
Joulupöydän tyylikkäin vuoka kasataan juureslastuista. Makean punajuuren, bataatin ja pähkinäisen palsternakan maut sopivat täydelisesti yhteen. Piparjuurituorejuusto tuo lempeää makua kerrosten väliin.
Piparjuurella terästetty kasvislaatikko
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori punajuuret, bataatti ja palsternakka. Leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleille suolaa. Hienonna rosmariini.
-
Lado juuresviipaleita, rosmariinia ja piparjuurituorejuustoa 1½ l vetoiseen uunivuokaan kerroksittain. Kaada päälle kuohukerma. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1 tunti 50 minuuttia.
-
Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Valuta päälle balsamicokastiketta ja ripottele päälle vielä sormisuolaa.