
Pienet piiraat menevät hyvin kylmän keiton kanssa.
Pienet vuohenjuusto-purjopiiraat
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Valmista taikina. Yhdistä kuiva-aineet kulhossa. Paloittele voi ja nypi se jauhoihin. Lisää vettä vähän kerrallaan ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
- Jaa taikina 4 osaan. Painele taikinapalat pienien piirasvuokien pohjalle ja reunoille ohueksi kerrokseksi.
- Pese ja viipaloi purjo ohuiksi viipaleiksi. Kuullota viipaleet paistinpannussa öljyssä keskilämmöllä, kunnes ne ovat pehmeitä. Säästä halutessasi muutama ehjä purjoviipale piirakoiden päälle koristeeksi. Kumoa loput kulhoon. Murusta vuohenjuusto joukkoon. Sekoita loput täytteen ainekset joukkoon. Jaa täyte piirakkapohjille ja lisää ehjät purjoviipaleet päälle.
- Paista piirakoita uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Tarjoa lämpimänä.
Vinkki!
Voit myös tehdä yhden ison piiraan. Sen kypsymisaika on noin 10 minuuttia pidempi.