Me Naiset on lisännyt 1471 reseptiä.
Linkitetty 119 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Jauhoinen ja aromikas palsternakka sopii loistavasti perunagnocchitaikinaan! Valkosipuliöljyssä paistetut palsternakkagnocchit ovat ovat herkkua ihan sellaisenaan.

Oletko sinäkin hurahtanut perunagnoccheihin? Kun olet käyttänyt osuutesi valmisgnoccheista, on aika valmistaa gnoccheja ihan itse.

Mainiot gnocchit saat kun käytät taikinaan perunan lisäksi jauhoista ja aromikasta palsternakkaa. Kypsäksi keitetyt juurekset soseutetaan ja sekoitetaan keltuaisten ja jauhojen kanssa tasaiseksi taikinaksi. Tärkeää on, ettei taikinaa vaivaa liian innokkaasti, sillä tarkoitus ei ole saada aikaiseksi sitkoa. Riittää kun ainekset sekoittaa juuri ja juuri sekaisin.

Valmiita gnoccheja keitetään muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä, jonka jälkeen ne ovat valmiita valutettavaksi ja pannulle paistumaan.

Itse tehdyt gnocchit ovat sellaisenaan niin herkullisia, ettei niitä kannata upottaa kastikkeisiin. Riittää, kun gnocchit paistaa vaikka valkosipuliöljyssä ja haarukoi lautaselta sellaisenaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min + taikinan jäähtyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pähkinäiset palsternakkagnocchit

Ainekset

200
g
palsternakkaa (punnittu kuorittuna)
300
g
jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda, punnittu kuorittuna)
3
keltuaista
1
dl
vehnäjauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
jauhettua muskottipähkinää
½
tl
suolaa
Lisäksi
4
valkosipulinkynttä
50
g
pekaanipähkinöitä
½
ruukkua
timjamia
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä perunat ja palsternakka kuorineen kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta, kuori ja soseuta perunasurvimella. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita loput ainekset nopeasti joukkoon.
  2. Pyöritä ohueksi (2 cm) tangoksi jauhotetulla alustalla. Leikkaa noin 2 cm:n paloiksi jauhotetun leivinpaperin päälle. Lisää jauhoja tarvittaessa.
  3. Keitä 3 litraa kiehuvaa vettä, mausta suolalla. Keitä muutama minuutti, kunnes gnocchit nousevat pintaan. Valuta ja siirrä kulhoon, jossa hieman oliiviöljyä. Voit myös nostaa gnocchit leivinpaperin päälle kuivumaan.
  4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, rouhi pähkinät, irrota lehdet timjamista. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista valkosipulia minuutti. Lisää pähkinät, timjami ja gnocchit. Paista muutaman minuutin ajan. Rouhi päälle suolaa ja pippuria. Tarjoa heti.

Kommentit (1)

V-ja

Kuulostaa herkulliselta mutta melko kuivalta syötävältä ilman minkäänlaista kastiketta. Ehkä vähän valkosipulilla maustettua oliiviöljyä sopisi tämän kanssa. Kaipaa myös vähän jotain vihreää?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 353 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Tuomas Kolehmainen

Aniksen hivenen lakritsimainen maku mehevöittää makeaa mansikkaa ja tekee mausta vivahteikkaan. Osa pannacotan kermasta korvataan maidolla, joten se on myös hieman kevyempi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
valmistusaika 15 min + hyytyminen 4h
Vaikeustaso
Helppo

Anis-mansikkapannacotta

Ainekset

Pannacotta
liivatelehteä
4
dl
kuohukermaa
¾
dl
sokeria
1
rkl
kokonaisia aniksia
2
dl
täysmaitoa
Tarjoiluun ja koristeluun
½
l
mansikoita
1
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  2. Kaada kerma kattilaan ja mittaa joukkoon sokeri ja anikset. Kiehauta, ota pois liedeltä ja anna seoksen maustua viitisen minuuttia.

  3. Siivilöi anis pois kerman joukosta ja lämmitä kerma uudelleen kiehuvaksi.

  4. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon pehmenneet liivatteet, joista olet puristellut ylimääräisen veden pois. Sekoita, kunnes liivatteet ovat liuenneet kerman joukkoon.

