Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Juhli ja nauti
Padat ja laatikot
16:14 | 21.12.2017

Lanttulaatikko

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Christina Aaltio KUVA Sami Repo

Alusta asti itse tehdyn lanttulaatikon maun salaisuus on kokoonkeitetyssä liemessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8-12
1 1/2 t + kypsennys 2 t
Helppo

Lanttulaatikko

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

3
kg
lanttua
(2 tl suolaa)
2
dl
vehnäjauhoja
3
dl
kermaa
75
g
voita
2
kananmunaa
1
dl
lantun keitinlientä
1
tl
neilikkaa
1
tl
kanelia
2
tl
suolaa

Vaiheet

  1. Kuori ja lohko lantut noin 3 x 3 cm:n paloiksi. Keitä palat pehmeiksi vähässä (halutessasi suolalla maustetussa) vedessä 30−40 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Ota keitinvesi toiseen kattilaan. Valuta ja soseuta lanttupalat. Keitä lanttujen keitinvettä kokoon noin tunti ilman kantta.
  2. Paahda vehnäjauhoja kuivassa, kuumassa paistinpannussa noin 5 minuuttia eli kunnes jauhot saavat väriä. Lisää jauhot survoksen sekaan. Sulata voi kattilassa ja anna sen ruskistua. Kun voi alkaa tuoksua paahteiselta ja väri on ruskistunut, kaada se survoksen joukkoon. Kiehauta samassa kattilassa kerma ja lisää se survokseen. Lisää kananmunat, lantun keitinliemi ja mausteet, sekoita hyvin ja kaada seos uunivuokaan (25 x 30 cm).
  3. Paista lanttulaatikkoa 150 asteessa noin 2 tuntia.
Tilaa Glorian ruoka & viini
lanttulaatikko
joulu
Viikonloppubistro
Vegebaari
joululaatikot

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini