Pikablinit syntyvät ilman hiivaa. Ne saavat bataatista mahtavan makean maun ja kauniin oranssin värin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min (+ 2 t + 15 min)
Vaikeustaso
Kohtalainen
Bataatti-piimäblinit
Ainekset
250
g
bataattia
2
dl
piimää
1
muna
1/2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
tattarijauhoja
1/2
tl
suolaa
Metsäsienisalaatti
2
dl
suolasieniä
1/2
pieni
punasipuli
1
timjamin oksa
2
rkl
kermaviiliä
1
rkl
kapriksia
Paistamiseen
margariinia
Työvaiheet
- Laita suolasienet muutamaksi tunniksi likoamaan runsaaseen kylmään veteen ylimääräisen suolan poistamiseksi.
- Kuori ja keitä bataatti kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta bataatti sauvasekoittimella. Lisää joukkoon piimä, muna, vehnäjauhot, tattarijauhot ja suola. Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan turvota noin 15 minuuttia huoneenlämmössä.
- Huuhtele liotetut suolasienet kylmällä vedellä ja painele sienistä kaikki irtoava neste pois siivilää apuna käyttäen. Hienonna sienet veitsellä kulhoon. Hienonna punasipuli ja timjami ja lisää kulhoon sienten kanssa. Lisää joukkoon vielä kermaviili ja kaprikset. Sekoita tasaiseksi.
- Paista bataatti-piimäblinit joko kuumalla blinipannulla tai lettupannulla margariinissa noin minuutti per puoli. Tarjoa blinit kuumina metsäsienisalaatin kanssa.
Yhdessä annoksessa on energiaa 225 kcal.