Helsingin Sanomat on lisännyt 189 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Panu Pälviä

Joulupöydän tyylikkäin vuoka kasataan juureslastuista. Makean punajuuren, bataatin ja pähkinäisen palsternakan maut sopivat täydelisesti yhteen. Piparjuurituorejuusto tuo lempeää makua kerrosten väliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Helppo

Piparjuurella terästetty kasvislaatikko

Ainekset

400
g
punajuuria
300
g
bataattia
300
g
palsternakkaa
1
tl
suolaa
2
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
200
g
piparjuurituorejuustoa
2
dl
kuohukermaa
Pinnalle
(savustettua) sormisuolaa
1–2
rkl
tummaa balsamicokastiketta

Työvaiheet

  1. Kuori punajuuret, bataatti ja palsternakka. Leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleille suolaa. Hienonna rosmariini.

  2. Lado juuresviipaleita, rosmariinia ja piparjuurituorejuustoa 1½ l vetoiseen uunivuokaan kerroksittain. Kaada päälle kuohukerma. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1 tunti 50 minuuttia.

  3. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Valuta päälle balsamicokastiketta ja ripottele päälle vielä sormisuolaa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 719 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Maukas kanapata vaatii vain hetken huomiota, ja sitten se saa muhia hellalla kaikessa rauhassa. Paras kanapata syntyy luullisista paloista, sillä niissä on enemmän rasvaa kuin fileissä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mehevä kanapata

Ainekset

1
kg
maustamattomia kananpojan koipireisipaloja
6
salottisipulia
4
valkosipulinkynttä
1
rs (200 g)
herkkusieniä
½
dl
öljyä
1
dl
punaviinietikkaa
1
tlk (400 g)
kirsikkatomaatteja
1
tlk
vettä
2
rkl
kanafondia
4
laakerinlehteä
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota koipireidet jääkaapista huoneenlämpöön.
  2. Kuori ja lohko sipulit. Pyyhi herkkusienet talouspaperilla ja lohko ne.
  3. Kuumenna öljy padassa. Kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää joukkoon sienet. Kääntele kasviksia kuumassa padassa muutama minuutti. Nosta ne kulhoon odottamaan.
  4. Ruskista yksi koipireisi kerrallaan kuumassa padassa. Nosta ruskistetut koivet kulhoon odottamaan. Kun kaikki koivet on ruskistettu, laita ne takaisin kuumaan pataan. Lisää joukkoon etikka. Anna etikan kiehahtaa muutama minuutti.
  5. Lisää joukkoon kuullotetut sipulit ja sienet sekä tölkillinen kirsikkatomaatteja. Huuhdo tölkki vedellä ja lisää vesi pataan. Lisää myös kanafondi, laakerinlehdet, suola ja pippuri.
  6. Hauduta kanapataa hellalla 45 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.

Vinkki! Lisää joukkoon purkki ranskankermaa, jos haluat mausta kermaisemman.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 189 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Buffettiklassikko ja arkiherkku mokkapalat onnistuu myös ilman kovaa rasvaa. Tähän taikinaan käytetään rypsiöljyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 palaa
Valmistusaika
noin 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Minttumokkapalat

Ainekset

4
kananmunaa
3
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
dl (noin 170 g)
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
1
prk (250 g)
pehmeää maitorahkaa
2
tl
piparminttuaromia
5
dl
vehnäjauhoja
4
rkl
kaakaojauhetta
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
Kuorrutus
5
dl (noin 250 g)
tomusokeria
rkl
kaakaojauhetta
noin 4
rkl
kuumaa kahvia
1
rkl
rypsiöljyä
2
tl
piparminttuaromia
Pinnalle
murskattuja polkagris-karkkeja tai nonparelleja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Kääntele joukkoon öljy, rahka ja piparminttuaromi.
  4. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi.
  5. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille (koko 30 cm x 40 cm). Kypsennä uunin keskitasolla 18–20 minuuttia, kunnes pohjalevy tuntuu keskeltä kokeiltaessa kimmoisalta. Anna jäähtyä.
  6. Jos viimeistelet pinnan polkagris-karkeilla, murskaa ne. Laita karkit kaksinkertaiseen pakastepussiin ja nuiji ne haluamasi kokoisiksi muruiksi leikkuulaudan päällä esimerkiksi perunanuijalla.
  7. Valmista kuorrutus. Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Lisää puolet kuumasta kahvista, öljy ja piparminttuaromi. Sekoita ja lisää kahvia, kunnes kuorrutus on paksua mutta helposti sekoittuvaa.
  8. Levitä kuorrutus ripein liikkein pohjalevyn päälle (kuorrutusta tulee ohjeella vain ohut kerros ja se jähmettyy nopeasti). Viimeistele polkagris-murskalla tai nonparelleilla.

