Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Juhli ja nauti
Padat ja laatikot
Lisukkeet
10:15 | 14.4.2014

Imelletty perunalaatikko

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Aito, perinteinen imelletty perunalaatikko on helppo tehdä, eikä se vaadi muuta kuin perunoita, voita, maitoa ja hieman vehnäjauhoja. Näin se onnistuu takuuvarmasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
5-6 t
Keskivaikea

Imelletty perunalaatikko

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
kg
jauhoisia perunoita (esim. Pito ja Puikula)
3
rkl
vehnäjauhoja
4
dl
täysmaitoa
50
g
voita
2
tl
suolaa

Vaiheet

  1. Pese ja keitä perunat kuorineen kypsiksi. Älä lisää keitinveteen suolaa.
  2. Laita uuni lämpiämään 65 asteeseen. Kuori kuumat perunat ja säästä perunankuoret. Survo tai soseuta perunat perunamyllyn läpi uunivuokaan. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja peitä foliolla. Laita seos 65-asteiseen uuniin vähintään 2 tunniksi. Käytä lämpömittaria. Seoksen lämpötilan tulisi olla 62–75 astetta.
  3. Kun laatikko on uunissa, kiehauta perunankuoret maidossa ja jätä maustumaan. Näin maku uuttuu maitoon.
  4. Tarkista perunalaatikon rakenne. Kun imeltyminen on tapahtunut, seos on löystynyt ja alkaa maistua makealta. Lisää voi, siivilöity maito ja suola imeltymisen jälkeen. Nyt seoksen tulisi olla löysän puuron paksuista. Jos se on hyvin tanakkaa, lisää huoneenlämpöistä maitoa.
  5. Nosta uunin lämpötila 150 asteeseen. Kaada seos voideltuun, vähintään 1 1/2 l vetoiseen vuokaan, koska seos kuohuu paistettaessa. Paista perunalaatikkoa 2 1/2 tuntia.

 

Talonpoikaisen perunalaatikon rinnalle sopii Malmgård Belge -olut , noin 4,15 e. Se on hedelmäinen, vahva ja mausteinen ale joulupöytään ja sopii hyvin myös kinkulle.

Tilaa Glorian ruoka & viini
joulu
jouluruuat
Imelletty
Perunalaatikko
this is finland
joululaatikot
imelletty perunalaatikko
perinteinen imelletty perunalaatikko
paras imelletty perunalaatikko

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Hasselbackan punajuuret

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini