Helsingin Sanomat on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Elvi Rista

Vegaaninen sieniwellington on näyttävä juhlapöydän kruunu, joka maistuu myös lihansyöjille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
50 min + taikinan sulatus
Vaikeustaso
Helppo

Sieniwellington

Ainekset

Sienitäyte:
400
g
ruskeita herkkusieniä
1–2
lehtisellerin vartta
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
balsamiviinietikkaa
3
oksaa tuoretta rosmariinia
½
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
Paistettu härkis- tai nyhtökauratäyte:
1
pkt
maustamatonta härkistä tai nyhtökauraa
4
mustakaalin lehteä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
valkosipulijauhetta
½
tl
suolaa
1
tl
kuivattua timjamia
½
dl
kaurakermaa
Lisäksi:
1
iso (600 g)
lehtitaikinalevy
2–3
rkl
kaurakermaa voiteluun
tuoretta rosmariinia koristeluun
Karpalosurvos:
200
g
pakastekarpaloita
2
rkl
sokeria
1
rkl
tuoretta silputtua rosmariinia

Työvaiheet

  1. Ota lehtitaikinalevy sulamaan reilua tuntia ennen leipomista. Kuumenna uuni 225-asteiseksi.
  2. Pilko herkkusienet ja hienonna selleri. Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi.
  3. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää pannulle sienet, selleri ja sipulit. Mausta balsamiviinietikalla. Irrota rosmariininoksista lehdet ja lisää ne pannulle. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista, kunnes sienistä ei enää irtoa nestettä.
  4. Siirrä sienipaistos tehosekoittimeen ja sekoita nopeasti karkeaksi tahnaksi.
  5. Kuumenna pannu uudelleen. Lisää öljy ja kaali. Kuullota hetki. Lisää sitten härkis ja mausteet. Paista härkikseen hieman väriä ja lisää pannulle kaurakerma.
  6. Levitä iso lehtitaikinalevy leivinpaperille ja kauli siitä noin 60–70 cm:n pituinen levy. Levitä herkkusieniseos koko lehtitaikinalevylle. Levitä vielä paistettu härkis noin 5–7 cm:n leveydelle lehtitaikinalevyn keskelle. Kääri lehtitaikina rullalle ja kääräise rulla kranssiksi. Voitele kranssi kaurakermalla ja leikkaa siihen viiltoja.
  7. Paista rullaa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
  8. Valmista karpalosurvos sillä välin, kun wellington on uunissa. Sulata jäiset karpalot ja survo ne esimerkiksi haarukalla. Mausta karpalosurvos sokerilla ja silputulla rosmariinilla.
  9. Koristele wellington tuoreella rosmariinilla ja tarjoa karpalosurvoksen kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2865 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Parhaat jutut ovat yleensä yksinkertaisia, kuten tämä muutaman aineksen pasta. Kun valitsee vain kaksi tai kolme raaka-ainetta, saavat niiden maut tarpeeksi huomiota annoksessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkoviinipasta

Ainekset

2
banaanisalottisipulia
75
g
voita
1–2
tl
chilihiutaleita
2
dl
valkoviiniä
2
dl
parmesaania raastettuna
LISÄKSI
400
g
pastaa
1
l
salaattipinaattia

Työvaiheet

  1. Keitä pasta napakan kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä).

  2. Kuori ja hienonna sipulit. Sulata voi laakeassa kattilassa ja kuullota sipulia ja chiliä voissa pari minuuttia.

  3. Kaada valkoviini kattilaan ja anna seoksen kiehahtaa. Laske lämpöä ja lisää valutettu pasta. Anna pastan imeä valkoviini-voi-kastiketta itseensä pari minuuttia samalla miedolla lämmöllä keittäen.

