Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 232 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Paista uunissa pehmeä rahkapannari ja rullaa se fetan ja sienten kanssa suolaiseksi kääretortuksi. Voit käyttää kantarellien tilalla myös suppilovahveroita.

Kun kääretortusta tuttu muoto yhdistetään syksyn ihanimpaan sienipaistokseen, syntyy mahtava pannarirulla joka on täytetty kullankeltaisilla kantarelleilla ja feta-tuorejuustotäytteellä.

Pohjaksi valmistetaan rahkapannari, joka on mukavan pehmeä ja kostea. Sen jäähtyessä valmistuu täyte, joka yhdistelee kantarelleja, purjoa ja rapeaa omenaa. Nämä paistetaan pannulla pehmeäksi ja sekoitetaan fetajuuston maustamaan tuorejuustoon.

Pannari täytetään ja rullataan kuin kääretorttu. Sen kruunaa ruohosipulista makua saava rahka-tuorejuustotäyte sekä pienet pikkelöidyt sienet. Tämä rulla onnistuu myös muista sienistä, kokeile esimerkiksi kehnäsientä, suppilovahreoita tai lampaankääpää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
1 t + pikkelöinti 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Kantarellirulla

Ainekset

Rahkapannari
50
g
voita
4
dl
kevytmaitoa
2
dl
maitorahkaa
3
kananmunaa
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
Täyte
1
l (n. 300 g)
kantarelleja
1
(350 g)
purjo
1
omena (hapan lajike)
2
rkl
öljyä
1
tl
kuivattua rakuunaa
½
tl
suolaa
1
pkt (200 g)
fetaa
½
prk (100 g)
tuorejuustoa
Kuorrutus
½
dl
maitorahkaa
½
prk (100 g)
tuorejuustoa
2
rkl
ruohosipulia (ja tilliä)
2
dl
pikkelöityjä kantarelleja (ks. resepti)

Työvaiheet

  1. Tee ensin pikkelöidyt kantarellit.

  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla. Sulata voi ja sekoita kaikki pannarin aineet kulhossa. Kaada taikina pellille ja paista uunissa 25 minuuttia. Anna pannarin jäähtyä.

  3. Puhdista ja pilko sienet. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Raasta omena. Purista raasteesta käsin ylimääräinen neste pois.

  4. Kuumenna öljy pannussa. Paista sieniä ja purjoa 8–10 minuuttia, kunnes purjo on pehmeää. Lisää omena, rakuuna ja suola. Lusikoi paistos kulhoon odottamaan.

  5. Soseuta feta haarukalla toisessa kulhossa. Sekoita tuorejuusto fetan kanssa. Sekoita seos sienipaistokseen.

  6. Kumoa pannari puhtaalle leivinpaperille. Levitä sienitäyte pannarille ja kääri rullalle.

  7. Vispaa kevyesti kuorrutteen rahka ja tuorejuusto. Levitä seos rullan päälle, hienonna ruohosipuli. Lisää päälle ruohosipulia, pikkelöityjä kantarelleja ja tilliä.

Pikkelöidyt kantarellit

Ainekset

2
dl
pieniä kiinteitä kantarelleja
2
kruunutillin vartta
1
dl
valkoviinietikkaa
1
dl
vettä
2
tl
hunajaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet.

  2. Nypi tillinkukinnot pienemmiksi, hienonna varret ja lehdet.

  3. Mittaa etikka, vesi, hunaja ja suola kattilaan. Kuumenna liemi, lisää sienet ja tillit ja keitä 5 minuuttia.

  4. Jäähdytä sienet liemessä.

Kommentit (2)

Ukonsieni318

Kantarelli!! Kyllä se on kantarelli, kahdella T- kirjaimella!!

Vierailija

Yhdellä teellä, kiitos!

Mutta ohjeiden tekijöille pyyntö: kertoisitteko ohjeissanne, onko kyse esim tuoreista/pakastetuista/kuivatuista sienistä.

Jos tähänkin ohjeeseen upotan freesattuja ja pakastettuja kantarelleja tai suppilovahveroita, niin pannari ei ehkä käännykään enää rullalle. Kiitos :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Etsitkö uutta makua graavilohelle? Katajanmarjat ja loraus giniä antavat klassiselle kalaherkulle tyylikkään säväyksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 12
Valmistusaika
5 min + jääkaapissa 1–2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Katajanmarja-graavilohi

Ainekset

750
g
lohifileetä
1
rkl
katajanmarjoja
rkl
karkeaa merisuolaa
2
tl
sokeria
1
tl
rouhittua valkopippuria
1
rkl
giniä
½
ruukku tilliä

Työvaiheet

  1. Pyyhkäise lohifilee talouspaperilla ja laita leivinpaperin päälle.

  2. Murskaa katajanmarjat morttelissa.

  3. Sekoita suola, sokeri, katajanmarjat ja valkopippuri keskenään. Hiero seos lohen lihapuolelle. Valuta pinnalle gini. Leikkaa tillinvarret muutamaan palaan ja painele ne kalan päälle.

  4. Kääri filee leivinpaperiin ja kelmuun. Nosta paketti vuokaan. Laita päälle kevyt paino. Anna kalan maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.

  5. Poista irtoavat mausteet kalan pinnalta ennen viipalointia ja tarjoamista.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Juhlavassa keitossa on kahta eri kalaa, maukas liemi ja nokare mätiä. Sitruunamajoneesi maustaa kirkasliemisen keiton vielä herkullisemmaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava kahden kalan keitto

Ainekset

Liemi
1
ison tai 3–4 pienemmän kalan perkeet
1
sipuli
15
cm
purjon vihreää osaa
½
fenkoli
nokare
voita
2
dl
valkoviiniä
l
vettä
1
tl
kokonaisia valkopippureita
tl
suolaa
Lisäksi
3
porkkanaa
5
kiinteää perunaa
½
fenkoli
15
cm
purjon vaaleaa osaa
n. 600
g
lohifileetä
1
siika- tai kuhafilee
1
prk (200 g)
kirjolohen mätiä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
tuoretta tilliä
Sitruunamajoneesi
1
muna
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
2
dl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
rouhaisu
valko- tai mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä ensin liemi. Huuhdo kalanperkeet kylmällä vedellä. Pilko sipuli, purjon vihreä osa sekä fenkoli.
  2. Kuullota sipulia, purjoa ja fenkolia voissa kattilassa. Lisää kattilaan viini. Kiehauta muutama minuutti.
  3. Lisää kattilaan kalanperkeet, vesi, pippurit ja suola. Keitä lientä puoli tuntia. Kuori pinnalle muodostuva vaahto. Siivilöi liemi talteen.
  4. Kuori ja lohko porkkanat ja perunat. Viipaloi fenkoli ja purjon vaalea osa.
  5. Poista kalafileistä nahka. Paloittele fileet kuutioiksi. Valuta mäti siivilässä.
  6. Lisää kalaliemeen porkkanat, perunat, fenkoli ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä, noin 15 minuuttia.
  7. Lisää joukkoon kalapalat. Kalat kypsyvät kuumassa liemessä viidessä minuutissa.
  8. Silppua keittoannosten päälle tilliä. Lisää lautasille lusikallinen mätiä ja sitruunamajoneesia.

Majoneesi

  1. Majoneesi onnistuu, kun kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Laita kananmuna sauvasekoittimen korkeaan kulhoon niin, että keltuainen ei hajoa.
  2. Purista sitruunasta mehu ja raasta kuori. Lisää öljy ja mausteet kulhoon. 
  3. Surauta sauvasekoittimella majoneesiksi. 
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Taginetyylinen kalkkunapata sopii mainiosti pikkujoulupöytään. Kaneli ja neilikka antavat pataan ihanan jouluisen maun. Mikä parasta, tämä pata valmistuu vain puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikkujoulukalkkuna

Ainekset

700
g
kalkkunanfileetä
1
tl
suolaa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
½
tlk (190 g)
aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssä
2
kanelitankoa
¾
tl
jauhettua neilikkaa
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
tl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (200 g)
kuivattuja viikunoita
LISÄKSI
4
tuoretta viikunaa
1
dl
granaattiomenan siemeniä (pakaste)

Työvaiheet

  1. Kuutioi kalkkunanfilee ja mausta palat suolalla. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

  2. Ota aurinkokuivatuista tomaateista 2 rkl öljyä pataan. Ruskista kalkkunakuutioita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista keskilämmöllä sekoittaen muutama minuutti.

  3. Lisää kanelitangot, neilikka, kirsikkatomaatit ja paseerattu tomaatti. Mausta hunajalla ja pippurilla. Peitä pata kannella. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.

  4. Leikkaa kuivatut viikunat neljään osaan. Lisää ne pataan ja hauduta vielä 5–10 minuuttia, kunnes kalkkuna on kypsää. Koristele lohkotuilla tuoreilla viikunoilla ja halutessasi granaattiomenan siemenillä. Tarjoa bulgurin, riisin tai ohran kanssa.