
Rento teksasilainen papusalaatti on täynnä proteiinia ja sopii vegaanillekin. Säätele tulisuutta itse, mutta älä säästele korianterin määrässä! Maku paranee huomattavasti, jos annat salaatin vetäytyä jääkaapissa ainakin vuorokauden.
Teksasin kaviaaria syödään Teksasissa usein dippinä nachojen kera. Salaatti-dippi onkin alun perin kehitetty 1940-luvulla rennoksi purtavaksi uudenvuoden bileisiin. Suomessa asuva, Teksasin Austinista kotoisin oleva Tina Tabler kertoo: "Texas caviaria syödään edelleen useimmiten uudenvuoden juhlissa. Itse teen salaatin EHDOTTOMASTI ilman maissia! Valkosipulin laitan papujen joukkoon isompina palasina niin, että voin noukkia ne salaatista pois ennen tarjoilua. Mutta salaatista on monta versiota, ja tämä on minun tapani. Käytän salaattikastikkeessa valkoviinietikkaa."
Kun teet kerralla paljon (kuten reseptistä tulee), saat kulhosta pariksi päiväksi oivallisen toimistolounaan.
Teksasin kaviaari -papusalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Paloittele ensin pieniksi kuutioiksi tomaatit, paprikat, sipulit ja valkosipuli (jos käytät tuoretta), jalapeñopaprika ja vihreä chili.
- Sekoita isossa kulhossa pavut, maissi, paloitellut vihannekset ja puolet korianterisilpusta.
- Valmista salaattikastike. Sekoita riisiviinietikka, oliiviöljy ja sokeri kattilassa ja kuumenna sen verran, että sokeri sulaa. Anna viilentyä hetki ja sekoita papusalaattiin. Anna salaatin vetäytyä jääkaapissa mielellään ainakin vuorokausi, ellei kaksi (toki salaatin voi tarjoilla tunninkin päästä). Koristele korianterilla ja tarjoile nachojen kera.