Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2290 reseptiä.
Linkitetty 57 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Panu Pälviä

Nyt saa leikkiä ruualla! Punakaali värjää riisinuudelit sinisiksi – ja vaaleanpunaisiksi, jos lorautat keitinveteen myös sitruunaa. Rullien täytteeseen syntyy uudenlainen makuelämys mangon ja pähkinän yhdistelmästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vietnamilaiset sateenkaarirullat

Ainekset

1
pkt (135 g)
riisipaperia
Värjätyt nuudelit
300
g
punakaalia
1
pkt (225 g)
riisivermisellinuudeleita
1
l
vettä
1
rkl
limetti- tai sitruunamehua
Täytteet
300
g
mangokuutioita (pakaste)
500
g
bataattia
1
rkl
öljyä
1
ripaus
suolaa
2
dl
cashewpähkinöitä
1/2
dl
seesaminsiemeniä
1
ruukku
korianteria
1/2
chili
1
raitajuuri
1
ruukku
thaibasilikaa
1
ruukku
minttua
1
dl
rapeita ituja tai versoja
Maapähkinäkastike
1/2
dl
maapähkinävoita
1/2
dl
vettä
1/4
dl
hoisinkastiketta
1
rkl
(japanilaista) soijakastiketta

Työvaiheet

  1. Sulata täytteeseen tulevat mangokuutiot pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  3. Tee värjätyt nuudelit. Puolita punakaalipala ja jaa nuudelit kahteen osaan. Kiehauta vesi kattilassa. Kun vesi kiehuu, lisää yksi punakaalipala ja puolet nuudeleista. Keitä nuudeleita noin 2 minuuttia. Ota nuudelit kattilasta kulhoon pastakauhalla tai puikoilla, mutta jätä vesi kattilaan. Purista limetin tai sitruunan mehu veteen ja sekoita kunnes neste muuttuu sinisestä vaaleanpunaiseksi. Lisää loput nuudelit ja anna kiehua 2 minuuttia. Kaada vesi pois ja siirrä nuudelit toiseen kulhoon.
  4. Pese tai kuori bataatti ja leikkaa se pitkiksi, noin sentin paksuisiksi tikuiksi. Levitä bataatit pellille, valuta öljy ja ripota suola päälle ja kypsennä uunissa pehmeiksi, noin 20 minuuttia.
  5. Paahda cashewpähkinät kuivassa pannussa kauttaaltaan kauniin ruskeiksi, noin 1 minuutti. Kaada pähkinät pois pannusta, etteivät ne pala. Paahda samoin seesaminsiemenet.
  6. Hienonna korianteri ja chili. Sekoita ne mangokuutioiden joukkoon.
  7. Leikkaa raitajuuri ohuiksi viipaleiksi tai tikuiksi. Suikaloi kypsentämätön punakaalipala.
  8. Sekoita kastikkeen aineet keskenään haarukalla. Laita kastike sivuun odottamaan.
  9. Täytä suuri kulho vedellä. Kasta yksi riisipaperiarkki kerrallaan noin 10 sekunniksi veteen. Laita pehmennyt paperi varovasti lautaselle. Lisää haluamiasi täytteitä riisipaperin keskelle. Taita paperin reunat täytteen päälle ja rullaa nyytti tiukaksi. Valmiit rullat tarttuvat helposti toisiinsa eli asettele ne lautaselle hieman irti toisistaan. Tarjoa rullat maapähkinäkastikkeen kanssa.

Vinkki Käytä isoja riisipapereita, jolloin rullien kääriminen on helpompaa.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2290 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Klassinen roomalainen juustopasta cacio e pepe kohtaa nyt japanilaisen mison! Lopputulos on koukuttavan hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Miso cacio e pepe

Ainekset

400
g
spagettia tai nauhapastaa
2
rkl
suolaa
200
g
pecorinoa
2
rkl
misotahnaa
25
g
voita
1
tl
chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan runsaalla suolalla maustettuun veteen (2 rkl suolaa/ 3 l vettä). Raasta juusto hienoksi pastan kiehuessa.

  2. Laita misotahna pieneen kulhoon. Kun pasta on lähes kypsää, ota 2 dl keitinvettä mison joukkoon ja sekoita.

  3. Sulata voi paistinpannussa. Nosta kypsä pasta spagettikauhalla paistinpannuun. Lisää noin puolet misoliemestä ja juustosta. Sekoita spagettikauhalla voimakkaasti, jotta vesi ja juusto alkavat muodostaa kastiketta. Lisää vettä ja juustoa ja sekoita, kunnes pastan pinnassa on kermainen kerros kastiketta eikä pannun pohjalle jää nestettä.

