Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Juhli ja nauti
Suolainen leivonta
6:42 | 24.8.2020

Varsikukkakaalipiirakka

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1480 reseptiä
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Tässä vegaanisessa kasvispiirakassa maistuvat ihanan rapeat varsikukkakaalit ja sitruuna. Helppo pohjataikina valmistuu sekoittamalla.

Vinkki! Jos et saa käsiisi varsikukkakaalia, voit käyttää varsiparsakaalia tai tavallista kukkakaalia, kun leikkaat kukinnot ohuiksi, pitkiksi paloiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 palaa
20 min + 30 min
Helppo

Varsikukkakaalipiirakka

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Pohja
2
dl
vehnäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
dl
kaurakermaa
3
rkl
rypsiöljyä
Varsikukkakaalitäyte
1
pkt (150–200 g)
varsikukkakaaleja
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
tl
luomusitruunan kuorta raastettuna
Kaurakermatäyte
1
dl
kaurakermaa
150
g
kaurapohjaista tuorejuustoa (maustamatonta)
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
rkl
sitruunamehua
Viimeistelyyn
1
dl
kevät- tai ruohosipulia hienonnettuna

Vaiheet

  1. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Lisää kaurakerma ja rypsiöljy. Sekoita tasaiseksi.
  2. Sivele piirasvuoka (ø 28 cm tai 10 cm x 35 cm) kevyesti öljyllä. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Huuhdo ja leikkaa varsikukkakaalit ohuiksi, pitkiksi paloiksi. Yhdistä öljy, mausteet ja sitruunankuoriraaste kulhossa. Pyöräytä kukkakaalit mausteöljyssä.
  4. Yhdistä kaurakerma, tuorejuusto, suola, mustapippuri ja sitruunamehu. Levitä täyte pohjan päälle. Asettele pinnalle varsikukkakaalit lomittain. Jos kaikki eivät mahdu vuokaan, voit paistaa ne lopuksi pinnalle kuten kuvassa.
  5. Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi. Viimeistele hienonnetulla kevät- tai ruohosipulilla.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Vegaanisia herkkuja
Vegebaari
leivät ja piirakat
vegaaninen
Kukkakaali
suolainen piirakka

Suosituimmat

Maailman paras riisipuuro

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Vegaaninen uuniriisipuuro

Shelterin mallasleipä

Sienisalaatti suolasienistä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini