
Joulun valekalatahna tehdään savutofusta, pähkinöistä ja kurpitsasta. Kurpitsassa on samanlaista tenhoa kuin tofussa, joten se tuo huijarinloheen luontevasti väriä.
Savutofutahna
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa kurpitsa pieniksi kuutioiksi. Keitä kuutiot vedessä pehmeäksi, 5–10 minuuttia. Siivilöi ja ota keitinliemi talteen.
-
Kuivaa tofu ja murenna se pieniksi paloiksi. Laita kurpitsa, tofu ja pähkinät sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Purista sitruunamehu joukkoon, lisää kaurakerma ja öljy. Soseuta tahnamaiseksi. Ohenna tilkalla kurpitsan keitinvettä.
-
Mausta tahna suolalla, savuaromilla ja pippurilla. Tarjoa ruislastujen päällä, koristele retiisi- ja kurkkuviipaleilla, hienonnetulla kevätsipulilla ja merileväkaviaarilla.
-
Tahna säilyy jääkaapissa 3–4 päivää.