Viikunoilla tuunattu tapenade antaa värikkäälle piirakalle makeansuolaisen tvistin. Kaunis ja maukas piirakka hurmaa kesän juhlissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8-10 palaa
1 t + munakoison itkettäminen 1 t
Välimeren munakoisopiirakka
Ainesosat
Pohja
150
g
voita
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
2
rkl
vettä
Täyte
2 (á 200 g)
pientä munakoisoa
2
tl
hienoa merisuolaa
12
miniluumutomaattia
4
pehmeää, kuivattua viikunaa
1
rosmariinin oksa
1
dl
tapenadea (esim. Pirkka)
1
dl
parmesaani raastetta
Lisäksi
Vaiheet
- Aloita täytteestä. Leikkaa munakoisot pitkittäin puoliksi ja puolikkaat edelleen pitkittäin viipaleiksi. Ripottele suola viipaleille ja anna itkettyä noin 1 tunti.
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele pyöreä piirakkavuoka ( 24 cm).
- Tee pohjataikina. Nypi voi, vehnäjauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan haarukalla muutamia reikiä.
- Halkaise tomaatit ja levitä ne piiraspohjalle leikkuupinta ylöspäin. Poista viikunoista kova kanta. Hienonna viikunat ja rosmariini veitsellä ja sekoita ne tapenaden joukkoon. Levitä viikuna-tapenadeseos tomaateille. Ripottele päälle parmesaaniraaste.
- Pyyhi ylimääräinen suola ja neste pois munakoisviipaleista talouspaperilla. Levitä munakoisot vuokaan täytteiden päälle. Kypsennä piirakkaa uunin alatasolla 30–40 minuuttia.
Vinkki! Valitse piirakkaan hoikkia munakoisoja. Jos käytät pulleita yksilöitä, jätä keskustan siemenosa käyttämättä.