Me Naiset on lisännyt 1455 reseptiä.
Linkitetty 743 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Sulatejuustolla ja paahdetuilla kasviksilla kerrostettu kasvislasagne saa tuhtiutta linsseistä. Kun kokeilet tätä reseptiä kerran, et enää tarvitse muita lasagnereseptejä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
Valmistusaika 40 min + paisto 50 min
Vaikeustaso
Helppo

Paras vegelasagne

Ainekset

1
pkt
lasagne-levyjä
200
g
kirsikkatomaatteja
200
g
herkkusieniä
2
paprikaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
prk
kypsiä punaisia linssejä
2
tomaattia
Tomaattikastike
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
dl
valkoviiniä
3
tlk
tomaattimurskaa
1
ruukku
basilikaa
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
Juustokastike
4
dl
ruokakermaa
100
g
sulatejuustoa
1
sitruuna
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Puolita kirsikkatomaatit, siivuta sienet ja paprika. Levitä ne uunipellille. Hiero kasvisten pintaan öljy ja suola. Paahda 20 minuuttia uunissa.
  2. Valmista sillä välin kastikkeet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä öljyssä, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää pannulle viini ja tomaattimurska. Mausta. Anna kiehua hiljalleen. Irrottele basilikasta lehdet. Säästä osa koristeluun. Hienonna ja lisää kastikkeeseen.
  3. Kuutioi sulatejuusto. Lämmitä ruokakerma kattilassa. Lisää juustokuutiot ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut. Raasta sitruunan kuoresta noin puolet ja mausta kastike.
  4. Kokoa lasagne. Valuta linsseistä neste. Lusikoi pohjalle vähän tomaattikastiketta ja asettele sen päälle levyt. Kokoa kerroksittain kaikkia täytteitä, mutta säästä juustokastiketta ja vihanneksia päällimmäiseen kerrokseen. Siivuta tomaatit. Levitä tomaattisiivut ja loput kasvikset päällimmäiseksi. Paista 50 minuuttia keskitasolla. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele valmis lasagne basilikalla.

Kommentit (42)

Niku

Eikö nimi olisi kasvislasagne eikä vege? Ruoka sisältää kermaa ja huutoa.

Niku

Nice. Autocorrect. Juustoa ehkä kuitenkin 🤣

Ihana lasagne

Miksei vege? Eikö vege ole juurikin kasvisruokaan viittaava (vegetarian)? Jos haluaisi korostaa ruoan vegaanisuutta, niin sitten otsikossa varmaan lukisi vegaanilasagne tms.

neeta

teen tuota samaa itse aina jauhelihan kanssa, oi miten on hyvää! paras resepti kyllä tämä!

Vierailija

Minkä kokoisia tlk tomaattimurskaa

Vierailija

Hurja määrä kermaa...kevyttä ei ehkä ole...

Vierailija

Ei tämä ole vege

Vierailija

Ai vieraat kehuvat. Onko vieraasi joskus haukkuneet ruokaasi, epäilen sitä.

Elli muori

Ärsyttää vege-sanan käyttö kun ei ole vegeä. Tekisitte ohjeita oikeasti joskus vegenä. Joka paikkaan vaan lihaa ja juustoa ja kermaa. Ilman niitä ei enää osata tehdä ruokaa.

Pampula

Ärsyttävää, kun "vege" ohjeissa on eläinperäisiä ainesosia. Huijausta. Tehkää oikeasti vegeä eikä tällaista moskaa.

Vegeveera

Jopas siellä ärsyynnytään. Vege ei tarkoita samaa, kuin vegaani. Tulee sanasta vegetarismi eli kasvisruokavalioon sopiva, ei sisällä lihaa tai kalaa mutta voi sisältää eläinperäisiä tuotteita, kuten maitoa, kananmunaa tms. Jos haluaa hifistellä termeillä, niin tarkemmin voisi sanoa lakto-ovovegetarismi, mutta vege on vakiintunut termi kuvaamaan myös maito- ja munatuotteita sisältävää kasvisruokaa.

Vegaaniruokavalioon eläinperäiset tuotteet eivät kuulu. Jos ei halua mitään eläinperäistä, kannattaa hakea vegaani-termiä.

Eläinrasvaa jees

Mikä tahansa on hyvää, kun lisätään puoli litraa kermaa ja kimpale juustoa.

Vege tarkoittaa ei lihaa

Vege=vegetarian. Siis kasvisruokaa ilman lihaa. Vegaani on eri asia, eikä siitä käytetä lyhennettä vege.

Näytä kaikki kommentit (42)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2870 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Italialainen piccata-kastike saa makunsa kapriksista. Se sopii hyvin kanalle sekä myös täyteläisen makuisten parmesaaniperunoiden kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kevätkananpoikaa piccata

Ainekset

4
kevätkananpoikaa
1–2
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
2
rkl
sitruunankuorta raastettuna
100
g
voita huoneenlämpöisenä
PICCATA-KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
4
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
3
rkl
kapriksia
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
LISÄKSI
parmesaaniperunoita (ks. ohje)
200
g
vihreää parsaa tai vihreitä papuja

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Ota kananpojat huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista. Hiero kanojen pintaan suolaa, pippuria ja chiliä.

