Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2187 reseptiä.
Linkitetty 499 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Couscousin jyväset saavat kunnolla kosteutta kastikkeesta, ja kosolti makua ja mukavaa suutuntumaa granaattiomenasta. Oikea runsaudensarvi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Granaattiomenacouscous

Ainekset

3
dl
(täysjyvä)couscousia
noin 6
dl
kasvislientä
1/2
punasipuli
1
rkl
sitruunan mehua
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1/2
tl
kuivattua chiliä
1
(luomu)appelsiini
1
dl
oliiviöljyä
1
dl
hienonnettuja yrttejä, esim. lehtipersiljaa
1
Granaattiomenan siemenet
2
dl
paahdettuja, rouhittuja kuorellisia manteleita
200
g
fetaa

Työvaiheet

  1. Kypsennä couscous kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Lisää sitruunan mehu, suola, pippuri ja chili. Anna sipulin marinoitua sillä aikaa, kun valmistelet muut aineet.
  3. Pese appelsiini, raasta kuoren oranssi osa ja purista mehu. Lisää mehu, kuoriraaste, öljy ja marinoitu sipuli couscousiin.
  4. Hienonna yrtit, irrota granaattiomenan siemenet ja murusta feta. Lisää couscousin joukkoon.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 102 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Panu Pälviä

Rapea ja mehukas varhaiskaali on parsan veroinen sesonkiherkku. Siitä syntyy mahtava aasialaistyyppinen nuudelisalaatti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nuudeli-varhaiskaalisalaatti

Ainekset

200
g
nuudeleita
2
tl
rypsiöljyä
¾
dl
seesaminsiemeniä
400
g
varhaiskaalia
1
porkkanaa
1
punainen chili
¾
dl
suolapähkinöitä
1
ruukku
tuoretta korianteria
KASTIKE
2
rkl
riisiviinietikkaa
2
rkl
hunajaa
1 ½
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
seesamiöljyä
1 ½
rkl
limettimehua
1
rkl
soijakastiketta
¾
tl
chilihiutaleita
¾
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada siivilään. Huuhtele nuudelit huolellisesti mahdollisimman kylmässä vedessä. Valuta hyvin. Kuivaile nuudeleita vielä sieltä täältä talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä.

  2. Siirrä nuudelit suureen kulhoon ja sekoita joukkoon 2 tl rypsiöljyä, jotta nuudelit pysyvät irtonaisina. Laita jääkaappiin viilenemään.

  3. Mittaa seesaminsiemenet kuumalle, kuivalle paistinpannulle. Paahda pari minuuttia koko ajan käännellen. Kaada lautaselle jäähtymään.

  4. Pilko varhaiskaali mahdollisimman ohuiksi, noin 5 cm:n mittaisiksi suikaleiksi. Laita suureen kulhoon.

  5. Kuori porkkana ja leikkaa se tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja kanta. Hienonna chili.

  6. Rouhi suolapähkinöitä hieman veitsellä. Irrota korianterista lehdet ja hienonna ne.

  7. Sekoita jäähtyneet seesaminsiemenet, kasvikset, chili, suolapähkinät ja korianteri kaalin joukkoon, samoin kylmät nuudelit. Jos et tarjoa salaattia heti, säilytä se tällaisenaan jääkaapissa tarjoiluun asti.

  8. Yhdistä kastikkeen ainekset erillisessä kulhossa tai lasissa. Kaada kastike salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua. Sekoita ja annostele lautasille tai tarjoiluvadille.

Vinkki: Jos haluat salaatista gluteenittoman, käytä esimerkiksi riisi-, lasi- tai tattarinuudeleita sekä tavallisen soijakastikkeen tilalla fermentoitua soijakastiketta tai tamaria.

Kommentit (0)

Juhlava mansikkajuustokakku raparperi-toscapohjalla hurmaa maullaan! Kakussa on täyteläisen makea raparperipiiras ja rapea toscakuorrute sekä raikas mansikkajuustokakku. Halutessaan pohjan ja kuorrutteen voi tehdä jo kahta päivää ennen tarjoilemista. Juustokakku-kerroksen voi tehdä päivän ennen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 h + jäähtyminen 1 h + hyytyminen 4 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava mansikkajuustokakku raparperi-toscapohjalla

Ainekset

Raparperipohja:
2
kpl
kananmunia
1
dl
fariinisokeria
75
g
voita
2,5
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kaardemummaa
1
tl
kanelia
200-250
g
raparperia (n. 2-3 vartta)
Toscakuorrute:
100
g
mantelilastuja
75
g
voita
1
dl
sokeria
2
rkl
maitoa
2
rkl
vehnäjauhoja
Mansikkajuustokakku-kerros:
500
g
kotimaisia mansikoita (sekä pakaste että tuore käy)
10
kpl
liivatelehtiä (luomu)
3
dl
vispikermaa
250
g
mascarponea
2
tl
vaniljasokeria
1/2
dl
sokeria
2
rkl
sitruunamehua
Koristelu:
tuoreita mansikoita
raparperia
sitruunamelissaa tai minttua

