
Jauhoinen ja aromikas palsternakka sopii loistavasti perunagnocchitaikinaan! Valkosipuliöljyssä paistetut palsternakkagnocchit ovat ovat herkkua ihan sellaisenaan.
Oletko sinäkin hurahtanut perunagnoccheihin? Kun olet käyttänyt osuutesi valmisgnoccheista, on aika valmistaa gnoccheja ihan itse.
Mainiot gnocchit saat kun käytät taikinaan perunan lisäksi jauhoista ja aromikasta palsternakkaa. Kypsäksi keitetyt juurekset soseutetaan ja sekoitetaan keltuaisten ja jauhojen kanssa tasaiseksi taikinaksi. Tärkeää on, ettei taikinaa vaivaa liian innokkaasti, sillä tarkoitus ei ole saada aikaiseksi sitkoa. Riittää kun ainekset sekoittaa juuri ja juuri sekaisin.
Valmiita gnoccheja keitetään muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä, jonka jälkeen ne ovat valmiita valutettavaksi ja pannulle paistumaan.
Itse tehdyt gnocchit ovat sellaisenaan niin herkullisia, ettei niitä kannata upottaa kastikkeisiin. Riittää, kun gnocchit paistaa vaikka valkosipuliöljyssä ja haarukoi lautaselta sellaisenaan.
Pähkinäiset palsternakkagnocchit
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä perunat ja palsternakka kuorineen kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta, kuori ja soseuta perunasurvimella. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita loput ainekset nopeasti joukkoon.
- Pyöritä ohueksi (2 cm) tangoksi jauhotetulla alustalla. Leikkaa noin 2 cm:n paloiksi jauhotetun leivinpaperin päälle. Lisää jauhoja tarvittaessa.
- Keitä 3 litraa kiehuvaa vettä, mausta suolalla. Keitä muutama minuutti, kunnes gnocchit nousevat pintaan. Valuta ja siirrä kulhoon, jossa hieman oliiviöljyä. Voit myös nostaa gnocchit leivinpaperin päälle kuivumaan.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, rouhi pähkinät, irrota lehdet timjamista. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista valkosipulia minuutti. Lisää pähkinät, timjami ja gnocchit. Paista muutaman minuutin ajan. Rouhi päälle suolaa ja pippuria. Tarjoa heti.
Kuulostaa herkulliselta mutta melko kuivalta syötävältä ilman minkäänlaista kastiketta. Ehkä vähän valkosipulilla maustettua oliiviöljyä sopisi tämän kanssa. Kaipaa myös vähän jotain vihreää?