  2. Valmistele parmesaaniperunat (ks. ohje), jos haluat kypsentää ne uunissa yhtä aikaa.

  3. Raasta sitruunankuori ja sekoita se huoneenlämpöisen voin kanssa. Tee kananpoikien nahkaan muutama viilto. Työnnä sitruunavoita nahan alle, lopun voin voit hieroa pintaan. Työnnä paistolämpömittari koiven paksuimpaan kohtaan niin, ettei mittari osu luuhun. Paista kananpoikia 175-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia tai kunnes mittari osoittaa 75 astetta. Lusikoi vuokaan valunutta voita kananpoikien päälle paistamisen aikana. Voit varmistaa kypsyyden myös pistämällä kananpoikaa koiven tai rintalihan kohdalta cocktailtikulla. Kypsästä lihasta valuva neste on kirkasta.

  4. Hienonna valkosipuli, lehtipersilja ja kaprikset. Yhdistä ne oliiviöljyyn ja sitruunamehuun. Lusikoi kypsien kanojen pintaan.

  5. Keitä parsat tai pavut 10 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoa parmesaaniperunoiden ja parsan tai papujen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1455 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kolme kovaa peetä samassa paketissa: pizza, pasta ja purilainen! Nämä pienet suupalat ovat hauska yhdistelmä näitä kaikkien lempiruokia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialaiset purilaiset

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa
2
valkosipulinkynttä
1
dl
persiljaa
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PAISTAMISEEN
voita öljyä
LISÄKSI
1
prk
pastakastiketta
8
mozzarellaviipaletta
16
pientä pepperoniviipaletta
VALKOSIPULISÄMPYLÄT
8
(pientä) hampurilaissämpylää
4
rkl
voita
1
rkl
valkosipulijauhetta
2
tl
kuivattua oreganoa
1
dl
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

  2. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet ja hienonna persilja. Sekoita kaikki pihvien ainekset keskenään. Muotoile kostutetuin tai öljytyin sormin 8 pientä pihviä.

  3. Kuumenna rasvat paistinpannulla ja paista pihvit (erissä) noin 2 minuuttia per pihvi (liha saa jäädä punertavaksi). Laita kaikki paistetut pihvit pannulle ja kaada pastakastike päälle. Nosta pihvien päälle mozzarella- ja pepperoniviipaleet ja laita kansi päälle. Laita levy pois päältä ja anna juuston rauhassa sulaa pihvien päälle.

  4. Tee sillä aikaa valkosipulisämpylät. Sulata voi ja sekoita joukkoon valkosipulijauhe ja oregano. Puolita sämpylät ja valele puolikkaat valkosipulivoilla. Ripottele parmesaania päälle. Paista uunissa noin 10 minuuttia.

  5. Täytä valkosipulisämpylät pihveillä ja lusikoi pastakastiketta mukaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2870 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Jos sushiriisiä on jäänyt yli, siitä on kannattaa tehdä paistetun riisin ja omeletin yhdistelmä, eli riisilettu. Tämä nopea lounas saa makua norista, sienistä ja kevätsipulista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Riisilettu

Ainekset

400
g
keitettyä sushiriisiä (keittämättömänä 1 1⁄4 dl)
100
g
siitakesieniä
100
g:n pala
suippokaalia
3–4
kevätsipulia
2–3
merilevälevyä (nori)
1
kananmuna (M-koko)
1
keltuainen
3
rkl
soijakastiketta
1
rkl
miriniä
2
rkl
seesaminsiemeniä
4
rkl
seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Ota keitetty riisi huoneenlämpöön.

  2. Suikaloi sienet, kaali ja kevätsipuli. Leikkaa merilevälevyt saksilla suikaleiksi.

  3. Vatkaa kulhossa muna ja keltuainen keskenään. Lisää soija, mirin ja seesaminsiemenet.

  4. Lisää munaseokseen riisi, suikaloidut kasvikset ja merilevä. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

  5. Kuumenna pinnoitettu paistinpannu keskilämmöllä ja lisää 1 rkl seesamiöljyä. Kumoa puolet taikinasta pannulle ja tasoita lastalla paksuksi letuksi. Paista miedolla lämmöllä molemmin puolin noin 5 minuuttia. Lisää seesamiöljyä, kun käännät letun. Paista loput taikinasta samoin. Tarjoa lisäksi garia eli sushi-inkivääriä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2870 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kirpeät voikukanvarret ja kuusenkerkät korvaavat perunasalaatissa etikkaiset kaprikset ja suolakurkut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Voikukka-perunasalaatti

Ainekset

600
g
pieniä varhaisperunoita
10
voikukan vartta
2
rkl
omenaviinietikkaa
2
tl
sokeria
½–1
tl
suolaa
½
dl
hasselpähkinöitä
2
hapanta omenaa (esim. Granny Smith)
JOGURTTIKASTIKE
8
kuusenkerkkää
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
omenaviinietikkaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
LISÄKSI
voikukan kukintoja
8
pientä kuusenkerkkää

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, 10–15 minuuttia. Anna perunoiden jäähtyä ja puolita ne tarvittaessa.

  2. Leikkaa kukanvarret noin 2 cm:n pätkiksi ja laita kulhoon. Sekoita etikka, sokeri ja suola joukkoon ja jätä varret mehustumaan.

  3. Paahda pähkinöitä kuumassa kuivassa pannussa sekoitellen noin 2 minuuttia. Kaada ne heti pois pannusta, jos ne meinaavat tummua liikaa. Rouhi pähkinät karkeasti veitsellä. Pese omenat hyvin. Poista niistä siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.

  4. Huuhtele kerkät, kuivaa talouspaperilla ja hienonna veitsellä. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään.

  5. Yhdistä salaatin aineet ja ripottele pinnalle voikukkia ja kerkkiä.

Kommentit (0)