Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Juhli ja nauti
Suolainen leivonta
14:00 | 2.7.2017

Pinaattikranssi

Lisää omaan keittokirjaan
Hyvä terveys on lisännyt 497 reseptiä
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Mehevällä pestolla ja pinaatilla täytetty kranssi ei levitettä kaipaa. Ota mukaan eväsretkelle tai nosta juhlien noutopöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
20 palaa
30 min + nostatus ja paisto 1 1/2 t
Keskivaikea

Pinaattikranssi

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

5
dl
vettä
25
g
palahiivaa
1 1/2
tl
suolaa
1
tl
sokeria
n. 1
l
sämpyläjauhoja
Täyte
1
dl
vihreää pestoa
40
g
tuoretta pinaattia
Leivontaan
n. 2
dl
sämpyläjauhoja

Vaiheet

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri sekä puolet jauhoista. Alusta löysää taikinaa viisi minuuttia puuhaarukalla sekoittaen. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikinaa, kunnes löysä taikina alkaa irrota käsistä. Taputtele lopuksi pintaan jauhoja. Nostata taikina leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Vaivaa tasaiseksi. Taputtele tai kauli taikina noin 50 x 35-senttiseksi levyksi. Levitä pintaan tasainen kerros pestoa ja pinaattia. Kääri levy rullalle. Nosta rulla leivinpaperin päälle uunipellille. Taivuta renkaaksi ja nostata vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia.
  3. Leikkaa kranssiin saksilla syvä viilto noin kahdeksan sentin välein. Käännä leikattu pala vuorotellen kranssin ulko- ja sisäreunaa kohden. Taputtele lopuksi kranssi ympyrän muotoon. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Nostata leipää noin 30 minuuttia.
  4. Paista leipää uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Pinaatti
kranssi
Leivät & piirakat
Vegebaari

Suosituimmat

Karamellipossu joulukinkun jämistä

Taatelikakku

Riisipuuropannukakku

Lyonin kana

Maailman paras riisipuuro

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini