Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3100 reseptiä.
Linkitetty 373 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio ja Riikka Väliahde KUVA Tuomas Kolehmainen

Punajuuri ja feta ovat täydelliset yhdessä, myös joululaatikossa. Tämä joulupöydän upeimman värinen kasvisvuoka saa herkullisen koostumuksensa kvinoasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + 45 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Feta-punajuurilaatikko

Ainekset

800
g
punajuuria
1
hapokas omena
1
sipuli
7
dl
vettä
rkl
kasvisfondia
2
dl
kvinoaa
200
g
fetaa
2
rosmariininoksaa
2
rkl
tummaa balsamietikkakastiketta
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta punajuuret ja omena. Kuori ja hienonna sipuli.

  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

  3. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää fondi ja kvinoa ja hauduta 5 minuuttia. Lisää raasteet ja sipuli ja hauduta vielä 5 minuuttia.

  4. Murustele feta ja hienonna rosmariini. Lisää ne balsamietikkakastikkeen ja suolan kanssa raasteseokseen. Sekoita tasaiseksi.

  5. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (vet. 3 l). Kypsennä laatikkoa uunin alatasolla noin 45 minuuttia.

Kommentit (3)

Vierailija

Muuten hyvä resepti, mutta sipuli ja kvinoa on tuossa ihan turhaa ikäänkuin tässä olisi yritetty keksiä pyörää uudelleen neliskanttiseksi. Punajuurien keittäminen riittää al dente ja sitten raastaminen. Sitten loput ainekset sekaisin ja se on siinä. Juustonakin voi käyttää fetaa tai vuohenjuustoa tai sinihomejuustoa.

Vierailija2

Kvinoa monipuolistaa ravintoarvot kasvissyöjiä silmälläpitäen.

Vierailija

Olisipa valmiista laatikosta myös kuva.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3100 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Paista kakku pikkuvuoissa jokaiselle juhlijalle omaksi, söpöksi yllätykseksi. Tämän tumman kakun salaisuus on voin korvaaminen oliiviöljyllä, se pitää kakun pitkään mehevänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 t 5 min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaa-oliiviöljykakku

Ainekset

dl
vehnäjauhoja
¾
dl
tummaa kaakaojauhetta
tl
leivinjauhetta
¼
tl
ruokasoodaa
1
tl
suolaa
75
g
maidotonta tummaa suklaata
dl
sokeria
3
dl
fariinisokeria
dl
oliiviöljyä
dl
rasvaista kauramaitoa
3
kananmunaa
1
rkl
appelsiininkuorta raastettuna
1
tl
vaniljatahnaa
dl
kiehuvaa vettä

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele ja jauhota iso kakkuvuoka (vetoisuus 2,4 l) tai kaksitoista pientä vuokaa (vetoisuus 2 dl).

  2. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda ja suola kulhossa. Rouhi suklaa pieniksi hipuiksi ja lisää sokerin ja fariinisokerin kanssa jauhoseokseen.

  3. Yhdistä toisessa kulhossa öljy, kauramaito ja munat. Raasta appelsiinista 1 rkl oranssia kuoriosaa hienoksi raasteeksi ja lisää se vaniljatahnan kanssa öljyseokseen. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon. Lisää kiehuva vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

  4. Kaada taikina vuokaan. Paista isoa kakkua 45–50 minuuttia ja pieniä noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä 10 minuuttia. Kumoa kakku, mutta jätä vuoka kakun päälle. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3100 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kolmenlaisesta sipulista ja tilkasta etikkaa pyöräytetty jogurttidippi on sopivan raikas pari mausteisille potuille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ndujaperunat

Ainekset

n. 800
g–1 kg
jauhoisia perunoita
½
dl
öljyä
2
rkl
nduja-tahnaa
½
tl
suolaa
LISÄKSI
½
ruukku lehtipersiljaa
SIPULIDIPPI
1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
kuivattua sipulia
½
tl
suolaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
2
tl
omenaviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne isoiksi lohkoiksi kulhoon. Sekoita joukkoon öljy, nduja-tahna ja suola.

