Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2970 reseptiä.
Linkitetty 213 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Ruokajuhla syntyy näinkin: nosta pöytään kattilallinen kukkakaalikeittoa ja ihanat höysteet, joista jokainen saa valita suosikkinsa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kukkakaalikeitto

Ainekset

1
(900 g)
iso kukkakaali
2
salottisipulia
3
rkl
rypsiöljyä
1
tl
juustokuminaa
1
tl
jauhettua korianteria
½
tl
suolaa
3
valkosipulinkynttä
1
peruna (jauhoinen lajike)
1
rkl
rypsiöljyä
9
dl
vettä
2
kasvisliemikuutiota
½–1
tl
sriracha-chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Kuori ja lohko sipulit. Laita kukkakaalit ja sipulit leivinpaperille uunipellille. Mausta öljy juustokuminalla, korianterilla ja suolalla ja sekoita kasviksiin. Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia, kunnes kukkakaali saa väriä ja pehmenee.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja kuutioi peruna. Kuullota valkosipulia kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää peruna ja jatka kuullottamista muutama minuutti. Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot, peitä kattila kannella ja anna kiehua 15 minuuttia tai kunnes peruna on kypsää.

  3. Ota osa kukkakaalista erikseen keiton koristelua varten. Laita loput kukkakaalit ja sipulit kattilaan perunoiden joukkoon. Lisää sriracha. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella sileäksi. Kuumenna ja tarjoa.

Vinkki Voit korvata osan kasvisliemestä kaurakermalla tai kookosmaidolla.

Minttu-pistaasipesto

Ainekset

2
dl
mintunlehtiä
1
ps (50 g)
suolattomia pistaasipähkinöitä
1
valkosipulinkynsi
¾
dl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Mittaa mintunlehdet ja pähkinät teho- tai sauvasekoittimen kulhoon.

  2. Kuori valkosipuli. Lisää se ja loput aineet kulhoon ja soseuta seos karkeaksi pestoksi. Jos haluat pestosta notkeampaa, lisää lopuksi öljyä.

Pikkelöity avokado

Ainekset

2
avokadoa
1
valkosipulinkynsi
4
korianterinoksaa
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
LIEMI
dl
vettä
½
dl
valkoviinietikkaa
½
dl
sokeria
2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kiehauta liemen aineet kattilassa koko ajan sekoitellen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi, noin puoli tuntia.

  2. Kuori valkosipuli ja viipaloi se ohuenohueksi. Laita valkosipuli, korianteri ja chili purkkiin.

  3. Kuori ja viipaloi avokadot. Lisää ne purkkiin. Kaada liemi avokadojen päälle, tarkista että ne peittyvät ja anna maustua viileässä vähintään 3 tuntia.

Ras el hanout -vegepullat

Ainekset

1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
rypsiöljyä
1
prk (380 g)
kypsiä kikherneitä
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
kananmuna
1
dl
pankojauhoa (esim. Yutaka)
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
ras el hanout -mausteseosta
1
tl
suolaa
n. 2
dl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne öljyssä pannussa pehmeiksi, noin 5 minuuttia.

  2. Valuta kikherneet ja hienonna persilja. Yhdistä ne sipuleiden, kananmunan ja pankojauhojen kanssa tehosekoittimessa. Mausta sitruunamehulla, ras el hanoutilla ja suolalla. Soseuta tasaiseksi.

  3. Mittaa siemenet lautaselle. Pyörittele kostutetuilla käsillä kikherneseoksesta pieniä pullia ja kääntele ne siemenissä.

  4. Paista pyörykät öljyssä pannussa keskilämmöllä kauniin värisiksi. Voit kypsentää ne myös 225-asteisessa uunissa, noin 15 minuuttia.

Vinkki Pankojauho on karkeaa korppujauhoa. Voit tehdä sitä myös itse kuivahtaneesta leivästä tehosekoittimen leikkurissa.

