
Suolainen juustokakku! Tässä ricotalta ja fetajuustolta maistuvassa paketissa on kaikki mitä tarvitset herkulliseen iltaan. Lisää piirakan päälle salaatti, niin erillisiä astioita ei tarvita.
Kreikkalainen salaattipiiras
Ainekset
Työvaiheet
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø noin 20 cm). Murskaa keksit. Sulata voi. Sekoita ne keskenään ja painele seos vuokaan. Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Murustele feta pienenpieniksi paloiksi. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Sekoita tuorejuusto ja ricotta kananmunien kanssa. Lisää reilu puolet fetamuruista ja hienonna ruohosipuli joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi chilillä. Sekoita ja kaada seos keksipohjan päälle vuokaan.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on melkein jähmettynyt. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Peitä sitten kelmulla ja siirrä jääkaappiin pariksi tunniksi.
- Tee salaatti. Hienonna sipuli varsineen. Sekoita se kulhossa etikan, suolan, sokerin ja pippurin kanssa. Puolita tomaatit ja oliivit. Kuutioi kurkku. Lisää kasvikset ja öljy sipulin joukkoon.
- Paahda pinjansiemeniä kuivassa kuumassa pannussa kokoa ajan sekoitellen muutama minuutti.
- Lusikoi salaatti piirakalle juuri ennen tarjoamista. Viimeistele pinjansiemenillä, oreganolla ja lopuilla fetamuruilla.
Aikamoinen rieska!!!8
Liian työläs?Helpoin tapa on tehdä vaikka lohi piiras.Sen päälle tollanen salaatti!!
Miksi täytteeseen ja päällissalaattiin laitetaan vielä lisää suolaa? Fetassa, muissa juustoissa ja oliiveissa on sitä jo ihan riittävästi.
Mites paraneeko vaan ajan kanssa jos tekisi piiraa jo päivä pari ennen herkuttelua?
Uskoisin ettei päivä jääkaapissa hyvin peitettynä tekisi piirakan rakenteelle ainakaan huonoa!
Erittain hyva tuli. Muutin aineita sen mukaan mita on USAssa tarjolla, ja oman maun mukaan, myos. Jatin suolan pois, ja kaytin yrtin makuisia kekseja pohjassa. Myos voin sijaan, kaytin avocado voita, hieman kevyempi. Tein kaksinkertaisen, ja salaatti erikseen.
Kestäisiköhän piirakka pakastamisen?
Mihin loput fetat pannaan, jos vain reilut puolet pannaan täytteeseen? Ei kerrota. Vai oletteko laittaneet kaikki fetat kuitenkin täytteeseen? Määrä ei ole kovin suuri. Onko kukaan kokeillut pakastamista?
Mihin loput fetat pannaan, jos vain reilut puolet pannaan täytteeseen? Ei kerrota. Vai oletteko laittaneet kaikki fetat kuitenkin täytteeseen? Määrä ei ole kovin suuri. Onko kukaan kokeillut pakastamista?
Kiitos kysymyksistä! Loput fetamurut käytetään piirakan viimeistelyyn, se mainitaan työvaiheiden kohdassa 6. Tätä piirasta ei kannata pakastaa, se on parhaimmillaan vastapaistettuna.