klo 18:17 | 29.10.2012

Herkuttele aidolla Välimeren pinaattipiirakalla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo
Spanakópites eli kreikkalainen pinaattipiiras
Ainekset
Pohja, välikerrokset ja kuori
1
ras
filotaikinaa
oliiviöljyä
Pinaattitäyte
400
g
pakastepinaattia
1
sipuli
2
rkl
pinjansiemeniä
400
g
fetaa
1
rkl
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
Juustotäyte
500
g
rahkaa
1
kananmuna
1
dl
silputtua tuoretta minttua
2
rkl
sokeria
Pinnalle
2
rkl
hunajaa
kanelia
Työvaiheet
- Valmista juustotäyte. Sekoita rahkan joukkoon muna, sokeri ja minttu.
- Pilko ja kuullota sipuli. Lisää jäinen pinaatti palasina ja kuumenna, kunnes neste on haihtunut. Lisää joukkoon pinjansiemenet sekä pippuria ja suolaa makusi mukaan.
- Avaa sulanut filopaketti. Levitä leivinpaperin päälle uunipannulle muutama taikinalevy päällekkäin ja sivele levyjen väliin oliiviöljyä. Levitä filopohjalle seuraavaksi täytettä, mutta jätä reunoille saumanvaraa.
- Laita pinaattitäytettä, juustotäytettä ja taikinalevyjä kerroksittain. Pane loput taikinalevyt kuoreksi ja sivele niidenkin väliin oliiviöljyä. Sulje reunat ja liimaa ne tarvittaessa kiinni oliiviöljyllä.
- Leikkaa valmis piiraslevy terävällä veitsellä neliöiksi ennen paistamista. Valuta päälle hunajaa ja sirottele halutessasi myös hieman kanelia. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia, eli kunnes pinta on kullanruskea.