
Herkullinen makaronisalaatti notkistetaan majoneesilla ja ranskankermalla ja kruunataan juuri ennen tarjoilua ronskilla kasalla perunalastuja.
Kastikkeessa sen salaisuus! Parhaat pastasalaatit tunnistaa täyteläisestä kastikkeesta, joka on saanut rauhassa imeytyä pastaan ja maustaa sen kauttaaltaan.
Siksi oheinen pastasalaatti suositellaan valmistettavaksi jääkaappiin jo päivää ennen tarjoamista. Ohjeessa pastan joukkoon sekoitetaan amerikkalaistyylinen kananmunilla rikastettu piimä-majoneesikastike, jossa maistuvat rakuuna ja valkosipuli.
Salaatti on suunniteltu lisukkeeksi piknikille, mutta se sopii mainiosti myös illanistujaisiin. Ideana on sekoittaa kunnolla maustunut pasta tasaiseksi, kumota se kulhoon ja viimeistellä juuri ennen tarjoilua maissilla ja kevätsipulilla.
Hauskan ja yllättävän lisän salaattiin antavat päälle ripotellut rapeat perunalastut.
Jenkkimakujen sipsi-pastasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä (1 rkl suolaa / 3 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja jäähdytä se nopeasti kylmällä vedellä. Älä huuhtele liikaa, ettei suolan maku huuhtoudu pois.
- Keitä munat koviksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä ne kylmän veden alla. Yhdistä isossa kulhossa ranskankerma, piimä, majoneesi, etikka, sinappi, rakuuna ja valkopippuri. Raasta valkosipulinkynnet mukaan ja sekoita hyvin. Kuori ja hienonna munat, lisää ne kastikkeeseen.
- Kääntele pasta nuolijalla varovasti kastikkeeseen. Peitä kulho kelmulla ja anna maustua jääkaapissa (seuraavaan päivään).
- Ennen piknikiä sekoita pastasalaatti hyvin, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Esikäsittele maissit lämmittämällä niitä mikroaaltouunissa täydellä teholla noin 2 minuuttia tai 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Kuumentaminen palauttaa maissin makean maun. Vuole tähkistä maissinjyvät irti ja pakkaa ne rasiaan.
- Leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi ja pakkaa rasiaan.
- Juuri ennen tarjoilua kasaa maissit, kevätsipulit ja sipsit pastasalaatin päälle.