
Colan makuisia marinadeja löytyy broilerille ja lihalle, mutta ne sopivat hyvin myös kasviksille. Yhdistettynä soijaan ja inkivääriin, colaa sisältävä kastike tekee näille porkkanoille ihmeen.
Helposti tylsäksi ja arkiseksi mielletyt porkkanat nousevat lisukkeena ihan uudelle tasolle, kun kastikkeessa yhdistelee Kaakkois-Aasiasta tuttuja makuja makean happamaan cola-juomaan.
Ensiksi voissa paistetut ja aavistuksen pehmenneet porkkanat saavat seurakseen hieman sipulia ja valkosipulia. Tuoretta raastettua inkivääriä saa laittaa mukaan reilulla kädellä. Suolaa ei tarvita, kun pataan lisätään soijaa sekä balsamiviinietikkaa. Colaa tarvitaan pari desiä.
Nopean kiehautuksen jälkeen porkkanat kypsennetään kastikkeineen uunissa pehmeäksi. Pataan laitetaan kansi paistamisen puolessa välissä, jolloin kastike on ehtinyt jo jonkin verran tiivistyä ja karamellisoitua. Nämä porkkanat katoavat suihin sellaisenaan!
Colaporkkanat
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pese porkkanat hyvin, kuori ja lohko punasipuli, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri.
-
Paista porkkanoita voissa padassa noin 5 minuuttia. Lisää punasipuli, valkosipuli ja inkivääri ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää loput aineet ja kiehauta.
-
Siirrä pata uuniin ja kypsennä ilman kantta 30 minuuttia. Laita kansi päälle ja jatka kypsentämistä 20 minuuttia.
-
Hienonna korianteri porkkanoiden päälle.
Ihan skeidaa
Selitä tarkemmin.
No on kai se "skeidaa" ihmiselle, jonka mielestä suolavedessä ylikypsäksi keitetty porkkana on parasta mitä maustamattoman uuniperunan kanssa voi saada :D
Nämä Kristan ohjeet ovat aina hyviä. Kiitos toimitukselle, ettei viime aikoina enää ole näkynyt makumaailmaltaan kummallisia somesottaajien "reseptejä".