
Vegaanisen voileipäkakun täytteenä on avokado-hernetahnaa ja valmista punajuurihummusta. Paahdetut mausteiset kikherneet ja juuressipsit tuovat makua ja rapeutta.
Marokkolainen vegevoileipäkakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa paahtoleivistä kuoret pois. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Lisää pakasteherneet, minttu, auringonkukansiemenet, oliiviöljy, sitruunanmehu ja ripaus suolaa. Soseuta sileäksi tahnaksi sauvasekoittimella.
-
Vuoraa 1½ l vetoinen leipävuoka tuorekelmulla niin, että reunojen yli jää reilusti tuorekelmua, jonka voi kietoa täytetyn voileipäkakun päälle. Lado vuoan pohjalle leipäviipaleita. Levitä päälle puolet avokado-hernetahnasta. Lado päälle leipäviipaleita, levitä päälle puolet punajuurihummuksesta. Jatka kerrosten tekemistä niin, että päällimmäiseksi kerrokseksi jää leipäkerros. Kääräise tuorekelmu kakkuvuoan ympärille. Paina leipiä hieman, jotta saat napakan paketin. Nosta jääkaappiin ainakin neljäksi tunniksi.
-
Nosta kakkupaketti tarjoiluvadille. Poista kelmu varovasti kakun ympäriltä. Käytä apuna paistinlastaa. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä kakun reunoille ja päälle.
-
Huuhtele kikherneet lävikössä. Paista oliiviöljyssä paistinpannulla muutaman minuutin. Mausta hunajalla, ras el hanout -maustesekoituksella ja suolalla. Anna jäähtyä hetki ja nostele kakun päälle. Koristele kakku mintunlehdillä, korianterilla, versoilla ja juuressipseillä.