Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2024 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Tuomas Kolehmainen

Piirakan pohjataikina on maustettu salvialla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
35 min + kypsennys ja jäädytys 2
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kurpitsa-sienipiirakka

Ainekset

100
g
voita
2
dl
tattarijauhoja
1
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
salviaa hienonnettuna
1/2
tl
suolaa
2
rkl
kylmää vettä
Kurpitsasose
700
g
(myski)kurpitsaa (1 iso)
2
rkl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Sienipaistos
1
l
tuoreita sieniä
2
rkl
rypsiöljyä
1/2
dl
kurpitsansiemeniä
1
tl
sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valmista kurpitsasose. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja paloittele kurpitsa. Poista siemenet. Siirrä palat leivinpaperin päälle uunipellille. Valuta päälle öljy ja ripottele suola ja mustapippuri. Paahda kurpitsaa uunin keskitasossa noin 25 minuuttia, kunnes se on kypsää. Soseuta kurpitsa sileäksi soseeksi ja anna jäähtyä.
  2. Valmista pohjataikina. Kuutioi voi kulhoon. Lisää jauhot, hienonnettu salvia ja suola. Nypi murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  3. Voitele piirakkavuoka (Ø 24 cm).
  4. Kauli taikina halkaisijaltaan hieman piirakkavuokaa suuremmaksi levyksi. Nosta levy piirakkavuokaan ja leikkaa reuna siistiksi. Voit myös painella taikinan suoraan vuokaan.
  5. Nosta pohja jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.
  6. Pistele pohja haarukalla ja paista 200-asteisen uunin alatasossa noin 20 minuuttia.
  7. Paloittele isot sienet. Paista niitä öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää kurpitsansiemenet ja anna niiden paistua minuutti. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
  8. Kokoa piirakka. Siirrä piirakkapohja tarjoiluvadille, levitä päälle kurpitsasose ja ripottele pinnalle paistetut sienet.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 44 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

ANNOKSET
8
VALMISTUSAIKA
Useita tunteja
UUNIN LÄMPÖTILA
200°C
RUOKAVALIO
Kasvisruoka
Tämä kolmen sipulin piirakka kätkee sisälleen niin purjoa, valkosipulia kuin tavallistakin sipulia. Perunataikinaan valmistettu piiras sopii täydellisesti niin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 44 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Raaka-aineet:
1/2 pkt (800 g) Sunnuntai Iso lehtitaikinalevyä
80 g ilmakuivattua kinkkua
5 dl suppilovahveroita
2 rkl Sunnuntai Juoksevaa Rypsiöljyvalmistetta
100 g kirsikkatomaatteja
1 pieni kesäkurpitsa
1 valkosipulinkynsi
3 dl Kuohukermaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 44 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Raaka-aineet:
1 pkt (400 g) Sunnuntai Ruisperunataikinaa
2-3 rkl Sunnuntai Juoksevaa Rypsiöljyvalmistetta
6 dl kantarelleja
1 sipuli tai ½ nippu kevätsipulia
2 1/2 dl ruoka- tai kuohukermaa
2 munaa
150 g gouda-juustoa raasteena
ripaus suolaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

LKarvinen on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Sushia lounaaksi ja sokerisuolattua lohta iltapalaksi? Miksipä ei. Tämä resepti on helppo valmistaa ja se ei vie kauan aikaa. Lohi on todella herkullinen tällä tavalla valmistettuna ja tämä resepti sopii esimerkiksi alkupalaksi tai vaikkapa pieneksi iltapurtavaksi.

Käytä tuoretta norjan lohta, jonka saat suoraan paikalliselta kalatiskiltäsi. Aasialaisen vivahteen tämä resepti saa piparjuurikreemistä sekä japaninretikkasalaatista. Sokerisuolattuja lohireseptejä löytyy melko hyvin netistä, itse törmäsin yhden tälläkin palstalla kirjoittavan toiseen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Sokerisuolattua lohta

Ainekset

600
g
lohta
100
g
sokeria
100
g
suolaa
Piparjuurikreme
0,5
dl
piparjuuritahnaa
1
purkki
Ranskankermaa
suolaa
Japaninretikkasalaatti
1
kpl
japaninretikka
2
rkl
oliiviöljyä
1
kpl
sitruuna
2
rkl
viinietikka
suolaa

Työvaiheet

Leikkaa lohifilee graavilohen tyyliin hiuksenhienoiksi ja ohuiksi paloiksi ja aseta sopivan kokoiseen astiaan. Kaada suola sekä sokeri erilliseen astiaan ja sekoita. Kaada tämän jälkeen lohipalojen päälle. Marinoi lohipaloja noin 30 minuutin ajan ja kuivaa palat.

Valmista piparjuurikreemi vatkaamalla ranskankerma kuohkeaksi ja sekoita kulhoon lisäksi piparjuuritahna ja suolaa. Muista tässä välissä tarkistaa maku, se on olennaista! Voit halutessasi lisätä sokeria tai suolaa oman makusi mukaan.

Valmista japaninretikkasalaatti kuorimalla salaatti ja raasta se sen jälkeen raastimella. Tämän jälkeen lisää sekoita mukaan öljy, puristettu sitruuna sekä viinietikka. Lisää hieman suolaa ja tarkista maku.

Asettele lohipalat tyylikkäästi lautaselle salaatin sekä piparjuurikremen kanssa.

Kommentit (0)