Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 231 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Paista uunissa pehmeä rahkapannari ja rullaa se fetan ja sienten kanssa suolaiseksi kääretortuksi. Voit käyttää kantarellien tilalla myös suppilovahveroita.

Kun kääretortusta tuttu muoto yhdistetään syksyn ihanimpaan sienipaistokseen, syntyy mahtava pannarirulla joka on täytetty kullankeltaisilla kantarelleilla ja feta-tuorejuustotäytteellä.

Pohjaksi valmistetaan rahkapannari, joka on mukavan pehmeä ja kostea. Sen jäähtyessä valmistuu täyte, joka yhdistelee kantarelleja, purjoa ja rapeaa omenaa. Nämä paistetaan pannulla pehmeäksi ja sekoitetaan fetajuuston maustamaan tuorejuustoon.

Pannari täytetään ja rullataan kuin kääretorttu. Sen kruunaa ruohosipulista makua saava rahka-tuorejuustotäyte sekä pienet pikkelöidyt sienet. Tämä rulla onnistuu myös muista sienistä, kokeile esimerkiksi kehnäsientä, suppilovahreoita tai lampaankääpää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
1 t + pikkelöinti 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Kantarellirulla

Ainekset

Rahkapannari
50
g
voita
4
dl
kevytmaitoa
2
dl
maitorahkaa
3
kananmunaa
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
Täyte
1
l (n. 300 g)
kantarelleja
1
(350 g)
purjo
1
omena (hapan lajike)
2
rkl
öljyä
1
tl
kuivattua rakuunaa
½
tl
suolaa
1
pkt (200 g)
fetaa
½
prk (100 g)
tuorejuustoa
Kuorrutus
½
dl
maitorahkaa
½
prk (100 g)
tuorejuustoa
2
rkl
ruohosipulia (ja tilliä)
2
dl
pikkelöityjä kantarelleja (ks. resepti)

Työvaiheet

  1. Tee ensin pikkelöidyt kantarellit.

  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla. Sulata voi ja sekoita kaikki pannarin aineet kulhossa. Kaada taikina pellille ja paista uunissa 25 minuuttia. Anna pannarin jäähtyä.

  3. Puhdista ja pilko sienet. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Raasta omena. Purista raasteesta käsin ylimääräinen neste pois.

  4. Kuumenna öljy pannussa. Paista sieniä ja purjoa 8–10 minuuttia, kunnes purjo on pehmeää. Lisää omena, rakuuna ja suola. Lusikoi paistos kulhoon odottamaan.

  5. Soseuta feta haarukalla toisessa kulhossa. Sekoita tuorejuusto fetan kanssa. Sekoita seos sienipaistokseen.

  6. Kumoa pannari puhtaalle leivinpaperille. Levitä sienitäyte pannarille ja kääri rullalle.

  7. Vispaa kevyesti kuorrutteen rahka ja tuorejuusto. Levitä seos rullan päälle, hienonna ruohosipuli. Lisää päälle ruohosipulia, pikkelöityjä kantarelleja ja tilliä.

Pikkelöidyt kantarellit

Ainekset

2
dl
pieniä kiinteitä kantarelleja
2
kruunutillin vartta
1
dl
valkoviinietikkaa
1
dl
vettä
2
tl
hunajaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet.

  2. Nypi tillinkukinnot pienemmiksi, hienonna varret ja lehdet.

  3. Mittaa etikka, vesi, hunaja ja suola kattilaan. Kuumenna liemi, lisää sienet ja tillit ja keitä 5 minuuttia.

  4. Jäähdytä sienet liemessä.

Kommentit (2)

Ukonsieni318

Kantarelli!! Kyllä se on kantarelli, kahdella T- kirjaimella!!

Vierailija

Yhdellä teellä, kiitos!

Mutta ohjeiden tekijöille pyyntö: kertoisitteko ohjeissanne, onko kyse esim tuoreista/pakastetuista/kuivatuista sienistä.

