Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2778 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Tuomas Kolehmainen

Italialaisen piirakan pohja on tehty polentasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
30 min + kypsennys ja jäähdytys
Vaikeustaso
Kohtalainen

Tomaatti-polentapiirakka

Ainekset

Polentapohja
4
dl
kasvislientä
2
dl
Polentaa
100
g
parmesaania
2
kananmunaa
Paahdetut kirsikkatomaatit
600
g
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
ruukku basilikaa
Valkopaputahna
1
tlk
(300 g) käyttövalmiita valkopapuja
1
valkosipulinkynsi
1/2
dl
sitruunan mehua
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valmista polentapohja. Kiehauta kasvisliemi kattilassa. Vatkaa joukkoon polenta ja keitä seosta pari minuuttia sekoitellen. Puurosta tulee paksu. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä puuro huoneenlämpöiseksi. Raasta parmesaani ja sekoita se ja munat jäähtyneeseen polentaan.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (Ø 24 cm). Kaada taikina vuokaan ja painele se öljytyin käsin vuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Paista piirakkapohjaa uunin keskitasossa noin 20 minuuttia.
  4. Valmista paahdetut tomaatit. Kaada tomaatit leivinpaperin päälle uunipellille ja valuta pinnalle öljy ja ripota suola. Paahda tomaatteja 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ne kurtistuvat hieman.
  5. Valmista valkopaputahna. Valuta pavut. Kuori ja paloittele valkosipulinkynsi. Purista sitruunan mehu. Soseuta ainekset monitoimikoneella tai sauvasekoittimella sileäksi , tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Kokoa piirakka levittämällä valkopaputahna piirakkapohjalle. Revi päälle reilusti basilikanlehtiä. Nostele päällimmäiseksi pikapaahdetut tomaatit.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2778 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Annospaloiksi leikattu kevätsipulipannukakku tarjotaan dipin, mäiskykurkkujen ja chilimunakoison kanssa. 

Vinkki! Voit valmistaa pannukakun edellisenä päivänä jääkaappiin. Ota se huoneenlämpöön tunti ennen tarjoamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kevätsipulipannukakku

Ainekset

dl
vehnäjauhoja
dl
maissitärkkelystä (Maizena)
1
tl
suolaa
6
valkosipulinkynttä
dl
kylmää vettä
6
kananmunaa
3
rkl
paahdettua seesamiöljyä
rkl
seesaminsiemeniä
5–6
kevätsipulinvartta
3
punaista chiliä
2
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
Dippikastike
2
tl
seesaminsiemeniä
2
valkosipulinkynttä
1
dl
soijakastiketta
4
tl
riisiviinietikkaa
2
tl
paahdettua seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

  2. Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Raasta valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää vesi ja 3 munaa. Vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi seesamiöljy ja seesaminsiemenet.

  3. Ota 1/3 taikinasta erikseen ja riko siihen loput munat. Viipaloi kevätsipulit 3 cm:n paloiksi ja viipaloi myös chilit.

  4. Kaada rypsiöljy uunivuokaan tai -pellille ja laita vuoka uuniin kuumenemaan muutamaksi minuutiksi. Kaada taikina varovasti vuokaan. Lisää pinnalle kevätsipulit ja chilit.

  5. Paista uunissa 20 minuuttia. Ota vuoka uunista, kaada päälle erikseen ottamasi kananmunilla rikastettu taikina.

  6. Kuumenna uunin grillivastukset ja paista pannukakkua uunin ylätasolla vielä 5–7 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.

  7. Tee dippikastike. Paahda seesaminsiemenet kuivassa pannussa. Raasta valkosipulinkynnet. Yhdistä dipin aineet kulhossa.

  8. Leikkaa pannukakku jäähtyneenä annospaloiksi ja tarjoa dippikastikkeen, mäiskykurkkujen ja chilimunakoison (ohjeet alla) kanssa.

Aasialaiset mäiskykurkut

Ainekset

2
(n. 450 g)
kurkkua
½
tl
suolaa
¼
ruukku korianteria
Kastike
1
pieni valkosipulinkynsi
1
rkl
riisiviinietikkaa
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
paahdettua seesamiöljyä
¼–½
tl
chilirouhetta
1
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Halkaise kurkut ja kaavi siemenet pois. Leikkaa kurkut viipaleiksi, ripottele niille suola ja laita siivilään 10 minuutiksi. Purista enin neste kurkuista pois.

  2. Raasta valkosipuli. Yhdistä kastikkeen aineet ja kääntele seos kurkkujen joukkoon. Hienonna korianteri pinnalle.

Chilimunakoisot

Ainekset

2
munakoisoa
1
dl
rapeaa valkosipulia chiliöljyssä
3
rkl
soijakastiketta
2
tl
kiinalaista mustaa riisiviinietikkaa
2
tl
sokeria
1
tl
paahdettua seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Halkaise ja leikkaa munakoisot noin 7 cm:n viipaleiksi.

  2. Höyrytä munakoisot pehmeiksi wokissa tai kattilassa, noin 15 minuuttia. Siirrä munakoisot kulhoon ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Kaada kulhoon kertynyt neste pois ja purista munakoisoista enin neste pois.

