
Uunissa muhinut valkosipuli on niin aromikasta, ettei soppa paljon muita makuja kaipaa.
Paahdettu parsakaalikeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
-
Halkaise kokonainen valkosipuli poikittain. Pilko parsakaali kantoineen pieniksi paloiksi. Levitä kasvikset uunipellille. Sekoita joukkoon 2 rkl öljyä ja paahda uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes valkosipuli on kypsynyt pehmeäksi ja parsakaalit ovat paahtuneet.
-
Anna valkosipulin jäähtyä hetki. Purista pehmeät sipulinkynnet kulhoon. Ota muutama parsakaali sivuun koristelua varten.
-
Hienonna sipuli. Kuumenna muutama ruokalusikallinen öljyä kattilassa ja kuullota sipulia hetki. Lisää joukkoon paahdetut parsakaalit, valkosipulit, maito ja juusto. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia.
-
Purista appelsiinin mehu keittoon. Soseuta keitto tasaiseksi. Jos keitto on liian paksua, lisää joukkoon vähän lämmintä vettä. Mausta timjamilla ja pippurilla. Lisää ripaus suolaa vasta suoraan annoksiin.
VINKKI Pehmeässä ja miedonmakuisessa mascarponessa on suolaa vain 0,1 %. Maustamattomassa tuorejuustossa taas noin 1%. Mascarponella saat keittoon pehmeän juustoisen koostumuksen ilman turhaa suolaa.