Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2156 reseptiä.
Linkitetty 74 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Tuomas Kolehmainen

Värikkään spiraalin alla on juusto-yrttitäyte. Kasvispiirakan pohja saa makua ja väriä porkkanasoseesta.

P.S. Klikkaa toista pikkukuvaa yllä, niin näet, miten kasvissuikaleet asetellaan spiraaliksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
45 min + kypsennys 25 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kasvisspiraali

Ainekset

Porkkanataikina
50
g
voita
2
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
dl
kaurahiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
1
kananmuna
1
dl
porkkanasosetta
Juusto-yrttitäyte
200
g
fetajuustoa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
(luomu)sitruunan kuori
1
rkl
sitruunan mehua
1
ruukku
lehtipersijaa
1
ruukku
minttua
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Kasvissuikaleet
1
vihreä kesäkurpitsa
1
keltainen kesäkurpitsa
1
munakoiso
2
isoa porkkanaa
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Valmista porkkanataikina. Sulata voi. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää voisula, kananmuna ja porkkanasose ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  2. Voitele piirakkavuoka (Ø 24 cm). Kaada taikina vuokaan ja painele jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Valmista juusto-yrttitäyte. Murustele feta kulhoon ja sekoita siihen tuorejuusto. Pese sitruuna, raasta keltainen kuoriosa juustojen joukkoon ja purista joukkoon myös sitruunan mehu. Hienonna yrtit ja lisää täytteeseen. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Levitä juusto-yrttitäyte piirakalle.
  5. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  6. Pese kasvikset. Veistä niistä kuorimaveitsellä tai juustohöylällä ohuita suikaleita. Tee suikaleet niin, että niihin tulee kaunista värikästä kuoriosaa. Jätä kesäkurpitsasta ja munakoisosta sisin siemenosa käyttämättä. Voit halkaista leveimmät suikaleet kahtia.
  7. Valmista spiraali kasvissuikaleista. Aloita ulkoreunasta. Asettele suikaleita pystyyn täytteeseen piirakan ympäri. Jatka sisäänpäin, vaihtele eri kasviksia. Jatka aina keskikohtaan asti. Käytä keskimmäisiin kerroksiin kesäkurpitsaa, joka rullautuu helpoimmin tiheälle kierteelle. Tilkitse lopuksi tarvittaessa tyhjiä välejä.
  8. Sivele suikaleiden pinnoille oliiviöljyä.
  9. Paista piirakka uunin keskitasossa noin 25 minuuttia, kunnes pohja ja kasvikset vaikuttavat kypsiltä.

Vinkki Valmista porkkanasose itse keittämällä pari porkkanaa ja soseuttamalla ne sauvasekoittimella. Voit käyttää myös kaupan valmista porkkanasosetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rouheinen ruisvuokaleipä on jotain aivan uskomattoman herkullista; täydellisen rukiista, siemenet tuovat mukavaa purutuntumaa. Tämä leipä on super helppo valmistaa, sillä sitä ei tarvitse edes vaivata. Tämän leivän teko onnistuu lapsiltakin, eikä se kaipaa seurakseen kuin sipaisun Oivariinia....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 leipä
Valmistusaika
10 min + kohotus 1 h + paistaminen 5o min
Vaikeustaso
Helppo

Rouheinen ruisvuokaleipä

Ainekset

2
dl
vettä
30
g
tuorehiivaa
2
dl
kaurahiutaleita
1
dl
kurpitsansiemeniä
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
ruisleseitä
1,5
tl
suolaa
2
rkl
siirappia
3
rkl
rypsiöljyä
2,5
dl
ruisjauhoja

Työvaiheet

Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi.
Liota joukkoon hiiva.
Mittaa joukkoon hiutaleet, siemenet ja leseet.
Sekoita taikinan joukkoon suola, siirappi ja öljy.
Viimeisenä sekoita joukkoon ruisjauhot.

