
Yksinkertaista mutta niin herkullista! Appelsiinin maku sopii täydellisesti paahdetuille punajuurille. Tarjoa lisukkeena joulun alku- tai pääruokien kanssa.
Jos haluat hieman vaihtelua joulupöydän antimiin, kurkista jääkaapin juureslaariin. Sieltä saattaa löytyä punajuuria, joista saa paahtamalla ihanan ja tyylikkään lisukkeen niin kalalle kuin lihalle.
Ennen valmistusta punajuuret kuoritaan ja leikataan lohkoiksi. Sitten pyöräytys hunajalla ja yrteillä maustetussa öljyssä, ja punajuuret ovat valmiita pellille.
Paahtamiseen menee aikaa noin tunnin verran punajuurilohkojen koosta riippuen. Kypsentämisen kanssa ei tarvitse olla turhantarkka, sillä nämä juurekset paitsi maistuvat napakan kypsinä, eivät myöskään hajoa kovinkaan helposti.
Pieni makulisä tekee punajuurista jouluisia: lorauta valmiiden juuresten päälle tilkka appelsiinimehua. Se sopii täydellisesti punajuurten makuun. Myös klementiinistä puristettu mehu sopii tarkoitukseen.
Paahdetut appelsiinipunajuuret
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja lohko punajuuret. Laita ne pellille. Yhdistä öljy, hunaja, etikka, suola ja pippuri. Sekoita punajuurien kanssa. Paista uunissa noin 1 tunti. Paistoaika riippuu palojen koosta.
- Pese ja raasta appelsiinin kuori. Purista 1 rkl mehua. Viimeistele kypsät punajuuret kuoriraasteella ja mehulla.
- Tarjoa jogurttidipin tai sinihomejuuston, pähkinöiden ja rosmariinin kanssa.
Jogurttidippi
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja raasta valkosipulinkynsi. Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Hienonna yrtti.
- Yhdistä kaikki aineet ja sekoita tasaiseksi.