Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Juhli ja nauti
Pastat ja risotot
8:00 | 11.4.2018

Gnocchit sorrentolaiseen tapaan

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Ohje Luca Platania ja Marja Samuli Kuva Elvi Rista

Siinä missä torstai on Suomessa hernekeittopäivä, Italiassa silloin syödään usein gnoccheja. Tähän ruokaan käyvät kaupan valmisgnocchit, sillä sorrentolaiseen tapaan ne viimeistellään uunissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
1 t
Helppo

Gnocchit sorrentolaiseen tapaan

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
prk (á 400 g)
kuorittuja tomaatteja
1
ruukku
basilikaa
1
dl
ekstaneitsytoliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
1
pkt (500-700 g)
perunagnoccheja (esim. De Cecco)
4
l
vettä + 4 tl suolaa keittämiseen
150
g
parmesaania raastettuna
2
pkt (á 220 g)
mozzarella di bufalaa
oliiviöljyä viimeistelyyn

Vaiheet

  1. Soseuta tomaatit liemineen tehosekoittimessa tai käsikäyttöisellä sosemyllyllä, jolloin soseesta tulee tasaisempaa. Irrota basilikasta lehdet.
  2. Kuumenna öljy kasarissa. Kaada tomaattisose kasariin. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää puolet basilikanlehdistä. Anna kiehua alhaisella lämmöllä ilman kantta noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
  3. Keitä gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa, suolalla maustetussa vedessä (4 litraa vettä ja 4 tl suolaa). Kun gnocchit ovat kypsiä, ne nousevat pintaan. Valuta gnocchit hyvin siivilässä ja kaada ne uunivuokaan.
  4. Raasta parmesaani ja ota talteen 3 rkl annosten viimeistelyyn. Ripottele loppu parmesaani gnocchien päälle. Lisää tomaattikastike ja sekoita hyvin. Kypsennä uunissa 15 minuuttia.
  5. Jaa ruoka pastalautasille. Leikkaa mozzarella ohuiksi viipaleiksi annosten päälle. Lisää loput basilikanlehdet, hieman parmesaania ja oliiviöljyä.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Pastatehdas
italia
italialainen
gnocchi
tomaatti
Viikonloppubistro
lasten suosikit

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini