasaiseksi.

  3. Mittaa siemenet lautaselle. Pyörittele kostutetuilla käsillä kikherneseoksesta pieniä pullia ja kääntele ne siemenissä.

  4. Paista pyörykät öljyssä pannussa keskilämmöllä kauniin värisiksi. Voit kypsentää ne myös 225-asteisessa uunissa, noin 15 minuuttia.

Vinkki Pankojauho on karkeaa korppujauhoa. Voit tehdä sitä myös itse kuivahtaneesta leivästä tehosekoittimen leikkurissa.

Rapeat salottirenkaat

Ainekset

6
salottisipulia
1
dl
vehnäjauhoja
½-1
l
rypsiöljyä paistamiseen
(kuivattua chiliä ja mustapippuria myllystä)

Työvaiheet

  1. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Pyörittele sipulirenkaat jauhoissa.

  2. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Voit testata lämpötilaa sipulirenkaalla tai leipäpalalla. Öljy on tarpeeksi kuumaa, kun pala alkaa heti paistua poreilevassa öljyssä. Paista renkaat kuumassa öljyssä kypsiksi, noin 1 minuutti. Nosta reikäkauhalla talouspaperille valumaan.

  3. Mausta halutessasi chilillä ja pippurilla.

Kommentit (1)

Reilusti kotimaista

No jo on ohjeita taas,jos kukkakaalikeittoon lisätään nuo kaikki ainekset niin ei siinä kukkakaali maistu.
Ihmettelen myös näitä muita reseptejä,kotimaisten vihannesten ja juuresten aika parhaimmillaan niin miksi vaan jostain tuontituotteista valmistetaan.Turhaa piperrystä ja erikoisuuden tavoittelua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2605 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Mikko Hannula

Näin valmistuu kesäinen klassikkococktail! Siemaus ananaksen, rommin ja kookok­sen yhdistelmää saa lämpimän rantahiekan kutittelemaan jalka­pohjissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Piña Colada

Ainekset

5
cl
kookosmaitoa tai -kermaa
5
cl
rommia
5
cl
ananasmehua tai kourallinen tuoretta ananasta
Lisäksi
jäitä
ananaslohko koristeeksi

Työvaiheet

  1. Laita juoman aineet tehosekoit­timeen, lisää kourallinen jäitä ja sekoita, kunnes juoman koostumus on mieleinen. Älä sekoita liian kauan, jotta jäät eivät sula.
  2. Kaada juoma hurrikaani- tai highball-lasiin ja koristele ananaslohkolla.

Vinkki! Tee juomasta alkoholiton vaihtamalla rommi maustei­seen jääteehen ja lisäämällä mausteeksi kanelia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1315 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Tuoreita vadelmia ja ruusuvedellä maustettua vegaanista moussea. Tämä maidoton jälkkäri on ylellinen, mutta yllättävän helppo tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
25 min + hyytyminen 4 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vegaaninen ruusu-vadelmamalja

Ainekset

250
g
tuoreita vadelmia
2
dl
vispautuvaa soija- tai kaura- pohjaista valmistetta (esim. kauravispi)
2
dl
maustamatonta soijajogurttia tai -rahkaa
1
tl
vaniljasokeria
½
dl
sokeria
1
rkl
sitruunamehua
1
dl
vaahterasiirappia
1
ps
vegegeliä eli vegaanista liivatetta (esim. Dr Oetker)
4
tl
ruusuvettä
Päälle
250
g
tuoreita vadelmia
¾
dl
vettä
¼
dl
sokeria
1
rkl
ruusuvettä
1
ps
vegegeliä

Työvaiheet

  1. Mittaa vadelmat 6 lasin pohjalle. Vaahdota kasvivispi. Sekoita jogurttiin, mausta sokereilla.

  2. Mittaa kattilaan sitruunamehu ja vaahterasiirappi. Kiehauta ja sekoita joukkoon vegegel. Hämmennä, kunnes neste kirkastuu. Jäähdytä hieman, mausta ruusuvedellä ja sekoita jogurttitäytteeseen. Kaada laseihin marjojen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia.

  3. Soseuta päällystä varten vadelmat sauvasekoittimella. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa, kunnes sokeri liukenee. Sekoita joukkoon vegegel. Hämmennä, kunnes neste kirkastuu. Jäähdytä hieman, sekoita joukkoon ruusuvesi ja kääntele vadelmasoseen joukkoon.

