
Alusta asti itse tehdyn lanttulaatikon maun salaisuus on kokoonkeitetyssä liemessä.
Lanttulaatikko
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja lohko lantut noin 3 x 3 cm:n paloiksi. Keitä palat pehmeiksi vähässä (halutessasi suolalla maustetussa) vedessä 30−40 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Ota keitinvesi toiseen kattilaan. Valuta ja soseuta lanttupalat. Keitä lanttujen keitinvettä kokoon noin tunti ilman kantta.
- Paahda vehnäjauhoja kuivassa, kuumassa paistinpannussa noin 5 minuuttia eli kunnes jauhot saavat väriä. Lisää jauhot survoksen sekaan. Sulata voi kattilassa ja anna sen ruskistua. Kun voi alkaa tuoksua paahteiselta ja väri on ruskistunut, kaada se survoksen joukkoon. Kiehauta samassa kattilassa kerma ja lisää se survokseen. Lisää kananmunat, lantun keitinliemi ja mausteet, sekoita hyvin ja kaada seos uunivuokaan (25 x 30 cm).
- Paista lanttulaatikkoa 150 asteessa noin 2 tuntia.