
Lempeässä ja tyylikkässä keitossa yhdistyvät omenan kirpakkuus ja juurisellerin herkkä maku. Tarjoa alku- tai pääruokana hyvän leivän kanssa.
Erilaisista juureksista valmistettu sosekeitto, porkkanasosekeitto tai bataattikeitto ovat monelle tuttuja ja helppoja ruokia. Harva meistä on kuitenkaan kokeillut sosekeittoa selleristä.
Oheisessa ohjeessa pääosan saa voimakkaasta maustaan tunnettu juures. Sellerin lisäksi liemeen lohkotaan omenoita, jotka tuovat makuun raikasta hapokkuutta.
Aivan tavallisesta arkikeitosta ei ole kyse, sillä voi, kanaliemi ja kerma tasapainottavat sellerin makua ja tekevät keitosta ihanan täyteläisen ja samettisen pehmeän.
Voit tarjota keittoa sellaisenaan hyvän leivän kanssa. Pienenä annoksena se sopii myös lämmittäväksi alkuruoaksi.
Omena-juurisellerikeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Pese juuriselleri ja leikkaa kuori tukevalla veitsellä. Kuutioi juuriselleri. Kuori ja kuutioi viisi omenaa. Laita ne kylmään veteen odottamaan. Kuori ja hienonna sipulit.
-
Sulata voi kattilassa ja kuullota sipulia ja selleriä 10 minuuttia. Valuta omenat ja lisää ne kattilaan. Paista muutama minuutti.
-
Kaada kanaliemi kattilaan. Nestettä tulee olla sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Keitä kannen alla pehmeiksi, noin 20 minuuttia.
-
Lisää kerma ja soseuta keitto sileäksi. Mausta suolalla ja lisää sitruunamehua halutessasi.
-
Leikkaa loput omenat ohuiksi suikaleiksi. Valuta päälle hieman sitruunamehua. Sekoita kulhossa sumakkivinegretin ainekset.
-
Jaa keitto kulhoihin ja annostele päälle omenaa ja sumakkivinegrettiä.
Aivan ihana keitto,vaikka ensin oli tuo selleriä sisältävä määrä epäilyttävä,mutta lopputulos nämä,nam.
Kokeilkaa ihmeessä.