  4. Jaa pasta lautasille, ripottele chilihiutaleita päälle ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2290 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Timo Wright ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Korealainen lohturuoka doenjang-jjigae on soijapapu-kasvispata, jota voi muunnella helposti kasviksia vaihtamalla. Padan ydin on fermentoitu soijatahna, joka antaa ruokaan syvyyttä ja umamisen maun. 

Vinkki! Fermentoitua soijapaputahnaa löydät isoista ruokakaupoista ja aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneista kaupoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Fermentoitu soijapapupata

Ainekset

2–3
(200 g)
keskikokoista perunaa
1
iso sipuli
150
g
kesäkurpitsaa
5
valkosipulinkynttä
1
vihreä chili
5–7
dl
vettä
5
rkl
doenjangia (fermentoitua soijapaputahnaa)
1
rkl
kalakastiketta
150
g
pehmeää tofua (silken tofu)
1
kevätsipuli
LISÄKSI
keitettyä riisiä
gochujang-tahnaa

Työvaiheet

  1. Pese, kuori ja kuutioi perunat. Kuutioi sipuli ja kesäkurpitsa. Hienonna valkosipulinkynnet ja chili (poista siemenet halutessasi).

  2. Laita kasvikset kattilaan ja lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää fermentoitu soijapaputahna ja kalakastike. Keitä 10–15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä.

  3. Kuutioi tofu ja lisää varovasti kattilaan. Jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia.

  4. Annostele pata kulhoihin ja viipaloi kevätsipuli päälle. Tarjoa riisin ja gochujang-tahnan kanssa.

 

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 707 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Leivo kypsät ja mehevät banaanit kakuksi! Vaivaton banaanikakku saa potkua inkivääristä ja mehevyyttä jugurttikuorrutteesta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16 palaa
Valmistusaika
15 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-inkiväärikakku

Ainekset

100
g
voita
2
dl
fariinisokeria
2
munaa
dl
vehnäjauhoja
1
tl
kanelia
1
tl
kardemummaa
1
tl
soodaa
2
kypsää banaania
dl
turkkilaista jugurttia
¾
dl
kandeerattua inkivääriä tai 3 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
Kuorrutus
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1–2
dl
turkkilaista jugurttia
½
dl
tomusokeria
(sokeroituja inkivääripaloja)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka (ø 24 cm) leivinpaperilla.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan samalla vatkaten.
  3. Sekoita vehnäjauhoihin kaneli, kardemumma ja sooda. Sekoita jauhot vaahtoon.
  4. Soseuta banaanit haarukalla. Lisää banaanit, jugurtti ja suurin osa kandeeratuista inkivääreistä taikinaan. Jos raastat tuoretta inkivääriä, lisää koko määrä taikinaan. Sekoita taikina ja levitä se vuokaan.
  5. Paista kakkua noin 30 minuuttia, kunnes se on mehevän kypsä.
  6. Kuorruta jäähtynyt kakku. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon jugurtti ja sokeri. Levitä kakulle. Koristele halutessasi inkivääripaloilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2290 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Timo Wright ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Tsukemenissa pääosassa on mausteinen liemi. Nuudelin tehtävänä on kuljettaa liemi suuhun.

Vinkki! Ripota pinnalle togarashia, japanilaista seitsenmaustetta. Sitä myydään aasialaisissa ruokakaupoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilaiset dippinuudelit eli tsukemen

Ainekset

170
g
udon- tai ramen-nuudeleita
Dippiliemi
1
pieni salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
5
cm:n pala
inkivääriä
1
rkl
rypsiöljyä
3
rkl
(tummaa) misotahnaa
1
rkl
soijakastiketta
dl
kasvis- tai sienilientä
1
tl
sokeria
1
rkl
seesaminsiemeniä
1
tl
chiliöljyä
1
tl
seesamiöljyä
Lisäksi
2
kevätsipulia
2
tl
togarashi-chilimaustetta
50
g
osterivinokkaita
1
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Kuullota niitä öljyssä kattilassa 2–3 minuuttia. Lisää miso ja soija. Sekoita kunnes miso pehmenee ja sekoittuu sipuliseokseen. Lisää kasvisliemi ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi, laske lieden lämpöä ja anna porista hiljalleen ilman kantta 15 minuuttia.

  2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä kylmässä vedessä ja valuta huolellisesti. Jaa nuudelit kahteen kulhoon ja jätä odottamaan.

  3. Siirrä liemikattila liedeltä, lisää seesaminsiemenet ja öljyt.

  4. Revi osterivinokkaat suupaloiksi. Paista sienet öljyssä pannussa kauniin ruskeiksi.

  5. Jaa liemi kahteen kulhoon. Viipaloi päälle kevätsipulia, ripottele togarashia ja lisää sienet. Dippaa nuudeleita liemeen.

Kommentit (0)