
Kalantuoksuiset munakoisot eli yu xiang qie zi
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa munakoisoista kannat pois. Halkaise munakoisot ja poista keskellä oleva pehmeä malto. Leikkaa munakoisot isojen maalaisranskalaisten kokoisiksi tangoiksi. Asettele ne työlaudalle ja ripottele suolaa päälle. ”Itketä” munakoisoja 30 minuuttia.
-
Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Paista paputahnaa keskilämmöllä öljyssä pannussa 2 minuuttia. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja jatka paistamista 3 minuuttia. Lisää sokeri, etikka, soijakastike ja suola. Sekoita maissitärkkelys kasvisliemeen ja lisää seos pannuun. Keitä kastiketta 5 minuuttia. Ota pannu liedeltä odottamaan muiden valmistelujen ajaksi.
-
Pyyhi munakoisopalojen pinnalle noussut neste talouspaperilla. Kuumenna paistamista varten öljy kattilassa. Uppopaista munakoisot pienissä erissä. Laita viipaleet kuumaan öljyyn ja kypsennä muutama minuutti eli kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Nosta valmiit munakoisot talouspaperille, jotta ylimääräinen öljy imeytyy paperiin.
-
Kuumenna kastike ja lisää siihen seesamiöljy. Maista ja lisää tarvittaessa etikkaa. Siirrä munakoisot kastikkeen joukkoon ja kumoa annos tarjoiluvadille. Hienonna kevätsipuli päälle.