
Porkkanalaatikko on syystäkin jouluklassikko, sillä sen vieno makeus sopii joulupöydän kaikkiin makuihin. Tämä lempeä herkku ansaitsee santsikierroksen!
Porkkanalaatikko
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja paloittele porkkanat pieneen kattilaan. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna porkkanoiden kiehua keskilämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat napakan kypsiä. Valuta keitinvesi talteen. Soseuta porkkanat ja anna jäähtyä.
-
Laita riisi ja vesi pinnoitettuun kattilaan. Kiehauta sekoittaen, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito ja keitä välillä sekoittaen 30–35 minuuttia, kunnes puuro on melko paksua.
-
Yhdistä porkkanasose ja hieman jäähtynyt puuro. Lisää muna, siirappi, suola, muskottipähkinä ja inkivääri. Jos seos on paksua, lisää tilkka porkkanoiden keitinvettä.
-
Voitele pieni uunivuoka (vetoisuus 1–1,5 l). Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele päälle korppujauhot ja paina lusikan kärjellä pintaan kuvioita. Lisää muutama voinokare.
-
Kypsennä porkkanalaatikkoa 175-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia.
Vinkki Porkkanalaatikkoa voi valmistaa samalla ohjeella helposti tuplamäärän.