Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Juhli ja nauti
Suolainen leivonta
14:57 | 30.5.2017

Välimeren munakoisopiirakka

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Viikunoilla tuunattu tapenade antaa värikkäälle piirakalle makeansuolaisen tvistin. Kaunis ja maukas piirakka hurmaa kesän juhlissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8-10 palaa
1 t + munakoison itkettäminen 1 t

Välimeren munakoisopiirakka

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Pohja
150
g
voita
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
2
rkl
vettä
Täyte
2 (á 200 g)
pientä munakoisoa
2
tl
hienoa merisuolaa
12
miniluumutomaattia
4
pehmeää, kuivattua viikunaa
1
rosmariinin oksa
1
dl
tapenadea (esim. Pirkka)
1
dl
parmesaani raastetta
Lisäksi

Vaiheet

  1. Aloita täytteestä. Leikkaa munakoisot pitkittäin puoliksi ja puolikkaat edelleen pitkittäin viipaleiksi. Ripottele suola viipaleille ja anna itkettyä noin 1 tunti.
  2. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele pyöreä piirakkavuoka ( 24 cm).
  3. Tee pohjataikina. Nypi voi, vehnäjauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan haarukalla muutamia reikiä.
  4. Halkaise tomaatit ja levitä ne piiraspohjalle leikkuupinta ylöspäin. Poista viikunoista kova kanta. Hienonna viikunat ja rosmariini veitsellä ja sekoita ne tapenaden joukkoon. Levitä viikuna-tapenadeseos tomaateille. Ripottele päälle parmesaaniraaste.
  5.  Pyyhi ylimääräinen suola ja neste pois munakoisviipaleista talouspaperilla. Levitä munakoisot vuokaan täytteiden päälle. Kypsennä piirakkaa uunin alatasolla 30–40 minuuttia.

Vinkki! Valitse piirakkaan hoikkia munakoisoja. Jos käytät pulleita yksilöitä, jätä keskustan siemenosa käyttämättä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
välimeren munakoisopiirakka
Munakoiso
piirakka
suolainen leivonta
ylioppilasjuhlat
juhlat

Suosituimmat

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini