
Juustoiset kukkakaaliraviolit tarjotaan aromaattisen liemen kanssa.
Kukkakaaliraviolit
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa kukkakaali varsineen paloiksi leivinpaperin päälle pellille. Voit käyttää myös hyväkuntoiset suojalehdet. Mausta suolalla ja maustepippurilla. Lisää öljy.
-
Paahda kukkakaaleja 200-asteisessa uunissa 20–40 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja tuntuvat veitsellä kokeiltaessa pehmeiltä. (Satokausi vaikuttaa kypsymisaikaan.)
-
Anna kukkakaalien jäähtyä hetki. Ota lehdet erilleen ja soseuta kukkakaalit sauvasekoittimella. Raasta juusto hienoksi. Sekoita täyte tasaiseksi ja jäähdytä kädenlämpöiseksi.
-
Paahda juustokuminansiemenet kevyesti kattilassa. Lisää liemi ja vesi. Anna kiehua hiljalleen poreillen kannen alla 10 minuuttia. Ota liedeltä.
-
Leikkaa taikina 3 palaan. Kauli ne yksi kerrallaan kaulimella tai pastakoneella ohuiksi levyiksi (30 cm x 15 cm).
-
Tee raviolit. Yhdestä pastalevystä tulee raviolille sekä pohja että kansi. Jaa pastalevy mielessäsi pituussuunnassa puoliksi ja annostele alemmalle puolikkaalle tasaisin välein täytettä (4–5 nokaretta). Jätä väleihin tilaa.
-
Sivele alempi puolikas kevyesti vedellä ja käännä ylempi puolikas kanneksi. Muotoile pastataikina täytenokareiden ympärille kämmensivuja apua käyttäen niin, ettei täytteen ja pastalevyjen väliin jää ilmaa.
-
Leikkaa taikina neliöiksi. Toista sama lopulla taikinalla. Anna raviolien levätä 15 minuuttia ennen keittämistä. Kuumenna liemi sillä aikaa kiehuvaksi.
-
Keitä ravioleja suolalla maustetussa vedessä 3–4 minuuttia. Nosta raviolit reikäkauhalla syville lautasille. Annostele kauhalla lientä raviolien päälle. Lisää kukkakaalin lehdet ja rouhi pinnalle pippuria.
Tuorepastataikina
Ainekset
Työvaiheet
-
Kumoa jauhot työtasolle. Tee jauhojen keskelle kolo, riko siihen munat ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla.
-
Sekoita jauhoja munien joukkoon sormenpäillä vähän kerrallaan, kunnes ainekset ovat sekoittuneet. Vaivaa taikinaksi. Jos taikina tuntuu kuivalta, lisää vettä pienissä erissä.
-
Jatka vaivaamista kevyesti jauhotetulla alustalla noin 10 minuuttia, kunnes taikina on sileä ja kimmoisa.
-
Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa 30–60 minuuttia.
-
Jaa taikina paloiksi. Työstä paloja yksi kerrallaan, pidä loput kostutetun keittiöpyyhkeen tai kelmun alla. Pastataikina kuivuu nopeasti.
-
Muotoile pastapala palloksi. Kauli se ohueksi levyksi taikinapalaa useasti käännellen. Tarkoitus on saada levystä ohut. Vältä lisäämästä kaulimisen aikana runsaasti jauhoja, jotta taikina ei kuivu. Sopivasti kaulitusta taikinasta valo kuultaa hieman läpi.