  4. Lusikoi sose päällimmäiseksi laseihin. Anna hyytyä toiset 2 tuntia. Koristele halutessasi tuoreilla vadelmilla ja syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1315 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Suklaa-kinuskikakun raikastaa itse tehty vadelmatahna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
2 h 15 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Suklainen vadelma-kinuskikakku

Ainekset

Pohja
2
kananmunaa
2
dl
luonnonjogurttia
1
dl
rypsiöljyä
2
dl
kiehuvaa vettä
4
dl
sokeria
dl
vehnäjauhoja
dl
kaakaojauhetta
tl
ruokasoodaa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
1
tl
vaniljasokeria
Vadelmacurd
250
g
vadelmia
2
dl
hillosokeria
1
tl
jauhettua kardemummaa
100
g
voita
2
keltuaista
Kuorrutus
2
prk
vaahtoutuvaa kinuskikermaa
1
rs (250 g)
mascarponea
Päälle
vadelmia ja syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Tee ensin vadelmacurd. Mittaa vadelmat, hillosokeri ja kardemumma kattilaan. Keitä ilman kantta 10 minuuttia. Painele vadelmia liiskaksi keittämisen aikana.

  2. Siivilöi siemenet pois lusikalla tiheään siivilään painellen. Koeta saada mahdollisimman paljon siemenetöntä hilloa. Kaada se takaisin kattilaan. Sulata joukkoon voi. Lisää keltuaiset joukkoon koko ajan sekoittaen ja keitä ensimmäisiin kupliin asti.

  3. Poista kattila levyltä. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Siirrä sitten jääkaappiin kiinteytymään.

  4. Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Vuoraa kaksi irtopohjavuokaa (halkaisijaltaan noin 26 cm) leivinpaperilla.

  5. Sekoita kulhossa kananmunat, jogurtti ja öljy. Lisää kiehuva vesi joukkoon hitaasti sekoittaen.

  6. Yhdistä kuivat aineet isossa kulhossa. Sekoita jogurttiseos varovasti joukkoon.

  7. Jaa taikina kahteen vuokaan ja paista yksi kakkupohja kerrallaan, noin 30 minuuttia. Irrota pohjat vuoista ja anna jäähtyä.

  8. Vatkaa kinuskikermat vaahdoksi, lisää lopuksi mascarpone ja vatkaa tasaiseksi vaahdoksi.

  9. Levitä vadelmacurd toiselle kakkulevylle ja ¼ kuorrutuksesta päälle. Laita toinen kakkulevy päälle ja levitä päälle ja sivuille loput kuorrutteesta.

  10. Koristele vadelmilla ja syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1315 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pääset helpolla, kun kypsennät munakoison kokonaisena uunissa. Sen jälkeen taivas on rajana sille, minkä kanssa herkkupötkylän haluaa tarjota. Tällä kertaa munakoison lisukkeena on täyteläistä fetajogurttia ja mantelimajoneesia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoisoa, fetaa ja mantelimajoneesia

Ainekset

4
munakoisoa
1
rkl
oliiviöljyä
MANTELIMAJONEESI
½
pala paahtoleipää (tai pieni pala muuta vaaleaa leipää)
½
dl
maitoa
50
g
kuorittuja manteleita
1
valkosipulinkynsi
½
sitruunan mehu
¾–1
dl
oliiviöljyä
noin ½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
LISÄKSI
150
g
fetaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
PÄÄLLE
1
ruukku tilliä
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita munakoisot leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele kevyesti oliiviöljyllä. Pistele haarukalla ja paahda noin tunti, kunnes munakoiso on läpikypsää ja pehmeää.

  2. Tee mantelimajoneesi. Laita leipä maitoon pehmenemään 30 minuutiksi. Laita tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon ja lisää joukkoon mantelit, valkosipulinkynsi, sitruunamehu. Aja tasaiseksi. Lisää öljy tipoittain joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Sekoita feta ja jogurtti karkeasti keskenään.

  4. Halkaise munakoisot pituussuunnassa ja lorauta 1 rkl oliiviöljyä päälle. Lusikoi päälle fetajogurttia ja mantelimajoneesia. Hienonna päälle tilliä.

Kommentit (0)