
Unohda laatikot! Uunissa paahdetuista, hunajaisista bataattikiekoista saat ihanan lisukkeen jouluruuille. Dipiksi sopii kevyen tulinen harissajogurttikastike.
Hunajabataatit ja vihreä harissa -jogurtti
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 225-asteeseen. Pese bataatit huolellisesti. Leikkaa ne ronskeiksi kiekoiksi.
- Kumoa kiekot pellille. Valuta päälle öljy ja hunaja, ripottele pinnalle suolaa. Kääntele hyvin käsin mausteet bataattien pintaan. Paahda uunissa noin 20 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.
- Valmista harissajogurtti bataattien paahtuessa. Leikkaa jalapenoista kanta. Puolita jalapenot ja poista siemenet. Kuori valkosipulinkynsi. Irrottele korianterin varret ruukusta ja leikkaa karkeasti pätkiksi.
- Mittaa kuminan- ja korianterinsiemenet pannulle. Paahda niitä keskilämmöllä, kunnes ne alkavat tuoksua.
- Puolita sitruuna ja purista siitä mehu sauvasekoittimen kulhoon. Kokoa kaikki loputkin ainekset kulhoon ja soseuta tasaiseksi kastikkeeksi.
- Tarjoa hunajabataatit harissajogurtin kanssa vaikka joulupöydän lisukkeena.