Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Juhli ja nauti
11:13 | 26.2.2015

Blinit ja linssikaviaari

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Mäti on blinien perinteinen seuralainen. Tässä ohjeessa kaviaari valmistetaan beluga-linsseistä.

1505476

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8-10
30 min + kohotus 6 t + yön yli
Keskivaikea

Blinit ja linssikaviaari

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1 1/2
dl
vettä
25
g
tuorehiivaa
2
+ 2 1/2 dl maitoa
1 1/2
dl
tattarijauhoja
4
dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
1/2-1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
2
rkl
voisulaa
2
rkl
smetanaa
1
dl
vodkaa

Vaiheet

  1. Liuota hiiva haaleaan veteen. Anna seistä pari minuuttia. Lisää 2 dl haaleaa maitoa, puolet tattarijauhoista ja vehnäjauhot. Anna taikinan kohota peitettynä 3 tuntia.
  2. Sekoita loput tattarijauhoista joukkoon ja kohota toiset 3 tuntia.
  3. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita 2 ½ dl kuumaa maitoa taikinaan. Lisää keltuaiset, suola, sokeri ja voisula. Sekoita smetanaa ja vodka joukkoon.
  4. Vaahdota valkuaiset kiinteäksi sähkövatkaimella ja lisää taikinan joukkoon varovasti sekoittaen, älä vatkaa.
  5. Anna taikinan seistä yön yli. Taikina kohoaa reilusti. Älä sekoita taikinaa ennen paistamasta, ettei se laskeudu. Valmis blinitaikina muistuttaa paksua smetanaa.
  6. Kirkasta voi, niin se ei käryä paistettaessa. Kuutioi voi kattilaan ja kiehauta kevyesti. Ota kattila liedeltä. Kun sakka on valunut pohjaan, kaada kirkas voi varovasti toiseen astiaan. Voit paistaa blinit myös tavallisessa voissa.
  7. Kuumenna blinipannu tai valurautainen lettupannu. Voitele pannu kirkastetulla voilla ja kaada taikinaa pannuun. Kun alapinta on paistunut, nosta blini lastalla ja voitele pannu uudelleen. Paista blinin toinen puoli. Halutessasi voit voidella blinin pinnan vielä voilla.

[ruutu id="1505476"]

Belugalinssi-punasipulikaviaari

Ainesosat

2
dl
mustia belugalinssejä (6 dl kypsinä)
5
dl
vettä
1
laakerinlehti
1
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
+ 1/2 dl öljyä
2
rkl
mustaherukkahyytelöä
1
dl
tuoretta tilliä
1
sitruunan mehu
1
dl
(pakaste)musta- tai punaherukoita
2
rkl
kapriksia
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Vaiheet

  1. Keitä linssit kypsiksi laakerilehdellä maustetussa vedessä, noin 20 minuuttia. Valuta ja jäähdytä.
  2. Hienonna sipulit pieniksi kuutioiksi ja murskaa valkosipulinkynsi. Kaada 2 rkl öljyä kattilaan ja hauduta sipulia miedolla lämmöllä noin 5 minuutti. Lisää valkosipuli ja mustaherukkahyytelö ja hauduta 3 minuuttia.
  3. Hienonna tilli. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää kypsät linssit ja loput ainekset kattilaan. Anna maustua noin 1 tunti ennen tarjoamista.

(annos n. 7 dl, aika 20 min + maustuminen 1 t)

Tilaa Glorian ruoka & viini
blinit
belugalinssi
vegekaviaari
Mia: Blanco
Vegebaari
Kemut

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Munatoti Jamie Oliverin tapaan

Appelsiinivinegretti

Taatelikakku

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini