
Vegaaninen kesäyön unelma: uusia perunoita, rapsakkaa tofua, pehmeää avokadoa ja makeaa mansikkaa. Kesän kaunein salaatti viimeistellään syötävillä kukilla.
Keskikesän tofu-perunasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Huuhdo perunat huolellisesti kylmässä vedessä ja pilko palasiin. Hiero niihin oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Levitä perunat uuninpellille ja paahda noin puoli tuntia, tarkkaile väriä.
- Kuivaa tofut ja piko ne. Pilko myös chili ja poista siemenet. Lämmitä paistinpannulla seesamiöljyä lisää siihen ripaus curryjauhetta. Kun pannu on kuuma, lisää tofut ja paista niihin rapea pinta. Alenna hetken päästä lämpöä ja lisää pilkotut chilit. Paista hetki. Sekoita kuumat tofut ja perunat isossa kulhossa tai muussa tarjoiluastiassa.
- Pilko avokadot, kesäsipulit (myös varret) ja mansikat. Revi rucola paloiksi. Sekoita kastikkeen ainekset. Lisää kulhoon sipuli, avokado, rucola ja kastike. Sekoita kunnolla. Lisää lopuksi mansikat ja kääntele varovasti sekaan, etteivät marjat värjää salaattia. Lisää halutessasi vielä suolaa ja pippuria. Koristele syötävillä kukilla.