Rapeat salottirenkaat

Ainekset

6
salottisipulia
1
dl
vehnäjauhoja
½-1
l
rypsiöljyä paistamiseen
(kuivattua chiliä ja mustapippuria myllystä)

Työvaiheet

  1. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Pyörittele sipulirenkaat jauhoissa.

  2. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Voit testata lämpötilaa sipulirenkaalla tai leipäpalalla. Öljy on tarpeeksi kuumaa, kun pala alkaa heti paistua poreilevassa öljyssä. Paista renkaat kuumassa öljyssä kypsiksi, noin 1 minuutti. Nosta reikäkauhalla talouspaperille valumaan.

  3. Mausta halutessasi chilillä ja pippurilla.

Kommentit (1)

Reilusti kotimaista

No jo on ohjeita taas,jos kukkakaalikeittoon lisätään nuo kaikki ainekset niin ei siinä kukkakaali maistu.
Ihmettelen myös näitä muita reseptejä,kotimaisten vihannesten ja juuresten aika parhaimmillaan niin miksi vaan jostain tuontituotteista valmistetaan.Turhaa piperrystä ja erikoisuuden tavoittelua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Essi N on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Mannapuuro Cacio e pepe on yllättävä ja vastustamaton suolainen välipala
Mannapuuro Cacio e pepe on yllättävä ja vastustamaton suolainen välipala

Yllättävä ja vastustamaton välipala, jossa yhdistyy mannapuuron pehmeä, polentamainen rakenne ja cacio e pepen täyteläinen suolaisuus.

Tässä reseptissä mannapuurosta tehdään suolainen välipala. Makumaailma on kuin Cacio e pepe -pastassa, rakenne puolestaan kuin polentassa. Halutessasi voit lisätä suolaisen puuron päälle esimerkiksi paistettua kesäkurpitsaa, valkosipulia, persiljaa tai chiliä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Mannapuuro Cacio e pepe

Ainekset

1/3
dl
mannasuurimoita
2
dl
maitoa
ripaus
suolaa
1
dl
parmesan- tai pecorinoraastetta
päälle
ripaus
pippuria
noin 1tl
oliiviöljyä

Työvaiheet

1. Raasta juusto.

2. Mittaa kattilaan mannasuurimot ja maito. Lisää ripaus suolaa.

3. Kiehauta mannasuurimot ja maito välillä sekoittaen. Sekoittamiseen voit käyttää kierre- tai pallovatkainta tai halutessaan nuolijaa. Varo ettei maito pala pohjaan. Anna porista miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia, kunnes suurimot ovat turvonneet ja puuro on koostumukseltaan paksua, mutta yhä juoksevaa. 

4. Sekoita valmiin puuron joukkoon juustoraaste niin, että juusto sulaa puuron joukkoon täysin. Jos puuro vaikuttaa liian paksulta, voit sekoittaa joukkoon tilkan oliiviöljyä.

5. Siirrä puuro tarjoiluastiaan, rouhi päälle mustapippuria ja kaada päälle noin 1tl oliiviöljyä. Nauti lämpimänä – juusto saa puuron asettumaan nopeasti. 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1490 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Superherkun salaatin salaisuus on bulgurin turvotus tomaattiraasteessa. Kun salaattipohjassa on makua ja mehukkuutta, se ei kaipaa kastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-bulgursalaatti

Ainekset

2
tomaattia
dl
bulguria
1
dl
vettä
1
valkosipulinkynsi
1
sitruunan mehu
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
LISÄKSI
200
g
kirsikkatomaatteja
1
nippu kevätsipulia
1
ruukku minttua
1
tlk
kikherneitä

Työvaiheet

  1. Halkaise tomaatit ja raasta ne isolla terällä kulhoon. Kiehauta vesi. Huuhtele bulgurit siivilässä, sekoita ne ja keitetty vesi tomaattien joukkoon. Lisää hienonnettu valkosipulinkynsi ja sitruunan mehu, öljy ja suola. Sekoita hyvin, peitä kelmulla ja anna turvota 30 minuuttia.

