
Kirjailija Elina Hirvosen mielestä kurpitsakeiton syöminen syysiltana tuntuu siltä, kuin joku halaisi sisältä päin. Tästä kurpitsakeitto-ohjeesta on tullut kokeilujen jälkeen Hirvosen ehdoton suosikki.
Paahdettu kurpitsakeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja leikkaa kurpitsa lohkoiksi, irrota siemenet ja huuhtele ne lävikössä. Kuivaa ja siirrä sivuun.
-
Sekoita kulhossa siemenet, öljy, siirappi, sokeri ja mausteet ja levitä uunipellille. Paahda uunissa 12–15 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes siemenet ovat kauniin paahteisia.
-
Leikkaa sillä aikaa kurpitsa edelleen pienemmiksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi sipuli ja porkkanat. Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen.
-
Kääntele kurpitsa-, sipuli- ja porkkanakuutiot öljyn, sahramin, suolan ja valkopippurin kanssa sekaisin ja kippaa leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda noin 25 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
-
Laita paahdetut kasvikset kattilaan, lisää kasvisliemi ja appelsiininkuoriraaste.
-
Anna kiehua hetki ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
-
Tarjoa kaurafraichen ja paahdettujen kurpitsansiementen kanssa.