Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 52 keittokirjaan.
Muokattu Allrecipes.com reseptistä

Rento teksasilainen papusalaatti on täynnä proteiinia ja sopii vegaanillekin. Säätele tulisuutta itse, mutta älä säästele korianterin määrässä! Maku paranee huomattavasti, jos annat salaatin vetäytyä jääkaapissa ainakin vuorokauden.

Teksasin kaviaaria syödään Teksasissa usein dippinä nachojen kera. Salaatti-dippi onkin alun perin kehitetty 1940-luvulla rennoksi purtavaksi uudenvuoden bileisiin. Suomessa asuva, Teksasin Austinista kotoisin oleva Tina Tabler kertoo: "Texas caviaria syödään edelleen useimmiten uudenvuoden juhlissa. Itse teen salaatin EHDOTTOMASTI ilman maissia! Valkosipulin laitan papujen joukkoon isompina palasina niin, että voin noukkia ne salaatista pois ennen tarjoilua. Mutta salaatista on monta versiota, ja tämä on minun tapani. Käytän salaattikastikkeessa valkoviinietikkaa."

Kun teet kerralla paljon (kuten reseptistä tulee), saat kulhosta pariksi päiväksi oivallisen toimistolounaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10:lle
Valmistusaika
15 min + vetäytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Teksasin kaviaari -papusalaatti

Ainekset

2
purkkia
mustasilmäpapuja (tai kidneypapuja)
1
punasipuli
1
vihreä paprika
1/2
kevätsipulinippu
1/2-1
jalapeñopaprika (siemenet poistettuna)
1
rkl
valkosipulia pieneksi hakattuna (tai pari kynttä halkaistuna)
1
rasia
kirsikkatomaatteja
2
purkkia
valkoisia papuja (joista toinen isoja voipapuja)
1
punainen paprika
1
purkki
maissia (vapaavalintainen)
1
nippu korianteria hienonnettuna (puolet salaattiin ja puolet koristeeksi)
SALAATTIKASTIKE (Huom! Kuumenna kattilassa)
1
dl
riisiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
1
dl
oliiviöljyä
0,5
dl
sokeria
(tuoretta, vihreää chiliä pieneksi hakattuna, varovasti oman maun mukaan)

Työvaiheet

  1. Paloittele ensin pieniksi kuutioiksi tomaatit, paprikat, sipulit ja valkosipuli (jos käytät tuoretta), jalapeñopaprika ja vihreä chili.
  2. Sekoita isossa kulhossa pavut, maissi, paloitellut vihannekset ja puolet korianterisilpusta.
  3. Valmista salaattikastike. Sekoita riisiviinietikka, oliiviöljy ja sokeri kattilassa ja kuumenna sen verran, että sokeri sulaa. Anna viilentyä hetki ja sekoita papusalaattiin. Anna salaatin vetäytyä jääkaapissa mielellään ainakin vuorokausi, ellei kaksi (toki salaatin voi tarjoilla tunninkin päästä). Koristele korianterilla ja tarjoile nachojen kera.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2187 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pistaaseilla rapeutettu hunajainen fetapiirakka maistuu parhaalta vielä hieman lämpimänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Kreetan juustopiirakka

Ainekset

POHJA
100
g
voita huoneenlämpöisenä
½
dl
sokeria
1
kananmuna
100
g
pistaasipähkinöitä
2 ½
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
TÄYTE
100
g
fetaa
2
tl
timjamia hienonnettuna
2
dl
kreikkalaista jogurttia
1
dl
kuohukermaa
3
kananmunaa
½
dl
juoksevaa hunajaa
PINNALLE
2
klementiiniä tai mandariinia
muutama timjaminoksa
(2
rkl
pistaasia rouhittuna)
LISÄKSI
voita vuokaan

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pyöreä piirakkavuoka (Ø noin 25 cm). Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella, noin 5 minuuttia. Vatkaa kananmuna vaahtoon.

  2. Rouhi pistaasit veitsellä, säästä 2 rkl rouhetta koristeluun. Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja pistaasirouhe keskenään. Sekoita jauhoseos voi-sokerivaahtoon. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  3. Murenna feta kulhoon. Hienonna timjami. Sekoita kaikki täytteen aineet tasaiseksi ja kaada taikinapohjalle. Kypsennä uunin alatasossa noin 40–45 minuuttia.

  4. Anna piirakan jäähtyä haaleaksi, noin puoli tuntia. Kuori klementiinit terävällä veitsellä niin, että myös lohkoja suojaava kalvo irtoaa ja leikkaa hedelmät ohuiksi viipaleiksi. Koristele piirakka klementiineillä, timjamilla ja pistaasirouheella. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Helpolla hyvää
Helpolla hyvää

Nimensä mukainen kuivakakku.

