Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 94 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Makean täyteläinen punajuuri antaa gnocchille uutta väriä ja makua. Punajuuren luottopari, suolainen sinihomejuusto, toimii tässäkin ohjeessa täydellisesti.

Talviset punajuurignocchit ovat täydellisiä viikonloppuiltojen intiimeihin illallisiin ystävien kanssa. Annoksesta ei puutu vahvoja makuja, sillä gnocchit saavat seuraa sinihomejuustosta sekä hassel- tai saksanpähkinästä. Vehreyttä tuova lehtikaali pärjää hyvin annoksen voimakkaiden makujen seurassa.

Mausteisen täyteläinen viini toimii hienosti punajuuren makeuden kanssa. Hedelmäinen, aprikoosin ja hunajamelonin makuja tulviva valkoviini, Chapoutier Domaine des Granges de Mirabel Viognier 2019, 17,99 e, tulee Ranskan Rhônesta. Viinin monipuolinen makumaailma ei jää myöskään suolaisen ja voimakkaan sinihomejuuston jalkoihin, vaan korostaa myös sen makua. Marjaisa ja yrttinen, kevyesti tamminen vaihtoehto on Poderi Cellario Uvaintera Langhe Dolcetto 2018, 17,70 e (tilausvalikoima) , Italiasta. Dolcetto-rypäleen kepeys toimii punajuuren mehevyyden kanssa piristäen kokonaisuutta.

Viinisuosituksen antoi Terhi Oksanen-Alén.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuurignocchit

Ainekset

800
g
punajuuria
1
kananmunan keltuainen
20
g
parmesaania (½ dl raastettuna)
½
tl
suolaa
n. 5
dl
vehnäjauhoja
Lisäksi
2
valkosipulinkynttä
100
g
lehtikaalia tai salaattipinaattia
50
g
voita
150
g
sinihomejuustoa
40
g
parmesaania (1 dl raastettuna)
½
tl
mustapippuria myllystä
4
rkl
hassel- tai saksanpähkinää hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Valmistele punajuuret vaikka jo edellisenä päivänä. Pese punajuuret ja keitä ne kypsiksi, noin 40 minuuttia. Kuori ja soseuta punajuuret jäähtyneinä.

  2. Lisää keltuainen, raastettu parmesaani ja suola punajuurisoseeseen. Sekoita tasaiseksi. Lisää jauhot kahdessa erässä. Lisää tarvittaessa jauhoja, jos seos tuntuu liian kostealta. Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa taikinaa liikaa, jotta siihen ei tule sitkoa.

  3. Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa se tasaiseksi. Muotoile taikinasta sormenpaksuinen tanko ja leikkaa tanko noin 3 cm:n paloiksi.

  4. Valmistele gnocchipannun muut ainekset. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista lehtikaalista keskiruoti ja hienonna lehdet. Kuullota valkosipulit voissa kypsäksi, noin 5 minuuttia. Pidä huoli, että valkosipulit eivät ruskistu. Lisää lehtikaali tai pinaatti. Paista muutama minuutti. Murenna melkein kaikki sinihomejuusto joukkoon.

  5. Mittaa kattilaan 2 l vettä ja 2 tl suolaa. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä gnocchit vedessä muutamassa erässä. Keittoaika on noin 2–3 minuuttia. Gnocchit ovat kypsiä, kun ne nousevat pintaan. Nosta gnocchit reikäkauhalla pannuun, valuta vesi pois. Kääntele ainekset sekaisin. Viimeistele ruoka parmesaanilla, pippurilla, pähkinöillä ja lopulla sinihomejuustolla.

Kommentit (2)

Kotik

Viimeistele lopulla sinihomejuustolla? Minne sitä meni aiemmin?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentistasi, sitä käytetään muiden ainesten kanssa pannuun (ks. kohta 4).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Hellepäivän himotuin keitto valmistuu avomaankurkuista! Kurkkukeitto on sitä raikkaampaa, mitä viileämpänä se tarjotaan. Viilennä kurkut siksi jääkaapissa ennen raastamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkukeitto

Ainekset

3–4
avomaankurkkua (4 dl raastetta)
½
tl
suolaa
6
dl
turkkilaista jogurttia
1–2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
limetti
PINNALLE
2
rkl
hasselpähkinöitä
100
g
fetajuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Pese kurkut. Raasta ne hienoksi raasteeksi kulhoon. Sekoita suola joukkoon ja anna tekeytyä 15 minuuttia. (Älä valuta raastetta.) 
  2. Paahda keiton pinnalle tulevia pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 2–3 minuuttia. Siirrä sivuun. 
  3. Lusikoi jogurtti isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit. Purista limettimehu. Lisää ne jogurtin joukkoon. 
  4. Nostele kurkkuraaste puristellen jogurttiseokseen. Ohenna sopivan paksuiseksi raasteesta irronneella nesteellä. Tarkista suola. 
  5. Jaa keitto lautasille. Murustele fetaa ja rouhi pähkinöitä päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja tillillä.
     