  4. Raasta parmesaani. Siirrä kastike syrjään liedeltä ja kääntele parmesaaniraaste sekä pinaatti pastan joukkoon.

Kommentit (0)

Porsaankyljyksistä tulee todella mehevät ja maistuvat, ananasrengas päällä ja juustokuorrutus kruunaa kyljykset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Mehevät juustokuorrutetut ananaskyljykset

Ainekset

4
porsaankyljystä
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
sinappia
2
dl
lihalientä
4
kpl
ananasrengasta (pieni säilykepurkki)
2
dl
juustoraastetta

Työvaiheet

Nuiji kyljykset ja hiero suolaa ja pippuria, käy hyvin ruokalusikalla.
Ruskista kyljykset pannulla, molemmin puolin, mieluummin valurautapannulla.
Nosta ne uunivuokaan ja levitä pinnalle ohut kerros sinappia.
Huuhtele pannu lihaliemellä ja kaada uunipannulle, niin että liemi
ulottuu puoleen väliin kyljyksiä.
Hauduta kyljyksiä 200 asteessa n. 45 min.
Kun kyljykset ovat kypsiä laita jokaisen päälle ananasrengas ja juustoraastetta.
Kuorruta 225 asteessa, kunnes juusto sulaa ja saa väriä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1451 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Anna Huovinen

Somessa villinnyt yksinkertainen kurkkusalaatti yhdistelee uskomattoman taitavasti makeaa, hapanta ja tulista aasialaiseen tapaan. Tässä on oleellisessa asemassa päälle lusikoitava rapea chiliöljy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Koukuttava kurkkusalaatti

Ainekset

1
iso kurkku
KASTIKE
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
½
tl
seesamiöljyä
PÄÄLLE
rapeaa valkosipulia chili-öljyssä (esim. Pirkka Parhaat) tai chilihiutaleita ja öljyä

Työvaiheet

  1. Pese ja kuivaa kurkku ja puolita se pituussuunnassa. Paina hieman murskaten ison veitsen lappeella tai lihanuijalla. Leikkaa paloiksi kulhoon.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

  3. Kääntele kastike juuri ennen tarjoilua kurkkuihin. Lusikoi päälle vielä rapeaa valkosipulia chiliöljyssä tai chiliöljyä ja chilihiutaleita.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2865 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Nyt on reilusti sitruunaa! Ihana pullapiirakka on helppo tarjottava isommalle porukalle. Pehmeä curdimainen täyte tehdään kananmunan keltuaisista ja siinä on sitruunaa mehuna ja kuoriraasteena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 palaa
Valmistusaika
35 min + kohottaminen ja kypsennys 1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunapeltipulla

Ainekset

1
luomusitruunan kuori raastettuna
3
dl
maitoa
25
g
hiivaa
1
dl
sokeria
1
tl
suolaa
1
kananmuna
7–8
dl
vehnäjauhoja
100
g
voita huoneenlämpöisenä
TÄYTE
1
luomusitruunan kuori raastettuna
1
dl
sitruunamehua
dl
vettä
dl
sokeria
5
rkl
maissitärkkelystä
4
keltuaista
100
g
voita
LISÄKSI
1
kananmuna
1
dl
mantelilastuja

Työvaiheet

  1. Pese sitruuna ja raasta keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murustele hiiva joukkoon. Lisää kuoriraaste, sokeri, suola ja muna. Alusta noin 2/3 jauhoista nesteeseen, lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa pari minuuttia niin, että se irtoaa kulhon reunoista. Lisää jauhoja tarvittaessa. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi, noin 40 minuuttia.

  2. Tee täyte. Pese sitruuna ja raasta keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Purista tarvittava määrä mehua kattilaan. Lisää joukkoon kuoriraaste, vesi, sokeri, maissitärkkelys ja keltuaiset. Vispaa tasaiseksi. Kuumenna koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia tai kunnes täyte paksuuntuu kiisselimäiseksi. Siirrä kattila syrjään liedeltä ja vispaa voi joukkoon nokareina. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  3. Ota taikinasta sivuun noin kolmannes. Kauli loppu taikina leivinpaperin päällä reunallisen pellin kokoiseksi (n. 30 cm x 40 cm) levyksi. Siirrä se leivinpaperin avulla pellille. Jaa loppu taikina kahtia ja pyöritä pitkiksi, ohuiksi tangoiksi. Napsauta tangot toisesta päästä yhteen ja puno ne yhteen. Kiepauta punos kiertämään taikinalevyn reunoja. Anna kohota liinan alla 15–20 minuuttia.

  4. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pullan reunat munalla.

Kommentit (0)