
Tummat viinirypäleet tai tuoreet viikunat sopivat mainiosti gorgonzolaleivän päälle.
Hedelmäinen gorgonzolaleipä
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva veteen ja liuota sekoitellen. Sekoita nesteeseen sokeri, suola ja oliiviöljy. Alusta jauhoja vähitellen taikinaan ja vaivaa taikinasta kimmoisa.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle uunivuokaan (25 x 35 cm) tai uunipellille. Taputtele jauhotetuin käsin parin sentin paksuiseksi leiväksi. Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi, vähintään puoli tuntia.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Huuhtele viinirypäleet. Viipaloi omena.
- Voitele kohonneen leivän pinta reilusti öljyllä ja painele siihen viinirypäleitä ja omenaviipaleita. Paloittele juusto leivän pinnalle. Lisää lopuksi leivän päälle rosma-riininlehtiä.
- Paista leipää uunin alatasossa 25–30 minuuttia, kunnes se on kauniin kullanruskea ja hedelmät ovat paahtuneet.