Kaavi taikina voideltuun leipävuokaan.
Tasoita pinta kostutetuin sormin.
Peitä leivinliinalla ja anna kohota tunnin ajan.
Paista 200-asteisessa uunissa 50 minuuttia.
Kumoa leipä jäähtymään.
Varoitus! Tämä leipä on niin hyvää, että se "häviää" hetkessä! :)

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2156 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Italialaisen cucina poveran eli köyhän keittiön klassikkoannoksia on aglio e olio eli pastaa valkosipulikastikkeessa. Tässä se saa höysteekseen paahdettua kukkakaalia ja rapeaa leipämurua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kukkakaalipasta

Ainekset

1
iso kukkakaali
1
keltasipuli
200
g
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
4
valkosipulinkynttä
1
kuivattu pieni chilipalko (esim. peperoncino)
3
rkl + 1 rkl
oliiviöljyä
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
350
g
pastaa (esim. penne)
2
viipaletta maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Irrota kukkakaali nupuiksi. Kuori ja viipaloi sipuli. Laita kukkakaalit, sipuli ja tomaatit uunipellille ja sekoita öljy niihin. Paahda uunissa kerran sekoittaen noin 20 minuuttia, kunnes kukkakaali on pehmennyt, mutta siinä on vielä puruvastusta. Halutessasi voit ottaa tomaatit aikaisemmin pois uunista.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuullota valkosipulia ja chiliä öljyssä pannussa keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää suola ja pippuri.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä 1 dl keitinvettä ja valuta pasta.
  4. Hienonna leipä teholeikkurissa. Paista leipämurua öljyssä pannussa sekoitellen muutama minuutti, kunnes leipä saa väriä ja rapeutuu. Siirrä talouspaperille valumaan.
  5. Yhdistä pasta, paahdetut kasvikset ja sipuliseos. Lisää hieman pastan keitinvettä. Viimeistele leivänmuruilla.

Vinkki! Korvaa leivänmurut parmesaanilla. Jos kaipaat makuun lisää terää, mausta kastike lehtipersiljalla, sitruunamehulla ja kuoriraasteella.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2156 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Juha Salminen

Mämmi vai rahka? Miksi valita, kun voi saada molemmat. Tässä ihanassa pääsiäisjälkkärissä on sattumina pistaaseja ja laku-suklaapalloja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Mämmirahka

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
250
g
maitorahkaa
1
dl
laku-suklaapalloja
¾
dl
pistaaseja kuorittuna
1
rkl
(luomu)appelsiininkuorta hienoksi raastettuna
½
rasiaa (350 g)
mämmiä
1
dl
tummaa siirappia

Työvaiheet

  1. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita rahka joukkoon.
  2. Rouhi laku-suklaapallot ja pistaasit. Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lisää rouheet ja kuoriraaste kerma-rahkaan.
  3. Sekoita kerma-rahka, mämmi ja siirappi kevyesti yhteen niin, että rahkasta tulee kauniin raidallinen.

Kommentit (1)

Ammatti valokuvaaja

Hieno kuva.

Helsingin Sanomat on lisännyt 81 reseptiä.
Linkitetty 74 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Bataatti ja nopeasti kypsyvä soijarouhe tekevät intialaisesta currysta ruokaisan. Soijarouhe imee maukasta kastiketta hyvin, mutta sitä ei kannata haudutella kastikkeen joukossa kuin viitisen minuuttia. Muuten kastike tukevoituu liikaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataatticurry

Ainekset

1
pieni bataatti
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
punainen tai vihreä chili
1
rkl
inkivääriä raastettuna
2
rkl
öljyä
500
g
paseerattua tomaattia
1
prk (250 g)
kookoskermaa
1
kasvisliemikuutio
2
tl
sokeria
1
tl
garam masalaa
1
tl
kurkumaa
1
dl
soijarouhetta
1
ruukku
korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi bataatti. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, viipaloi. Kuori ja raasta inkivääri.
  2. Paista sipulia ja valkosipulia öljytilkassa paistinpannulla muutama minuutti.
  3. Lisää pannulle bataattikuutiot, paseerattu tomaatti, kookoskerma, chili, inkivääri ja kasvisliemikuutio. Kiehauta.
  4. Mausta sokerilla, garam masalalla ja kurkumalla. Kypsennä keskilämmöllä 10–15 minuuttia bataattikuutioiden koosta riippuen, eli niin kauan, kunnes bataatit tuntuvat pehmeiltä ja kypsiltä.
  5. Lisää soijarouhe. Jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Hienonna päälle korianteria. Tarjoa basmatiriisin tai naanleivän kanssa.

Kommentit (0)