Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Juhli ja nauti
Vegaaninen
8:00 | 25.11.2017

Kalantuoksuiset munakoisot eli yu xiang qie zi

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min + 30 min kypsennys
Helppo

Kalantuoksuiset munakoisot eli yu xiang qie zi

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2 (á 300g)
munakoisoa
1
rkl
suolaa
Kastike
2
valkosipulinkynttä
2
cm:n pala
inkivääriä
1 ½
rkl
sichuanilaista chili-paputahnaa
3
rkl
öljyä
2
tl
ruokosokeria
1 ½
tl
kiinalaista etikkaa
1
tl
vaaleaa soijakastiketta
½
tl
suolaa
1 ½
dl
kasvislientä
1
tl
maissitärkkelystä
1
tl
seesamiöljyä
2
kevätsipulinvartta
Uppopaistamiseen
1
l
rypsiöljyä

Vaiheet

  1. Leikkaa munakoisoista kannat pois. Halkaise munakoisot ja poista keskellä oleva pehmeä malto. Leikkaa munakoisot isojen maalaisranskalaisten kokoisiksi tangoiksi. Asettele ne työlaudalle ja ripottele suolaa päälle. ”Itketä” munakoisoja 30 minuuttia.

  2. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Paista paputahnaa keskilämmöllä öljyssä pannussa 2 minuuttia. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja jatka paistamista 3 minuuttia. Lisää sokeri, etikka, soijakastike ja suola. Sekoita maissitärkkelys kasvisliemeen ja lisää seos pannuun. Keitä kastiketta 5 minuuttia. Ota pannu liedeltä odottamaan muiden valmistelujen ajaksi.

  3. Pyyhi munakoisopalojen pinnalle noussut neste talouspaperilla. Kuumenna paistamista varten öljy kattilassa. Uppopaista munakoisot pienissä erissä. Laita viipaleet kuumaan öljyyn ja kypsennä muutama minuutti eli kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Nosta valmiit munakoisot talouspaperille, jotta ylimääräinen öljy imeytyy paperiin.

  4. Kuumenna kastike ja lisää siihen seesamiöljy. Maista ja lisää tarvittaessa etikkaa. Siirrä munakoisot kastikkeen joukkoon ja kumoa annos tarjoiluvadille. Hienonna kevätsipuli päälle.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Kalantuoksuiset munakoisot
Munakoiso
Kiina
Kemut
Vegebaari

Suosituimmat

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini