Värikkään spiraalin alla on juusto-yrttitäyte. Kasvispiirakan pohja saa makua ja väriä porkkanasoseesta.
P.S. Klikkaa toista pikkukuvaa yllä, niin näet, miten kasvissuikaleet asetellaan spiraaliksi.
Kasvisspiraali
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista porkkanataikina. Sulata voi. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää voisula, kananmuna ja porkkanasose ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Voitele piirakkavuoka (Ø 24 cm). Kaada taikina vuokaan ja painele jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille.
- Valmista juusto-yrttitäyte. Murustele feta kulhoon ja sekoita siihen tuorejuusto. Pese sitruuna, raasta keltainen kuoriosa juustojen joukkoon ja purista joukkoon myös sitruunan mehu. Hienonna yrtit ja lisää täytteeseen. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Levitä juusto-yrttitäyte piirakalle.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Pese kasvikset. Veistä niistä kuorimaveitsellä tai juustohöylällä ohuita suikaleita. Tee suikaleet niin, että niihin tulee kaunista värikästä kuoriosaa. Jätä kesäkurpitsasta ja munakoisosta sisin siemenosa käyttämättä. Voit halkaista leveimmät suikaleet kahtia.
- Valmista spiraali kasvissuikaleista. Aloita ulkoreunasta. Asettele suikaleita pystyyn täytteeseen piirakan ympäri. Jatka sisäänpäin, vaihtele eri kasviksia. Jatka aina keskikohtaan asti. Käytä keskimmäisiin kerroksiin kesäkurpitsaa, joka rullautuu helpoimmin tiheälle kierteelle. Tilkitse lopuksi tarvittaessa tyhjiä välejä.
- Sivele suikaleiden pinnoille oliiviöljyä.
- Paista piirakka uunin keskitasossa noin 25 minuuttia, kunnes pohja ja kasvikset vaikuttavat kypsiltä.
Vinkki Valmista porkkanasose itse keittämällä pari porkkanaa ja soseuttamalla ne sauvasekoittimella. Voit käyttää myös kaupan valmista porkkanasosetta.