klo 12:45 | 10.12.2015

Vaihtele laatikon makua tekemällä se välillä manteli- tai kookosmaitoon.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-8
Valmistusaika
1 t + kypsennys
Vaikeustaso
Helppo
Kookosmaitoon tehty porkkanalaatikko
Ainekset
1
l
kookosmaitoa
1 1/2
dl
puuroriisiä
2
kg
porkkanoita
2
kananmunaa tai 2 rkl maissitärkkelystä
2
tl
suolaa
1/2
tl
valkopippuria myllystä
Pinnalle
korppujauhoja tai kookoslastuja
voita tai kookosöljyä
Työvaiheet
- Kuumenna kookosmaito kiehuvaksi kattilassa. Lisää riisi ja anna kiehua noin 5 minuuttia. Alenna lieden lämpö ja hauduta puuroksi välillä sekoitellen, noin 40 minuuttia.
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä ne kypsiksi, palojen koon mukaan 10–15 minuuttia. Survo kypsät porkkanat soseeksi.
- Voitele uunivuoka. Käytä laakeaa vuokaa, jotta saat laatikkoon mahdollisimman paljon herkullista paistopintaa.
- Yhdistä hieman jäähtyneet puuro ja porkkanasose. Lisää kananmunat (tai maissitärkkelys, jos teet laatikosta vegaanista versiota). Lisää suola ja valkopippuri ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos uunivuokaan. Tasoita ja kuvioi pinta lusikalla aaltomaiseksi. Ripottele korppujauhoja ja vuole voilastuja pinnalle. Jos teet vegaanista laatikkoa, käytä kookosöljyä ja -lastuja.
- Kypsennä porkkanalaatikkoa uunissa 1–1 ½ tuntia, kunnes laatikko tuntuu lusikalla kokeiltaessa kiinteältä ja sen pinta on kauniin ruskea.