Yksinkertaisimmillaan ja aidoimmillaan risotossa maistuvat sitruuna, rosmariini ja nokare voita.
Sitruuna-rosmariinirisotto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Raasta parmesaani. Pese sitruuna ja raasta kuori. Hienonna rosmariini.
- Kiehauta vesi kattilassa ja liuota joukkoon liemikuutio. Pidä liemi kuumana.
- Kuumenna öljy korkeareunaisessa pannussa. Lisää sipuli ja valkosipuli kuullottumaan muutamaksi minuutiksi. Lisää joukkoon riisi. Sekoita, kunnes riisi on läpikuultavaa.
- Lorauta viini muutamassa erässä kuumalle pannulle samalla sekoittaen. Anna viinin imeytyä riisiin.
- Kauho lientä joukkoon muutama kauhallinen kerrallaan. Sekoita ja lisää nestettä, kun edellinen on lähes täysin imeytynyt.
- Hauduta risottoa 15–20 minuuttia, kunnes riisi on kypsää.
- Lisää sitruunan kuoriraaste, rosmariini, suola ja pippuri sekä voi ja puolet parmesaanista. Tarjoa loppu parmesaaniraaste annosten päällä.