
Kuminalla ja hunajalla makoisiksi maustetut, paahdetut porkkanat sopivat ihanasti joulupöytään.
Paahdetut kuminaporkkanat
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja halkaise tai lohko porkkanat. Keitä suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) noin 5 minuuttia. Valuta.
- Laita porkkanat pellille. Sekoita loput aineet keskenään. Levitä seos porkkanoille. Paahda uunissa noin 30 minuuttia.
- Tarjoa jogurttidipin kanssa (ohje alla).
Vinkki! Porkkanat voi viimeistellä ripottelemalla päälle murennettua fetaa ja hienonnettua tilliä.
Jogurttidippi
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja raasta valkosipulinkynsi. Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Hienonna yrtti.
- Yhdistä kaikki aineet ja sekoita tasaiseksi.