
Klassinen perunasalaatti saa koukuttavan paahteisen maun, kun majoneesikastikkeen maustaa ruskistetulla voilla.
Ruotsalainen perunasalaatti ja ruskistettu voi -majoneesi
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista ensin majoneesi. Lämmitä voita kattilassa, kunnes se sulaa, alkaa tuoksua pähkinäiseltä ja ruskistuu. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Erottele keltuaiset korkeaan, kapeaan astiaan. Lisää sitruunamehu ja suola. Lisää öljyä ensin tipottain samalla koko ajan vatkaten. Jatka edelleen vatkaten ja lisää samalla öljyä ohuena nauhana. Kun kaikki öljy on lisätty ja seos muuttunut paksummaksi, lisää ruskistettu voi ohuena nauhana koko ajan vatkaten, kunnes seos on paksua majoneesia. Maista seosta ja lisää tarvittaessa enemmän suolaa tai sitruunaa.
-
Pese perunat ja kuori tarvittaessa. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Puolita tai viipaloi perunat.
-
Kuori ja leikkaa punasipuli ohuenohuiksi viipaleiksi. Kuori ja kuutioi omena. Laita sipulit ja omenat pieneen kulhoon. Purista päälle sitruunamehu ja lisää suola. Anna maustua 5 minuuttia.
-
Viipaloi retiisit. Hienonna yrtit.
-
Yhdistä perunat, omena-sipuliseos, retiisit ja yrtit. Sekoita joukkoon sen verran majoneesia, että perunat peittyvät (noin 1½ dl). Tarjoa salaatti halutessasi sillin ja vihreän parsan kanssa.
Vinkki Tarjoa loppu majoneesi erikseen. Se maistuu myös rapeaksi paahdetun leivän päällä tai salaatin kanssa.