Työvaiheet

Pohja:
Laita uuni lämpeämään 180-asteeseen.
Pingota irtopohjavuoan (halkasijaltaan 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.
Vaahdota kananmunat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sulata voi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Siivilöi jauhoseos munasokeri-vaahdon joukkoon.
Kaada taikinaan sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi esimerkiksi nuolijaa apuna käyttäen.
Kaada taikina voideltuun vuokaan.
Viipaloi raparperit ja ripottele ne taikinan pinnalle.
Esipaista piiraspohjaa 20 minuuttia.

Toscakuorrute:
Mittaa kaikki ainekset kattilaan.
Kuumenna seosta keskilämmöllä koko ajan sekoitellen kunnes se kiehahtaa.
Kaada kuorrute esipaistetun piiraspohjan päälle ja levitä tasaiseksi.
Ota piiras uunista ja anna jäähtyä vähintään tunnin ajan, mielellään kauemmin.

Mansikkajuustokakku-kerros:
Soseuta tuoreet tai sulatetut pakastemansikat.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vaahdota vispikerma jämäkäksi vaahdoksi.
Lisää mansikkasoseen joukkoon mascarpone, sokeri ja vaniljasokeri.
Sekoita mansikkamascarpone-seos tasaiseksi sähkövatkaimella.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi.
Lisää kuuman mehuun liivatelehdet joista on puristettu ylimääräinen vesi pois.
Tarkista että liivatteet sulavat kokonaan ja lisää tarvittaessa pieni tilkka kiehuvaa vettä.
Kaada liivateneste ohuena nauhana samalla koko ajan sekoitellen mansikkaseokseen.
Viimeisenä kääntele täytteen joukkoon kermavaahto. Tarkista maku.
Täyte on melko löysää, mutta se kyllä hyytyy jääkaapissa!
Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle ja tasoita pinta.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Viimeistely:
Irrota kakku vuosta ja siirrä tarjoiluastiaan.
Koristele haluamallasi tavalla.
Nauti! :)

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2187 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pistaaseilla rapeutettu hunajainen fetapiirakka maistuu parhaalta vielä hieman lämpimänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Kreetan juustopiirakka

Ainekset

POHJA
100
g
voita huoneenlämpöisenä
½
dl
sokeria
1
kananmuna
100
g
pistaasipähkinöitä
2 ½
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
TÄYTE
100
g
fetaa
2
tl
timjamia hienonnettuna
2
dl
kreikkalaista jogurttia
1
dl
kuohukermaa
3
kananmunaa
½
dl
juoksevaa hunajaa
PINNALLE
2
klementiiniä tai mandariinia
muutama timjaminoksa
(2
rkl
pistaasia rouhittuna)
LISÄKSI
voita vuokaan

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pyöreä piirakkavuoka (Ø noin 25 cm). Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella, noin 5 minuuttia. Vatkaa kananmuna vaahtoon.

  2. Rouhi pistaasit veitsellä, säästä 2 rkl rouhetta koristeluun. Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja pistaasirouhe keskenään. Sekoita jauhoseos voi-sokerivaahtoon. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  3. Murenna feta kulhoon. Hienonna timjami. Sekoita kaikki täytteen aineet tasaiseksi ja kaada taikinapohjalle. Kypsennä uunin alatasossa noin 40–45 minuuttia.

  4. Anna piirakan jäähtyä haaleaksi, noin puoli tuntia. Kuori klementiinit terävällä veitsellä niin, että myös lohkoja suojaava kalvo irtoaa ja leikkaa hedelmät ohuiksi viipaleiksi. Koristele piirakka klementiineillä, timjamilla ja pistaasirouheella. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Helpolla hyvää
Helpolla hyvää

Nimensä mukainen kuivakakku.

Tämän reseptin ole perinyt tädiltäni ja on nimensä mukainen: helppo ja hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
10 min valmistus + 50 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Helpolla hyvää

Ainekset

3
kpl
munia
3
dl
sokeria
1
prk
kermaviiliä
4,5
dl
jauhoja
1
tl
leivinjauhetta
6
rkl
voisulaa

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175 asteeseen

1. Vatkaa munat ja sokeri sekaisin
2. Vatkaa joukkoon muut aineet

Paista 175 asteessa 50 minuuttia

Kommentit (0)