Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Juhli ja nauti
Lisukkeet
Vegaaninen
10:10 | 1.6.2018

Vietnamilaiset sateenkaarirullat

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Tara Junker KUVA Panu Pälviä

Nyt saa leikkiä ruualla! Punakaali värjää riisinuudelit sinisiksi – ja vaaleanpunaisiksi, jos lorautat keitinveteen myös sitruunaa. Rullien täytteeseen syntyy uudenlainen makuelämys mangon ja pähkinän yhdistelmästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 kpl
60 min
Keskivaikea

Vietnamilaiset sateenkaarirullat

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
pkt (135 g)
riisipaperia
Värjätyt nuudelit
300
g
punakaalia
1
pkt (225 g)
riisivermisellinuudeleita
1
l
vettä
1
rkl
limetti- tai sitruunamehua
Täytteet
300
g
mangokuutioita (pakaste)
500
g
bataattia
1
rkl
öljyä
1
ripaus
suolaa
2
dl
cashewpähkinöitä
1/2
dl
seesaminsiemeniä
1
ruukku
korianteria
1/2
chili
1
raitajuuri
1
ruukku
thaibasilikaa
1
ruukku
minttua
1
dl
rapeita ituja tai versoja
Maapähkinäkastike
1/2
dl
maapähkinävoita
1/2
dl
vettä
1/4
dl
hoisinkastiketta
1
rkl
(japanilaista) soijakastiketta

Vaiheet

  1. Sulata täytteeseen tulevat mangokuutiot pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  3. Tee värjätyt nuudelit. Puolita punakaalipala ja jaa nuudelit kahteen osaan. Kiehauta vesi kattilassa. Kun vesi kiehuu, lisää yksi punakaalipala ja puolet nuudeleista. Keitä nuudeleita noin 2 minuuttia. Ota nuudelit kattilasta kulhoon pastakauhalla tai puikoilla, mutta jätä vesi kattilaan. Purista limetin tai sitruunan mehu veteen ja sekoita kunnes neste muuttuu sinisestä vaaleanpunaiseksi. Lisää loput nuudelit ja anna kiehua 2 minuuttia. Kaada vesi pois ja siirrä nuudelit toiseen kulhoon.
  4. Pese tai kuori bataatti ja leikkaa se pitkiksi, noin sentin paksuisiksi tikuiksi. Levitä bataatit pellille, valuta öljy ja ripota suola päälle ja kypsennä uunissa pehmeiksi, noin 20 minuuttia.
  5. Paahda cashewpähkinät kuivassa pannussa kauttaaltaan kauniin ruskeiksi, noin 1 minuutti. Kaada pähkinät pois pannusta, etteivät ne pala. Paahda samoin seesaminsiemenet.
  6. Hienonna korianteri ja chili. Sekoita ne mangokuutioiden joukkoon.
  7. Leikkaa raitajuuri ohuiksi viipaleiksi tai tikuiksi. Suikaloi kypsentämätön punakaalipala.
  8. Sekoita kastikkeen aineet keskenään haarukalla. Laita kastike sivuun odottamaan.
  9. Täytä suuri kulho vedellä. Kasta yksi riisipaperiarkki kerrallaan noin 10 sekunniksi veteen. Laita pehmennyt paperi varovasti lautaselle. Lisää haluamiasi täytteitä riisipaperin keskelle. Taita paperin reunat täytteen päälle ja rullaa nyytti tiukaksi. Valmiit rullat tarttuvat helposti toisiinsa eli asettele ne lautaselle hieman irti toisistaan. Tarjoa rullat maapähkinäkastikkeen kanssa.

Vinkki Käytä isoja riisipapereita, jolloin rullien kääriminen on helpompaa.

 

Tilaa Glorian ruoka & viini
Vietnamilaiset kevätrullat
kevätrullat
Vegaanisia herkkuja
Vegebaari
Viikonloppubistro
Kemut
värjätyt nuudelit
maapähkinäkastike

Suosituimmat

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini