Me Naiset on lisännyt 889 reseptiä.
Linkitetty 207 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Mitä pidempään jaksat odottaa sitä taivaallisempi on lopputulos. Parmesaanilla ja rosmaariinilla maustetut perunat paahdetaan parhaiksi potuiksi ikinä.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 1 t

Parmesaaniperunat

Ainekset

75
g
voita
8-12
jauhoista perunaa
4
rosmariinin oksaa
1 ½
dl
parmesaaniraastetta
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuutioi voi uunivuokaan lämpenemään. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Pese perunat huolellisesti. Irrota yrtit varsistaan ja hienonna ne.
  2. Sekoita käsin voi, yrtit, parmesaani ja suola. Lisää vuokaan perunat ja hiero seos niiden pintaan. Pistä haarukalla perunoihin muutama reikä. Paahda tunti uunissa. Kääntele välillä mausteissa. Lisää voita tai öljyä pintaan, jos ne tuntuvat kuivilta.

Kommentit (5)

Kokeilija

Uunin lämpötila?

Vierailija

Ohjeessa lukee 200 astetta.

Vierailija

"Mitä pidempään jaksat odottaa sitä taivaallisempi on lopputulos."
Jos olisi malttia ja aikaa niin saisiko siis parissa tunnissa perunat vielä paremmiksi? Mikä olisi tuolloin sopiva uunin lämpötila?

Vierailija

Kuvassa timjami, ei rosmariini. Sopan ohjeitten kirjoittamisessa ärsyttäviä toistuvuuksia: pottu, taivaallinen, uudelle tasolle ja soossi😣. Kenen kynästä?

Tänään kokeiluun

Viimeisin vierailija: timjami on lihan päällä, rosmariinin oksa on perunoiden vieressä, kuvassa alhaalla oikealla.  :)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1825 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Mozzarellalla gratinoitu tomaattinen simpukkavuoka on ruokatoimittaja Anu Braskin matkamuisto Sloveniasta. Ihanaa ruuassa on paitsi maku, myös helppous. Ainekset kypsyvät nimittäin yhdessä vuoassa kuplivan kuumaksi herkuksi.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea simpukka-mozzarellavuoka

Ainekset

1
pkt (450 g)
sinisimpukoita (pakaste esim. Pirkka)
1
tlk (400 ml)
kuorittuja säilyketomaatteja
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
kuivattua tilliä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
kpl (à 125 g)
mozzarella di bufalaa
Persiljaöljy
1
ruukku
lehtipersiljaa
4
valkosipulinkynttä
1
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
Lisäksi
maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Tee ensin persiljaöljy. Hienonna persilja. Kuori ja hienonna valkosipulit. Yhdistä ne ja 1 dl oliiviöljyä kulhossa. Mausta suolalla. Laita jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, kun simpukat valmistuvat.
  2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita jäiset simpukat siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä.
  3. Yhdistä säilyketomaatit, ½ dl oliiviöljyä ja mausteet laakeassa, korkeareunaisessa uunivuoassa. Painele muutama tomaatti haarukalla soseeksi, jätä loput kokonaisiksi. Kypsennä uunissa 15 minuuttia, kunnes seos on kuplivan kiehuvaa.
  4. Ota vuoka uunista, lisää simpukat ja revi juusto isoiksi paloiksi päälle. Kypsennä vielä 10 minuuttia.
  5. Lusikoi kuuman ruuan päälle reilusti persiljaöljyä ja tarjoa ruoka rapean maalaisleivän kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 889 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Pannukakku leivotaan piimään ja maustetaan olutmailtailla ja siirapilla. Saaristolaisleivältä makuja lainaava pannari saa päälleen katkarapuskagenia.