Vinkki: Karkeaksi rouhitut polkagris-karkit ovat kovia sattumia mokkapalojen päällä. Ne kuitenkin pehmenevät parissa tunnissa imaistessaan kuorrutuksen kosteutta.

Kommentit (2)

Mimi21

Osa työvaiheista puuttuu ja osa vaiheista on ohjeessa tuplana?

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos huomiosta, reseptiä on nyt korjattu!

Kodin Kuvalehti on lisännyt 719 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Talvisen pastasalaatin anatomia: makeutta viinirypäleistä, rapeutta porkkanoista ja ruokaisuutta pastasta sekä paahdetuista kikherneistä. Valmista tulee puolessa tunnissa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Täysjyväpastasalaatti

Ainekset

1
prk (380 g)
käyttövalmiita kikherneitä
2
rkl
öljyä
½
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
suolaa
250
g
täysjyväpastaa
3
porkkanaa
1
ps (70 g)
tuorepinaattia
terttu viinirypäleitä
1
dl
maapähkinöitä
Kastike
3
rkl
tummaa balsamicokastiketta
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Valuta ja huuhtele kikherneet. Sekoita öljyn joukkoon savupaprika ja suola. Levitä kikherneet uunipannulle ja lorauta mausteöljy päälle. Paahda kikherneitä uunissa 20 minuuttia.
  3. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  4. Kuori ja raasta porkkanat. Huuhtele pinaatti. Huuhtele ja irrota viinirypäleet tertusta. Paahda pähkinöitä pannulla muutama minuutti. Sekoita kastike.
  5. Kokoa ainekset isoon purkkiin tai vadille. Lorauta kastike joukkoon vasta, kun tarjoilet salaatin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2410 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Tarjoa salaatti ravintoloista tuttuun tapaan eli jokainen aines omassa astiassaan. Tapashenkisestä salaattibuffasta voi jokainen koota mieleisensä annoksen.

Sivusalaattia täydennetään ripotteilla, kastikkeilla ja paahdetuilla kasviksilla. Kun kypsät kasvikset leikkaa vasta kylminä, paloista tulee kauniita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paahdettu salaattibuffa

Ainekset

Paahdetut kasvikset
½
myskikurpitsaa
4
juuripersiljaa
½
juuriselleriä
3
rkl
rypsiöljyä
1 + ½
tl
suolaa
1
sitruuna
(yrttejä ja siemeniä)
Pähkinägranola
1
dl
pähkinäsekoitusta
2
rkl
auringonkukansiemeniä
50
g
voita
1
rkl
hunajaa
1
tl
omenaviinietikkaa
½
dl
kaurahiutaleita
1
tl
suolaa
Kapriskastike
1
dl
oliiviöljyä
1
tl
dijoninsinappia
1
tl
suolaa
1
tl
omenaviinietikkaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
kapriksia
Lisäksi
2
pientä
salaattikerää

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 190 asteeseen. Halkaise kurpitsa. Laita kurpitsa, juuripersiljat ja juuriselleri leivinpaperille uuninpellille. Valele kasvikset öljyllä ja mausta 1 tl:lla suolaa. Kypsennä uunissa noin 40–50 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Anna jäähtyä hyvin. Voit paahtaa kasvikset jo edellisenä päivänä ja säilyttää ne jääkaapissa.
  2. Leikkaa juurekset eri tavoin ja asettele kukin laji omaan tarjoiluastiaansa. Mausta puristetulla sitruunanmehulla ja suolaripauksella. Koristele halutessasi yrteillä ja siemenillä.
  3. Hienonna pähkinöitä ja siemeniä veitsellä hieman. Mittaa voi, hunaja ja omenaviinietikka kattilaan ja kuumenna, kunnes voi on sulanut. Sekoita pähkinät, siemenet ja kaurahiutaleet joukkoon. Mausta seos suolalla ja siirrä tarjoilukulhoon.
  4. Mittaa vinegretin aineet kapriksia lukuun ottamatta pyöreäpohjaiseen kulhoon ja sekoita vispilällä. Voit sekoittaa kastikkeen myös tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää lopuksi kaprikset ja laita vinegretti tarjoiluastiaan.
  5. Poista salaatista uloimmat lehdet. Huuhtele hyväkuntoiset lehdet jääkylmällä vedellä, jotta salaatti rapeutuu. Asettele salaatinlehdet lautaselle ja viimeistele vinegretillä.

Kommentit (0)