Laulaja Manna on saanut tämän joulusalaatin ohjeen ystävältään. Ruokaisa, kirpeät ja makeat maut yhdistävä salaatti on kuin tehty joulupöytään.
Jos jouluaterian aika on vasta illalla, lounaalla voi maistua pieni mutta makoisa salaatti. Tällä ohjeella valmistuu ihana joulusalaatti, joka yhdistää mehevät hedelmät, pähkinät ja juuston samalle lautaselle.
Salaattiin käytetään omenoita, jotka paahdetaan uunissa. Paras lopputulos syntyy kovista ja kirpeistä omenoista, mutta myös punakuoriset jouluomenat voi hyödyntää näin. Mitä pehmeämpi omena, sitä lyhyempi aika uunissa riittää lepyttämään sen sopivaksi salaattiin. Makeat taatelit ja kevyesti paahdetut pähkinät tekevät yhdistelmästä jouluisen.
Makeiden sattumien vastapainoksi sopii suolainen juusto. Voit käyttää mitä tahansa juustoa jääkaapistasi löytyykin: hedelmien kanssa maistuu vuohenjuuston sijaan myös sinihomejuusto, manchego tai jopa ohuksi lastuiksi vuoltu parmesaani.
Reseptistä löytyy ohje myös mainioon vinegrettiin, joka viimeistelee salaatin.
Joulusalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Lohko omenat 2–4 palaan koosta riippuen. Levitä omenalohkot folion päälle uunipellille. Paahda omenoita 8–10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet.
-
Paahda pähkinät kuivassa pannussa ja rouhi ne veitsellä. Viipaloi taatelit.
-
Sekoita kastikeaineet keskenään. Laita salaattisekoitus kulhoon ja nostele kastike joukkoon. Jaa salaatti lautasille.
-
Laita omenat, pähkinät ja taatelit salaatin päälle. Lisää lopuksi vuohenjuusto käsin murustellen.
Mielenkiintoinen resepti - otin talteen. Kiitos!