  3. Revi munakoisot suikaleiksi. Sekoita loput aineet joukkoon ja anna maustua 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2778 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Kääräise rullien täytteeksi rapeaksi paistettua tofua, riisinuudeleita, suolapähkinöitä sekä runsaasti yrttejä. Valmiit rullat dipataan umamiseen pähkinäkastikkeeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 rullaa / 4 annosta
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Tofu-yrttirullat

Ainekset

250
g
kiinteää tofua
1
rkl
rypsiöljyä
Maapähkinäkastike
1
dl
sileää maapähkinävoita
¾
dl
kuumaa vettä
3
rkl
soijakastiketta
½
limetin mehu
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
chiliöljyä tai sriracha-kastiketta
Lisäksi
100
g
riisinuudelia
1
rkl
paahdettua seesamiöljyä
5–6
retiisiä
1
ruukku minttua
1
ruukku korianteria
1
ruukku thaibasilikaa
1
rs
shison lehtiä tai retiisin versoja
1
dl
suolapähkinöitä
12
arkkia riisipaperia (Ø 16 cm)

Työvaiheet

  1. Kuivaa tofu, kääri talouspaperiin, laita lautaselle ja aseta painava leikkuulauta painoksi. Jätä valumaan noin tunniksi.

  2. Laita maapähkinävoi kulhoon. Kuumenna vesi ja sekoita se maapähkinävoin joukkoon. Purista limetistä mehu ja sekoita se muiden kastikeaineiden kanssa pähkinävoiseokseen.

  3. Leikkaa tofu 12 palaan. Paista tofut pannussa öljyssä rapeiksi. Lisää pannuun 3 rkl maapähkinäkastiketta ja pyöräytä tofut kastikkeessa. Nosta sivuun odottamaan.

  4. Murra nuudelit käsin puoliksi ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit hyvin ja sekoita seesamiöljy joukkoon. Suikaloi retiisit.

  5. Kaada kiehuvan kuumaa vettä laakeaan kulhoon tai vuokaan. Upota yksi riisipaperiarkki kerrallaan veteen, anna pehmetä 10–15 sekuntia ja nosta arkki kostutetun keittiöpyyhkeen päälle.

  6. Täytä rulla yrteillä, shisolla, retiisillä, tofulla ja suolapähkinöillä. Älä täytä liikaa, jottei riisipaperi hajoa.

  7. Käännä riisipaperin alareuna ja toinen sivu täytteen päälle, kääri sitten tiukaksi rullaksi. Valmista loput rullat samoin. Tarjoa rullat lopun maapähkinäkastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2778 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Sini Kramer ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Näiden sämpylöiden mehevyyden salaisuus on porkkanaraasteessa ja maitorahkassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 sämpylää
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-rahkasämpylät

Ainekset

7
dl
hiivaleipäjauhoja
6
dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
tl
hienoa merisuolaa
1
keskikokoinen porkkana
40
g
tuorehiivaa
5
dl
vettä
½
prk (à 250 g)
maitorahkaa
50
g
huoneenlämpöistä voita
1
rkl
tummaa siirappia
Pinnalle
kurpitsan-, unikon- tai auringonkukansiemeniä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot ja suola keskenään. Kuori ja raasta porkkana.

  2. Murenna hiiva kädenlämpöiseen (37 astetta) veteen ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää jauhot nesteeseen vähitellen samalla vaivaten. Kun olet lisännyt noin kaksi kolmasosaa jauhoista, lisää taikinaan rahka, voi, porkkanaraaste ja siirappi. Lisää loput jauhot. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Ripottele hieman jauhoja taikinan päälle, peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota 15 minuuttia.

  3. Nostele taikinasta kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille 18 sämpylää. Käytä runsaasti jauhoja, jotta taikina ei tartu käsiisi. Voit käyttää apuna myös muovikauhaa. Jos haluat, voit pyöritellä taikinan pyöreiksi sämpylöiksi, mutta se ei ole välttämätöntä. Ripottele sämpylöiden pinnalle jauhoja ja kohota liinan alla vielä 20–30 minuuttia.

  4. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ripottele kohonneiden sämpylöiden päälle halutessasi siemeniä. Paista sämpylöitä uunin keskiosassa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Kommentit (2)

Vierailija

Tarkennusta rahkan määrään, minkä kokoista purkkia reseptissä tarkoitetaan?

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos huomiosta! Kyseessä on 250 g:n purkki, purkin koko on nyt lisätty ohjeeseen.

Me Naiset on lisännyt 1402 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Porkkana ei suinkaan ole ainut juures, joka sopii kakkuihin. Tämä herkku saa mehevyytensä palsternakasta ja tuorejuustokuorrutteesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 t + 45 min + kakun jäähtyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Palsternakkakakku

Ainekset

350
g
kuorittuja palsternakkoja
1
appelsiinin kuoriraaste
2
tl
appelsiinimehua
3
kananmunaa
dl
sokeria
dl
öljyä
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
piparkakkumaustetta
2
tl
leivinjauhetta
100
g
saksanpähkinöitä
Kuorrutus
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
200
g
vaniljatuorejuustoa
100
g
pehmeää voita
dl
tomusokeria
2
tl
appelsiinimehua
Päälle
appelsiinin kuorta
saksanpähkinöitä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa pieni irtopohjavuoka (ø 15 cm) leivinpaperilla.
  2. Kuori ja raasta palsternakat hienoksi. Pese ja raasta appelsiinin kuori. Purista mehu.
  3. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää palsternakkaraaste, appelsiinin kuoriraaste, mehu ja öljy. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Hienonna pähkinät joukkoon. Kääntele kuivat ainekset palsternakkaseokseen.
  4. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 50 minuuttia.
  5. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia. Irrota vuoasta ja anna jäähtyä kokonaan. Leikkaa pohja kahteen osaan.
  6. Vatkaa kuorrutuksen ainekset nopeasti sekaisin keskenään.
  7. Levitä puolet kuorrutuksesta kakkupohjan kerrosten väliin, ja levitä loput kuorrutuksesta rennosti kakun päälle. Koristele pähkinöillä ja appelsiinin kuorella.

Kommentit (0)