Annoksia
36 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Saaristolaispannari katkaraputäytteellä

Ainekset

4
munaa
1
l
piimää
5
dl
täysjyvävehnäjauhoja
1
dl
olutmaltaita
1
tl
suolaa
½
dl
tummaa siirappia
1
dl
sulatettua voita
Katkaraputäyte
2
prk
smetanaa
350
g
katkarapuja
1
sitruuna
1
tl
suolaa
½
dl
kaviart -merilevämätiä
tuoretta tilliä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Riko munat kulhoon. Vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää noin kolmasosa piimästä. Lisää siirappi, jauhot, olutmaltaat ja suola. Sekoita. Lisää loput piimästä. Sulata voi ja sekoita se taikinan joukkoon.
  2. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Paista uunin keskiosassa ensin 15 minuuttia, alenna lämpö 200 asteeseen ja paista vielä toiset 15 minuuttia.
  3. Anna pannarin jäähtyä hetki. Sulata sillä välin katkaravut siivilässä kylmän juoksevan veden alla. Purista niistä vesi pois. Raasta sitruunasta keltainen kuoriosa talteen.
  4. Kumoa smetanarasiat kulhoon. Sekoita joukkoon suola, ruokalusikallinen sitruunamehua ja katkaravut. Levitä smetana pannarin päälle.  Koristele sitruunankuorella, tillillä ja kaviartilla.

Kommentit (0)

Riikka Soppa365 on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Sienisalaatti on helppo tehdä ilman maitotuotteita. Suolattuja sieniä löytyy vihanneshyllystä muoviämpäristä.

Sienisalaatin tekeminen kotona on helppoa. Ainoastaan sipuli pitää pilkkoa, muuten ainekset ovat valmiita suoraan kaupanhyllystä.

Suolasienet ovat hieman erilaisia: kotona tehdyt tönkkösuolatut sienet vaativat parin tunnin liotuksen. Osa kaupan suolasienistä on kuitenkin vähänsuolaisempia...

Annoksia
6-8
Valmistusaika
15 min + liotus
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen sienisalaatti

Ainekset

4
dl
silputtuja suolasieniä
1
sipuli
1
dl
kaura fraichea (esim. iMat)
1
dl
majoneesia (vegaanista, esim. X-tra)
1
rkl
sitruunan mehua

Työvaiheet

1. Valuta sienistä neste. Huuhtele tai liota sienet.

2. Purista sienistä liika vesi pois ja laita ne kulhoon.

3. Hienonna sipuli oikein pieneksi silpuksi. Lisää sipuli kulhoon.

4. Lisää loput ainekset. Sekoita. Anna tekeytyä jääkaapissa ainakin 15 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 889 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Koko pellin kokoinen sinihomejuustopiirakka on varma juhlahitti. Leikkaa piirakka pieneksi neliöiksi ja viimeistele palat makeilla viikunoilla tai päärynäsiivuilla.

Annoksia
36 palaa
Valmistusaika
20 min + paisto 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinihomejuustopeltipiirakka

Ainekset

800
g
suolaista piirakkataikinaa
500
g
sinihomejuustoa
400
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
kermaa
2
tl
mustapippuria, jauhettuna myllystä
4
munaa
Lisäksi
8
viikunaa
timjamiruukku
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Sulata pakastetaikinat. Asettele taikinalevyt leivinpaperilla vuoratulle pellille ja painele taikinat yhtenäiseksi koko pellin kokoiseksi piirakkapohjaksi. Pistele haarukalla levyyn painaumia. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  2. Murusta sinihomejuusto kulhoon, lisää joukkoon tuorejuusto ja kerma. Sekoita tasaiseksi nuolijalla. Lisää mustapippuri. Riko munat joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada seos pohjan päälle. Paista 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut aavistuksen väriä pintaansa. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Lohko viikunat tai siivuta ne kiekoiksi. Leikkaa timjamista oksia. Leikkaa piirakka ruuduiksi ja aseta jokaisen ruudun päälle viikunasiivu, timjamioksa ja valuta vielä vähän hunajaa.

Kommentit (1)

Kookosmaito

Taatelikakun olen monet vuodet tehnyt niin että vaihdan veden tilalle kookosmaidon,tulee taivaallisen hyvä ja suussa sulava kakku