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Pehmeä hummus tekee vegaanillekin sopivasta pasta-annoksesta herkullisen kermaisen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-hummuspasta

Ainekset

300
g
simpukkapastaa
Hummus
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
rkl
kylmää vettä
Paahdetut kikherneet
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
(mietoa) chilimaustetta
½
tl
suolaa
Lisäksi
500
g
mansikoita
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hummus. Huuhdo kikherneet ja kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää tahini ja mausteet. Rouhi tasaiseksi.
  2. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy ja tilkka vettä. Sekoita yhä. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku.
  3. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Huuhdo ja valuta kikherneet paahdettaviksi. Lämmitä pannulla öljy ja mausteet. Paista kikherneet mausteöljyssä rapeiksi.
  5. Puolita mansikat. Valuta pasta ja kääntele joukkoon hummus. Lisää mansikat, korianteria ja paahdetut kikherneet. Tarjoa heti.

Vinkki! Hummusta voi nauttia myös levitteenä leivällä ja dippailla siihen kasviksia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Jos rakastat kesäkeittoa, ihastut näihin pikapiiraisiin joiden päällä on kukkakaalia, herneitä ja kesäsipulia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalipiiraat grillissä

Ainekset

6
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
4
dl
piimää (ei rasvaton)
½
dl
rypsiöljyä
Tuorejuustotäyte
1
rs (150 g)
piparjuurituorejuustoa
1
dl
piimää (ei rasvaton)
Kasvistäyte
1
pieni kukkakaali
½
l
(sokeri)herneitä
muutama ohut kesäporkkana ja retiisi
2
pientä kesäsipulia
1
rkl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valmistele täytteet. Sekoita tuorejuusto ja desilitra piimää keskenään. Huuhdo kasvikset. Leikkaa kukkakaali ohuiksi viipaleiksi, riivi herneet (sokeriherneet voit käyttää palkoineen), puolita porkkanat, retiisit ja sipulit. Sipaise kasvikset öljyllä.
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää piimä ja öljy. Vaivaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla 5 minuuttia.
  3. Paista kasvikset nopeasti kuumalla grilliparilalla käännellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä parilan laidalle.
  4. Kuopaise taikina kahdella lusikalla nokareiksi kuumalle grilliparilalle. Pyöräytä lusikat jauhoissa. Taputtele ja venyttele pohjat niiden avulla ohuemmiksi.
  5. Paista keskilämmöllä 5 minuuttia. Käännä pohjat ja levitä päälle tuorejuustotäytettä ja kasviksia. Kypsennä toiset 5 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Kesäburgeri toimii hyvin avomallisena! Sekä rapeapintainen vegepihvi että burgerin lisukkeet pyöräytetään avomaankurkusta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + kypsennys 6 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kurkkuburgeri

Ainekset

4–5
avomaankurkkua (5 dl raastetta)
¾
tl
suolaa
1
kesäsipuli varsineen
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
dl
korppujauhoja
1
kananmuna
noin ½
dl
öljyä paistamiseen
KURKKUMAJONEESI
1
avomaankurkku
dl
majoneesia
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
HÖLSKYVIIPALEET
1
avomaankurkku
2
rkl
sitruunamehua
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
TARJOILUUN
2
hampurilaissämpylää

Työvaiheet

  1. Raasta kurkut karkeaksi raasteeksi. Laita raaste tiheään siivilään ja sekoita suola joukkoon. Valuta noin 15 minuuttia.
  2. Valmista kurkkumajoneesi. Raasta kurkku hienoksi ja puristele irtoava neste pois. Sekoita raaste majoneesin joukkoon. Pese sitruuna, raasta sen kuori hienoksi ja lisää joukkoon.
  3. Valmista hölskykurkut. Pese kurkku ja höylää se juustohöylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet tiiviskantiseen rasiaan. Purista joukkoon sitruunamehu. Lisää sokeri ja suola. Sulje kansi ja ravistele rasiaa noin minuutti.
  4. Hienonna kesäsipuli, kuoritut valkosipulinkynnet ja lehtipersilja. Sekoita kulhossa korppujauhot, muna ja sipulit. Purista kurkkuraasteesta irtoava neste pois siivilää vasten ja sekoita raaste pihvitaikinaan. Lisää lehtipersilja. Muotoile seoksesta kostutetuin käsin 4 noin sämpylän halkaisijan kokoista pihviä.
  5. Kuumenna kunnon loraus öljyä pinnoitetulla pannulla. Siirrä kurkkupihvit varovasti pannulle ja paista keskilämmöllä noin 2–3 minuuttia molemmin puolin.
  6. Halkaise sämpylät ja lämmitä ne joko uunissa tai grillissä. Lusikoi kurkkumajoneesia sämpylän pohjalle. Nosta päälle kurkkuja ja pihvi.