
Vegaaninen sieniwellington on näyttävä juhlapöydän kruunu, joka maistuu myös lihansyöjille.
Sieniwellington
Ainekset
Työvaiheet
- Ota lehtitaikinalevy sulamaan reilua tuntia ennen leipomista. Kuumenna uuni 225-asteiseksi.
- Pilko herkkusienet ja hienonna selleri. Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi.
- Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää pannulle sienet, selleri ja sipulit. Mausta balsamiviinietikalla. Irrota rosmariininoksista lehdet ja lisää ne pannulle. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista, kunnes sienistä ei enää irtoa nestettä.
- Siirrä sienipaistos tehosekoittimeen ja sekoita nopeasti karkeaksi tahnaksi.
- Kuumenna pannu uudelleen. Lisää öljy ja kaali. Kuullota hetki. Lisää sitten härkis ja mausteet. Paista härkikseen hieman väriä ja lisää pannulle kaurakerma.
- Levitä iso lehtitaikinalevy leivinpaperille ja kauli siitä noin 60–70 cm:n pituinen levy. Levitä herkkusieniseos koko lehtitaikinalevylle. Levitä vielä paistettu härkis noin 5–7 cm:n leveydelle lehtitaikinalevyn keskelle. Kääri lehtitaikina rullalle ja kääräise rulla kranssiksi. Voitele kranssi kaurakermalla ja leikkaa siihen viiltoja.
- Paista rullaa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
- Valmista karpalosurvos sillä välin, kun wellington on uunissa. Sulata jäiset karpalot ja survo ne esimerkiksi haarukalla. Mausta karpalosurvos sokerilla ja silputulla rosmariinilla.
- Koristele wellington tuoreella rosmariinilla ja tarjoa karpalosurvoksen kanssa.