
Italialaisen piirakan pohja on tehty polentasta.
Tomaatti-polentapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista polentapohja. Kiehauta kasvisliemi kattilassa. Vatkaa joukkoon polenta ja keitä seosta pari minuuttia sekoitellen. Puurosta tulee paksu. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä puuro huoneenlämpöiseksi. Raasta parmesaani ja sekoita se ja munat jäähtyneeseen polentaan.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (Ø 24 cm). Kaada taikina vuokaan ja painele se öljytyin käsin vuoan pohjalle ja reunoille.
- Paista piirakkapohjaa uunin keskitasossa noin 20 minuuttia.
- Valmista paahdetut tomaatit. Kaada tomaatit leivinpaperin päälle uunipellille ja valuta pinnalle öljy ja ripota suola. Paahda tomaatteja 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ne kurtistuvat hieman.
- Valmista valkopaputahna. Valuta pavut. Kuori ja paloittele valkosipulinkynsi. Purista sitruunan mehu. Soseuta ainekset monitoimikoneella tai sauvasekoittimella sileäksi , tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kokoa piirakka levittämällä valkopaputahna piirakkapohjalle. Revi päälle reilusti basilikanlehtiä. Nostele päällimmäiseksi pikapaahdetut tomaatit.