
Pääsiäisen uusi pääruoka yhdistää kaksi suosikkia, misomunakoisot ja mämmin! Älä säikähdä, mämmin voitelemat munakoisot ovat mustia, mutta eivät palaneita. Mämmi antaa makuun paahteista makeutta.
Mämmimunakoisot
Ainekset
Työvaiheet
-
Halkaise munakoisot pitkittäin. Viillä veitsen kärjellä leikkuupintaan kevyet ristiviillot.
-
Kuumenna öljy pannussa. Laita munakoisot pannuun leikkuupinta alaspäin. Paista 5 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Käännä munakoisot ja peitä pannu kannella. Jatka kypsennystä vielä noin 4 minuuttia eli kunnes munakoisot ovat pehmeitä.
-
Sekoita mämmi, misotahna, sitruunamehu, öljy, ras el hanout -mausteseos ja suola tahnaksi.
-
Nosta munakoisot uunivuokaan. Sivele mämmitahna munakoisojen leikkuupinnalle ja ripottele pinjansiemeniä päälle.
-
Nosta vuoka grillivastuksen alle uuniin muutamaksi minuutiksi eli kunnes munakoisojen pinta on paahtunut.