  2. Levitä perunat leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.

  3. Hienonna sipulit. Yhdistä kaikki dipin ainekset kulhossa ja sekoita tasaiseksi.

  4. Hienonna persilja perunoiden joukkoon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3100 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Norman viimeistelyyn käytetään tavallisesti ricotta salata -juustoa, eli suolattua ja kovarakenteista ricottaa, jota meillä on harvoin tarjolla. Nuori, vähän kypsytetty pecorino käy annokseen yhtä hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pasta alla Norma

Ainekset

400
g
pastaa, esim. rigatonea
6
luumutomaattia
2
munakoisoa
2
valkosipulinkynttä
noin 1
dl
oliiviöljyä
2
rkl
vettä
2
tl
valkoviinietikkaa
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
ruukku
basilikaa
2
dl
pecorinoa raasteena

Työvaiheet

  1. Kalttaa tomaatit leikkaamalla niiden pintaan ristiviilto ja kastamalla ne kiehuvaan veteen noin 10 sekunniksi. Kuori tomaatit, poista siemenet, ja leikkaa tomaatit pitkiksi, kapeiksi lohkoiksi.

  2. Leikkaa munakoisot ohuiksi viipaleiksi ja puolita viipaleet.

  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

  4. Kuumenna öljy kasarissa ja paista munakoisot kauniin kullanruskeiksi muutamassa erässä. Anna munakoisoviipaleiden olla hetki talouspaperin päällä, jotta ylimääräinen öljy imeytyy pois.

  5. Laske lämpöä ja paista seuraavaksi valkosipulia ja tomaattilohkoja pari minuuttia. Lisää vesi, etikka ja mausteet, ja keitä tomaattikastiketta noin 10 minuuttia.

  6. Keitä pasta väljässä, suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi.

  7. Revi basilikan lehdet ja kääntele yhdessä valutetun pastan ja munakoisoviipaleiden kanssa tomaattikastikkeen joukkoon. Raasta mukaan reilusti pecorinojuustoa ja laita loppu juusto tarjolle pöytään.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3100 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Parasta joulussa: espresso-taatelikakku ja tuorejuustohuntu. Smetana antaa taikinalle ihanan miedon happaman maun. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–14 palaa
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Taateli-espressokakku

Ainekset

½
ps (100 g)
pehmeitä, kuivattuja taateleita
¾
dl
espresso-kahvijuomaa
75
g
pekaanipähkinöitä
200
g
huoneenlämpöistä voita
3
dl
fariinisokeria
3
kananmunaa
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
2
tl
piparkakkumaustetta
½
prk (60 g)
smetanaa
KUORRUTUS
25
g
huoneenlämpöistä voita
1
pkt (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
dl
tomusokeria
1
tl
vaniljatahnaa tai vaniljasokeria
(koristeluun: Bonne Maman-karamellikastiketta tai kinuskikastiketta)

Työvaiheet

  1. Kuutioi taatelit ja laita ne kulhoon. Kaada päälle kuuma kahvi ja anna taateleiden pehmentyä 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 24 cm).

  3. Hienonna pähkinät tehosekoittimessa muruksi. Lisää joukkoon taateli-espressoseos ja soseuta tahnaksi.

  4. Vaahdota voi ja sokeri kulhossa. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää seos taikinaan smetanan kanssa. Lisää taatelitahna ja sekoita taikina tasaiseksi.

  5. Lusikoi taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

  6. Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia. Kumoa kakku ja poista leivinpaperi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  7. Tee kuorrutus. Vatkaa voi, lisää tuorejuusto ja sekoita hyvin. Lisää tomusokeri ja vaniljatahna. Sekoita tasaiseksi. Levitä täyte jäähtyneelle kakulle. Koristele halutessasi karamellikastikkeella.

Kommentit (0)