Jos tähänkin ohjeeseen upotan freesattuja ja pakastettuja kantarelleja tai suppilovahveroita, niin pannari ei ehkä käännykään enää rullalle. Kiitos :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Hellepäivän himotuin keitto valmistuu avomaankurkuista! Kurkkukeitto on sitä raikkaampaa, mitä viileämpänä se tarjotaan. Viilennä kurkut siksi jääkaapissa ennen raastamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkukeitto

Ainekset

3–4
avomaankurkkua (4 dl raastetta)
½
tl
suolaa
6
dl
turkkilaista jogurttia
1–2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
limetti
PINNALLE
2
rkl
hasselpähkinöitä
100
g
fetajuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Pese kurkut. Raasta ne hienoksi raasteeksi kulhoon. Sekoita suola joukkoon ja anna tekeytyä 15 minuuttia. (Älä valuta raastetta.) 
  2. Paahda keiton pinnalle tulevia pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 2–3 minuuttia. Siirrä sivuun. 
  3. Lusikoi jogurtti isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit. Purista limettimehu. Lisää ne jogurtin joukkoon. 
  4. Nostele kurkkuraaste puristellen jogurttiseokseen. Ohenna sopivan paksuiseksi raasteesta irronneella nesteellä. Tarkista suola. 
  5. Jaa keitto lautasille. Murustele fetaa ja rouhi pähkinöitä päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja tillillä.
     
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Pehmeä hummus tekee vegaanillekin sopivasta pasta-annoksesta herkullisen kermaisen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-hummuspasta

Ainekset

300
g
simpukkapastaa
Hummus
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
rkl
kylmää vettä
Paahdetut kikherneet
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
(mietoa) chilimaustetta
½
tl
suolaa
Lisäksi
500
g
mansikoita
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hummus. Huuhdo kikherneet ja kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää tahini ja mausteet. Rouhi tasaiseksi.
  2. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy ja tilkka vettä. Sekoita yhä. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku.
  3. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Huuhdo ja valuta kikherneet paahdettaviksi. Lämmitä pannulla öljy ja mausteet. Paista kikherneet mausteöljyssä rapeiksi.
  5. Puolita mansikat. Valuta pasta ja kääntele joukkoon hummus. Lisää mansikat, korianteria ja paahdetut kikherneet. Tarjoa heti.

Vinkki! Hummusta voi nauttia myös levitteenä leivällä ja dippailla siihen kasviksia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Jos rakastat kesäkeittoa, ihastut näihin pikapiiraisiin joiden päällä on kukkakaalia, herneitä ja kesäsipulia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalipiiraat grillissä

Ainekset

6
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
4
dl
piimää (ei rasvaton)
½
dl
rypsiöljyä
Tuorejuustotäyte
1
rs (150 g)
piparjuurituorejuustoa
1
dl
piimää (ei rasvaton)
Kasvistäyte
1
pieni kukkakaali
½
l
(sokeri)herneitä
muutama ohut kesäporkkana ja retiisi
2
pientä kesäsipulia
1
rkl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valmistele täytteet. Sekoita tuorejuusto ja desilitra piimää keskenään. Huuhdo kasvikset. Leikkaa kukkakaali ohuiksi viipaleiksi, riivi herneet (sokeriherneet voit käyttää palkoineen), puolita porkkanat, retiisit ja sipulit. Sipaise kasvikset öljyllä.
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää piimä ja öljy. Vaivaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla 5 minuuttia.
  3. Paista kasvikset nopeasti kuumalla grilliparilalla käännellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä parilan laidalle.
  4. Kuopaise taikina kahdella lusikalla nokareiksi kuumalle grilliparilalle. Pyöräytä lusikat jauhoissa. Taputtele ja venyttele pohjat niiden avulla ohuemmiksi.
  5. Paista keskilämmöllä 5 minuuttia. Käännä pohjat ja levitä päälle tuorejuustotäytettä ja kasviksia. Kypsennä toiset 5 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.