Joulun uusi vegeruoka on oikea kasvisten ilotulitus! Pyöräytä portobellosienten sisään lehtikaalipestoa ja kokeile joululaatikoiden sijaan polenta-mascarponemuusia. Lisukkeena maistuu lämmin kikherne-pinaattisalaatti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lehtikaalipestolla täytetyt portobellot, polentamuusi ja kikherne-pinaattisalaatti

Ainekset

1
rs
(250 g) portobellosieniä
100
g
lehtikaalia
Pestotäyte
4 + 2
rkl
pinjansiemeniä
250
g
ricottajuustoa
2-3
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
dl
mozzarellaraastetta
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
100
g
ruusukaaleja
1-2
rkl
öljyä
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista polentamuusi (ks. ohje).
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmista sienten täyte. Huuhdo ja kuivaa lehtikaali. Poista kovat lehtiruodit. Paahda 4 rkl pinjansiemeniä hetki kuivassa pannussa.
  3. Pane siemenet, kaali ja ricotta monitoimikoneen tai tehosekoittimen kulhoon. Murskaa valkosipulinkynnet joukkoon. Soseuta seos melko tasaiseksi. Lisää öljy koneen käydessä. Pysäytä kone ja kääntele mozzarellaraaste joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Leikkaa sienistä kannat ja asettele lakit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille kupeiksi. Täytä sienet lehtikaalipestolla ja ripottele 2 rkl pinjansiemeniä päälle. Paista uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.
  5. Valmista kikherne-pinaattisalaatti (ks. ohje).
  6. Siisti ja halkaise ruusukaalit. Paista ruusukaaleja paistinpannussa öljyssä välillä käännellen noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat napakan pehmeitä. Mausta suolalla ja pidä lämpiminä.
  7. Tarjoa sienet ruusukaalien, polentamuusin ja kikhernesalaatin kanssa.

Mascarpone-polentamuusi

Ainekset

1
pieni sipuli
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
voita
12
dl
kasvislientä
3 1/2
dl
( 250g) polentaa
1
dl
mascarponejuustoa
1
dl
raastettua gruyèrejuustoa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit kattilassa voissa. Lisää kasvisliemi ja kiehauta seos.
  2. Lisää polenta kiehuvaan liemeen vähissä erin, koko ajan sekoittaen. Alenna lämpöä ja anna kiehua hiljalleen, kunnes polenta on kypsää eli noin 2–3 minuuttia. Lisää vettä, jos polenta on liian paksua.
  3. Nosta kattila liedeltä ja lisää mascarpone ja gruyèreraaste. Mausta muusi suolalla ja pippurilla. Pidä lämpimänä tarjoamiseen saakka.

Paistettu kikherne pinaattisalaatti

Ainekset

1
tlk
(400/265 g) keitettyjä kikherneitä
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
rkl
savupaprikajauhetta
1/2
tl
jeeraa eli juustokuminaa
1
rkl
sherryviinietikkaa
50
g
pinaattia
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valuta ja huuhtele kikherneet. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota valkosipuli. Lisää mausteet, etikka ja herneet.
  2. Lisää hetken päästä pinaatti ja kuumenna sekoittaen, kunnes pinaatti on painunut hieman kokoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Soppa365 on lisännyt 288 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Ja KUVA Tuuli Kanerva

Helposti syötävät maissiribsit vääntyvät hauskasti käyriksi uunin tai grillin kuumuudessa. Näiden syöminen onnistuu ilman sen suurempaa sotkua ja naaman tahriintumista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Maissiribsit

Ainekset

4
tuoretta maissintähkää
4
rkl
öljyä tai voita
2
tl
cajunmaustetta
1
tl
valkosipulijauhetta
1/2
tl
cayennepippuria
tuoretta persiljaa

Työvaiheet

  1. Sekoita öljy tai voi sekä mausteet keskenään.
  2. Puolita maissintähkät. Leikkaa sen jälkeen puolikkaat pituussuunnassa puoliksi ja sitten vielä puoliksi.
  3. Sivele palat mausteöljyllä tai -voilla. Kypsennä grillissä tai 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  4. Viimeistele maissiribsit tuoreella hienonnetulla persiljalla.

