
Uunikasvikset sopivat paahdetusta voista valmistetun dipin kanssa tarjottuna kaikkiin talven ruokajuhliin.
Uunikasvikset ja paahtovoidippi
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Aloita dipin valmistuksesta. Keitä kananmunia 4 minuuttia ja jäähdytä nopeasti kylmässä vedessä. Kuumenna voi kattilassa ja anna ruskistua kunnolla, noin 15 minuuttia. Ota voi liedeltä jäähtymään.
-
Leikkaa porkkanat 4 cm:n paloiksi, puolita ruusukaalit ja maa-artisokat. Laita kasvikset uunipellille, lisää öljy ja suola. Nostele kasviksia, jotta öljy levittyy. Paista uunissa 30 minuuttia.
-
Kuori kananmunat ja laita ne etikan ja suolan kanssa tehosekoittimeen. Käynnistä kone ja lisää huoneenlämpöinen ruskistettu voi ohuena nauhana. Tarjoa dippi huoneenlämpöisenä uunikasvisten kanssa. Voit notkistaa dippiä tilkalla kylmää vettä.
Kuori kananmunat😳 Pitäisköhän lukea riko kananmunat kulhoon. Ei kai käytetä keitettyjä munia majoneesiin.
Kiitos kommentistasi. Tässä ohjeessa kananmunia keitetään ennen kastikkeeseen soseuttamista neljä minuuttia (ks. kohta 1). Kyse ei ole majoneesista vaan paahtovoidipistä.