  2. Pilko kirsikkatomaatit, sipulit ja hienonna minttu. Valuta kikherneet ja lisää ne, kasvikset ja yrtit bulgursalaattiin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1490 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Mansikoiden, tosi tumman suklaan ja pähkinöiden kombo on yllätysvalinta – mutta niin hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-retiisi-suklaasalaatti

Ainekset

500
g
mansikoita
1
nippu retiisejä
1
ruukku salaattia
1
ruukku rukolaa
1
ruukku suolaheinää
100
g
tummaa suklaata (80–85 %)
125
g
suolattuja cashew-pähkinöitä
1
rasia syötäviä kukkia
KASTIKE
1
dl
balsamiviinietikkaa
1
dl
vettä
½
dl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Mittaa pieneen kattilaan etikka, vesi ja hunaja. Keitä noin 5 minuuttia aina välillä sekoittaen, kunnes seos on siirappimaista. Mausta pippurilla. Ota sivuun jäähtymään.

  2. Huuhtele ja pilko mansikat ja retiisit. Huuhtele ja kuivaa salaatit ja yrtit. Rouhi suklaa.

  3. Sekoita yhdessä kulhossa mansikat, retiisit, suklaarouhe ja pähkinät, ja toisessa kulhossa salaatit ja yrtit salaatin pohjaksi. Yhdistä mansikat, salaatit ja kastike juuri ennen tarjoilua. Koristele syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 290 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Ja KUVA Tuuli Kanerva

Sesongin hauskin frittiherkku syntyy munakoisosta, joka suikaloidaan niin, että se muistuttaa mustekalaa lonkeroineen. Nauti munakoiso kuumana ketsupin tai chilikastikkeen kanssa.

Katso video munakoison valmistuksesta Sopan instagramista: https://www.instagram.com/reel/CgRZ3NAIaHV/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Friteerattu munakoisomustekala

Ainekset

1
munakoiso
2
dl
korppujauhoja
1
kananmuna
1
tl
suolaa
1
rkl
maissitärkkelystä
1
l
rypsi- tai auringonkukkaöljyä
LISÄKSI
ketsuppia ja majoneesia

Työvaiheet

  1. Kuori munakoiso. Leikkaa se pitkittäin kolmeen tai neljään osaan jättäen kuitenkin osat kannasta kiinni toisiinsa. Käännä munakoisoa leikkuulaudalla ja leikkaa toiset kolme tai neljä viiltoa pitkittäin niin, että aikaisemmista viilloista muodostuneet siivut muuttuvat suikaleiksi.
  2. Kaada korppujauho laakealle lautaselle ja vispaa toisella lautasella kananmuna, suola ja maissitärkkelys sekaisin. 
  3. Pyörittele munakoiso ensin kanamunaseoksessa ja sen jälkeen korppujauhoissa huolellisesti. Varmista lusikalla, että kananmuna ja korppujauho löytävät tiensä kaikkialle suikaleiden väliin.
  4. Kuumenna rypsiöljy isohkossa kattilassa, jonne munakoiso mahtuu kokonaan. Kun öljy on noin 175 asteista, laske munakoiso varovasti öljyyn ja friteeraa sitä välillä käännellen noin 10 minuuttia, kunnes se on kauttaaltaan kauniin ruskea.
  5. Siirrä munakoiso talouspaperilla päällystetylle ritilälle hetkeksi valumaan. Tarjoile vielä kuuma munakoiso ketsupin ja majoneesin kanssa.

Vinkki Koeta pitää paistoöljy koko ajan kuumana. Ison munakoison lisääminen öljyyn laskee sen lämpötilaa yllättävän paljon.

Kommentit (1)

Vierailija

Miksi tätä pitää kutsua mustekalaksi? Friteerattu munakoiso on hyvää. Mustekalaa siitä ei saa edes villeimmissä unissa.