Vinkki Voit käyttää myös esikeitettyä maissia, mutta se ei taivu käyräksi, toisin kuin tuoreet maissit. Taipumista voit edesauttaa kypsentämällä maissit uunissa kova sisus ylöspäin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2962 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Inka Valima KUVA Panu Pälviä

Ohuiksi viipaleiksi leikatuista kasviksista saa hauskannäköisiä vartaita. Mikä parasta, ne kypsyvät nopeasti ja tasaisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
30 min + marinointi 2 t
Valmistusaika
4
Vaikeustaso
Helppo

Värikkäät kasvisvartaat

Ainekset

1
iso munakoiso
1
iso kesäkurpitsa
1
ps tai nippu retiisejä
3
eriväristä paprikaa
2
sipulia
MARINADI
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
siirappia
1
rkl
miriniä
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Jos käytät puisia varrastikkuja, laita ne kylmään veteen likoamaan vihannesten leikkaamisen ja marinoinnin ajaksi.

  2. Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa ohuiksi, noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa retiisit hieman paksummiksi viipaleiksi, kukin retiisi 3–4 osaan. Leikkaa paprikat munakoisokiekkojen kokoisiksi paloiksi. Kuori sipulit. Leikkaa sipulit neljään lohkoon ja irrota sipulin kerrokset toisistaan. Laita kaikki vihannekset isoon kulhoon.

  3. Valmista marinadi. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet. Sekoita öljy, soijakastike, siirappi, mirin ja suola keskenään. Kaada marinadi kulhoon ja pyörittele se kasvisviipaleiden joukkoon tasaisesti. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna kasvisten maustua pari tuntia.

  4. Pujota marinoidut kasvikset vartaisiin niin, että viipaleet ovat melko tiiviisti kiinni toisissaan. Säästä ylimääräinen marinadi.

  5. Grillaa kasvisvartaita kuumassa grillissä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin tummanruskean pinnan. Sivele vartaita marinadilla grillauksen aikana.

Vinkki Kylmät keitetyt perunat ovat hyvä lisä vartaisiin. Leikkaa perunat samanlaiseen muotoon, mutta jätä ne muita kasvisviipaleita paksummiksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1485 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Tänä kesänä hitiksi ovat nousseet alkoholissa marinoidut marjat. Etenkin pirskahtelevat kuohuviinit toimivat tällaisissa jälkiruoissa hyvin. Lisää laseihin aineksia eton mess -tyyliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Prosecco-mansikkakulhot

Ainekset

500
g
mansikoita
2
rkl
sokeria
1-2
dl
roseeproseccoa
2
dl
vispikermaa
1
dl
maustamatonta jogurttia
1
tl
vaniljasokeria
16
pientä marenkia

Työvaiheet

  1. Leikkaa mansikat lohkoiksi ja laita kulhoon. Lisää sokeri. Kaada päälle prosecco ja anna maustua huoneenlämmössä 10 minuuttia.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele joukkoon jogurtti ja mausta vaniljasokerilla.
  3. Annostele kulhoihin kerroksittain mansikoita, kermaa ja murennettuja marenkeja. Koristele mintulla. Tarjoa heti

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1485 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Uunifetapasta ei mene koskaan muodista. Tässä versiossa feta saa hieman erilaista makua fenkolinsiemenistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Taivaallinen feta-tomaattipasta

Ainekset

200
g
fetajuustoa
250
g
kirsikkatomaatteja (tai miniluumutomaatteja)
FENKOLIÖLJY
½
dl
oliiviöljyä
2
tl
fenkolin siemeniä
1
tl
chilihiutaleita
LISÄKSI
300
g
nauhapastaa (esim. bucatini tai linguine)
(suolaa ja mustapippuria)
PÄÄLLE
tuoretta lehtipersiljaa ja/tai oreganoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita fetakimpale ja tomaatit vierekkäin uunivuokaan.

  2. Murskaa fenkolin siemenet ja chilihiutaleet morttelissa ja kääntele öljyyn. Kaada fenkoliöljy fetan ja tomaattien päälle. Paahda uunissa noin 20 minuuttia.

  3. Keitä pasta sillä aikaa kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja kääntele uunivuokaan. Tarkista maku ja mausta lisää tarvittaessa.

  4. Hienonna tuoretta oreganoa päälle.

Kommentit (0)