  5. Kaada lopuksi joukkoon maito ja sekoita hyvin.

  6. Kaada seos pieniin tarjoilukulhoihin tai laseihin ja anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia.

  7. Tarjoile pannacotta pilkottujen ja tomusokerilla kevyesti mehustettujen mansikoiden kanssa.

Vinkki: Myös mansikkasose sopii pannacotan seuraan. Sekoita mansikat ja tomusokeri kulhossa ja soseuta ne sauvasekoittimella.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Itse tehty linssi-pastaseos on retkiruokaa parhaimmillaan. Kuiva-aineet kipataan kattilaan ja lisätään vain vesi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-linssipasta

Ainekset

2
dl
punaisia kuivattuja linssejä (halkaistuja)
200
g
kierrepastaa
1
dl
kuivattuja tomaatteja
1
dl
kuivattuja sieniä
1
dl
tomaattijauhetta
2
tl
kuivattuja yrttejä
1
tl
chilijauhetta
tl
suolaa
1
tl
sokeria
LISÄKSI
1,2
l
vettä

Työvaiheet

  1. Kokoa kaikki ainekset pussiin kotona.

  2. Laita vesi kattilaan ja kaada pussin sisältö joukkoon.

  3. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä samalla sekoitellen 15–20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Rapean retkisalaatin salaisuus on yksinkertainen: marinoitavat ainekset rasiaan jo valmiiksi kotona ja rapeat vasta kohteessa. Hyvästi nuhjaantuneet salaatinlehdet!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Papu-fetasalaatti

Ainekset

1
tl
karkeaa dijoninsinappia
½
tl
dijoninsinappia
1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
2
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
balsamiviinietikkaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
punasipuli
1
pieni kesäkurpitsa
1
prk (230 g)
kypsiä valkoisia papuja
200
g
kirsikkatomaatteja
150
g
fetajuustoa
1
ps
jääsalaattia
1
dl
siemeniä ja suolapähkinöitä

Työvaiheet

  1. Laita sinapit ja mausteet ison kannellisen rasian pohjalle. Vatkaa vispilällä joukkoon etikat ja öljy. Kuori, halkaise ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Siivuta kesä- kurpitsa juustohöylällä. Valuta pavut. Sekoita sipulit, kesäkurpitsa ja pavut kastikkeeseen ja sulje rasia tiiviisti.

  2. Huuhtele kirsikkatomaatit ja pakkaa ne omaan rasiaansa.

  3. Retkikohteessa puolita kirsikkatomaatit, murusta feta ja revi salaatti. Sekoita ne salaattipohjan joukkoon ja viimeistele siemenillä ja suolapähkinöillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste ja Kasmeera Lokuge KUVA Panu Pälviä

Itse tehty maustetahna takaa indonesialaisen rendangin maun. Kattilaan haudutuksen ajaksi laitettava kanelitanko luo autenttista makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–3
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vege-rendang

Ainekset

MAUSTETAHNA
4
pientä salottisipulia
4
valkosipulinkynttä
3
punaista chiliä
3
cm:n pala
inkivääriä
2
rkl
sitruunaruohotahnaa
2
rkl
rypsiöljyä
1
tl
jauhettua kurkumaa
¼
tl
mustapippuria
PATAAN
1
tlk (400 g)
kookosmaitoa
1
rkl
soijakastiketta
250
g
härkistä tai nyhtökauraa
4
limetinlehteä
1
kanelitanko
1
rkl
fariinisokeria
1
tl
suolaa
LISÄKSI
1
limetti
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa salottisipulit puoliksi. Kuori valkosipulit. Poista chileistä kannat. Kuori ja raasta inkivääri. Laita maustetahnan ainekset monitoimikoneeseen ja hienonna tasaiseksi tahnaksi.

  2. Siirrä tahna kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoitellen 2–3 minuuttia.

  3. Lisää kookosmaito, soijakastike, härkis tai nyhtökaura sekä limetinlehdet, kanelitanko, fariinisokeri ja suola.

  4. Kuumenna kiehuvaksi ja anna ruoan hautua kannen alla noin 30 minuuttia, välillä sekoitellen.

  5. Purista annosten päälle limettimehua ja ripottele pinnalle tuoretta korianteria. Tarjoa rendang keitetyn jasmiiniriisin kanssa.

Kommentit (3)

Ruokavieras

Mitä tarkoitetaan sanalla "vege" siellä Suomessa? Usein ohjeissa lukee vege. Minusta olisi selvempää jos käytettäisiin sanoja vegaaninen ja vegetaarinen.

Ruokavieras

Vielä kysyisin että mikä kasvisproteiini sopisi tähän härkiksen tai nyhtökauan sijaan, kun täällä niitä ei ole saatavilla enkä oikeastaan erikoisemmin pidä teollisesti valmistetuista lihankorvikkeista.

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei! Vege tarkoittaa ainakin täällä Sopassa vegaanista. Täysin yleistynyttä tapaa Suomessa ei taida oikein olla. Reseptissä voisi käyttää kikherneitä, jotka sopivat yleensä kaikkeen. Toinen vaihtoehto voisi olla soijarouhe tai -suikaleet.