Tämän reseptin ole perinyt tädiltäni ja on nimensä mukainen: helppo ja hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
10 min valmistus + 50 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Helpolla hyvää

Ainekset

3
kpl
munia
3
dl
sokeria
1
prk
kermaviiliä
4,5
dl
jauhoja
1
tl
leivinjauhetta
6
rkl
voisulaa

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175 asteeseen

1. Vatkaa munat ja sokeri sekaisin
2. Vatkaa joukkoon muut aineet

Paista 175 asteessa 50 minuuttia

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Herkkusienileivät
Herkkusienileivät

Iltapalaksi, illalliseksi salaatinkera, herkutteluun... toimii monessa yhteydessä ja on jumalaisen herkullista syötävää.

Olen perinyt tämän reseptin äidiltäni. Resepti on vuosia vanha ja aina maistuva ikisuosikki. Erityisesti pellillinen herkkusienileipiä sopii mielestäni viikonloppuun, iltapalaksi. Varoitus: näitä on pakko santsata lisää. Erittäin helppo ja nopea valmistaa, eikä raaka-aineiden hintakaan huimaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
15 min valistus + 15 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Herkkusienileivät

Ainekset

1
pkt
paahtoleipää
1
pss
herkkusienikeittoa
1
kpl
paprika
1
tlk
herkkusieniä
2
dl
kermaa
3
dl
juustoraastetta

Työvaiheet

Lämmitä uuni 250 asteeseen

1. Silppua paprika pieniksi kuutioiksi
2. Levitä paahtoleivät leivinpaperilla vuoratulle pellille niin, että koko uuni pelti täyttyy niistä
3. Keitä herkkusienikeitto 5 desilitraan vettä
4. Kun keitto on paksua, lisää joukkoon kerma, paprika herkkusienet ja juustoraaste
5. Levitä seos paahtoleipien päälle

Paista 250 asteessa 10-15 minuuttia

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2187 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Ilman uunia valmistuvassa kakussa kaakao sävyttää pohjan tumman suklaiseksi, täytteessä maistuu valkosuklaa ja pinnalla pinkki rubiinisuklaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
14–16 palaa
Valmistusaika
45 min + jääkaapissa 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Kolmen suklaan vadelma-juustokakku

Ainekset

POHJA
200
g
tummia täytekeksejä
75
g
voita
1
rkl
kaakaojauhetta
TÄYTE
5
dl
vadelmia (kotimaisia)
4
liivatelehteä
½
dl
sokeria
500
g
mascarponejuustoa
100
g
valkosuklaata
2
dl
kuohukermaa
2
rkl
kiehuvaa vettä
KUORRUTUS
1
dl
kuohukermaa
150
g
rubiinisuklaata
KORISTELU
1
dl
pakastekuivattuja vadelmia (esim. Kaskein)
1
dl
tuoreita vadelmia

Työvaiheet

  1. Ota pakastevadelmat sulamaan noin puoli tuntia ennen leipomista.

  2. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai vahvassa muovipussissa kaulimella painellen. Sulata voi. Sekoita voisula ja kaakaojauhe keksimurskaan. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (22 x 32 cm tai Ø noin 28 cm) pohjalle. Painele keksimurska tiiviisti vuoan pohjalle ja anna kovettua kylmässä sillä aikaa, kun teet täytteen.

  3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 15 minuutiksi. Soseuta sulaneet vadelmat ja sokeri sauvasekoittimella sileäksi. Halutessasi voit painella soseen siemenettömäksi tiheän siivilän läpi. Sekoita vadelmasose ja mascarpone kulhossa. Sulata valkosuklaa vesihauteessa liedellä tai mikroaaltouunissa. Vaahdota kerma. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Puristele liivatteet kylmästä vedestä ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita suklaa vadelma-mascarponeseokseen. Sekoita sitten liivate ohuena nauha seokseen ja kääntele lopuksi kermavaahto varovasti joukkoon. Kaada täyte vuokaan keksipohjalle ja anna jähmettyä kylmässä noin 2 tuntia.

  4. Kuumenna kuorrutuksen kerma kattilassa kiehuvan kuumaksi. Siirrä kattila pois liedeltä ja paloittele rubiinisuklaa kermaan. Sekoita kunnes kuorrute on tasaista. Levitä sileäksi ohueksi kerrokseksi kakun päälle. Anna kovettua kylmässä noin 10 minuuttia.

  5. Irrota kakku vuoasta terävän veitsen avulla. Leikkaa annospaloiksi. Murskaa kuivattuja vadelmia niin, että osasta tulee jauhemaista ja ripottele kakkupaloille. Viimeistele tuoreilla vadelmilla.

Vinkki! Käytä keksejä, joissa on tumma täyte.

Kommentit (0)