
Perinteisesti sahramirisotto tarjotaan Italiassa osso buco milanesen kanssa. Shramirisotto saa makua viinin sijaan kuivasta sherrystä.
Sahramirisotto
Ainekset
Työvaiheet
-
Kiehauta liemi kattilassa ja ota ½ dl lientä erilliseen kulhoon. Jauha sahramit puhtaassa morttelissa ja sekoita kulhossa liemen kanssa. Pidä liemi lämpimänä.
-
Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi voi. Raasta parmesaani hienoksi.
-
Sulata kolmannes voista laakeassa kattilassa tai kasarissa. Lisää salottisipulit ja suola. Kuullota pehmeäksi, noin 7 minuuttia. Lisää valkosipuli ja kuumenna minuutti.
-
Nosta lieden lämpöä. Lisää riisi ja kuullota pari minuuttia sekoittaen, kunnes riisi alkaa ritistä. Kaada sherry kattilaan. Sekoita, kunnes neste on haihtunut ja imeytynyt.
-
Lisää sahramiliemi sekoittaen. Lisää sitten kerralla noin puolet liemestä, ja kypsennä koko ajan sekoittaen. Kun neste on haihtunut, lisää lientä kauhallinen kerrallaan, kunnes neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Risotto saa olla löysää.
-
Siirrä kattila pois liedeltä. Sekoita loppu voi ja parmesaani risottoon. Peitä kannella ja anna risoton vetäytyä 5 minuuttia. Tarjoa risotto heti.