
Etsitkö joulupöyÂtään kasvisruoÂkaa? Tässä hyvä ehdokas. Vegaaninen taateli-lanttupata yhdistää joulun ihanat maut.
Mitä enemmän joulupöydässä on ruokailijoita, sitä suuremmalla todennäköisyydellä joukkoon mahtuu myös erilaisia ruokavalioita. Ihanan mausteinen taateli-lanttupata on täydellinen valinta joulun pääruokien joukkoon. Se käy yhteen kaikkien joulun makujen kanssa ja sopii niin maidottomaan, lihattomaan kuin täysin vegaaniseenkin ruokavalioon.
Padan valmistukseen kuluu noin tunti, joten sen voi haudutella kypsäksi suoraan joulupöytään. Halutessaan ruoan voi kypsentää myös päivää aiemmin, jäähdyttää hyvin ja siirtää yöksi jääkaappiin. Säilytyksen aikana maku vain syvenee. Jos padan hauduttaa valurautapadassa, se on hyvä siirtää säilytyksen ajaksi toiseen astiaan. Ennen tarjoilua riittää, kun padan lämmittää tarjolle.
Jos tarjoat padan pääruokana sellaisenaan, lisukkeeksi riittää keitetty kuskus. Varaa viimeistelyyn granaattiomenansiemeniä ja tuoretta korianteria.
Taateli-lanttupata
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa lantusta kuori tukevalla veitÂsellä ja kuutioi lanttu. Viipaloi sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet.
-
Lämmitä öljy padassa ja kuullota siiÂnä sipuleita 5 minuuttia. Lisää lanttukuuÂtiot, kanelitangot ja korianterinsiemenet. Jatka paistamista muutama minuutti ja lisää sitten harissa, sumakki ja suola.
-
Kaada paseerattu tomaatti pataan ja huuhtele tölkki vedellä. Lisää vesi pataan. Kuumenna kiehuvaksi ja kypsennä kannen alla 30 minuuttia.
-
Valuta kikherneet. Lisää ne pataan taateleiden kanssa. Hauduta 20–25 minuuttia, kunnes lanttu on kypsää.
-
Irrota granaattiomenasta siemenet ja hienonna korianteri. Ripottele sieÂmenet ja korianteri ruuan pinnalle. Tarjoa lanttu-taatelipata esimerkiksi kuskusin ja maustamattoman jogurtin kanssa.